سمینار آموزشی مهارتهای زندگی به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اذربایجان غربی برگزار شد .

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی؛ امین رستم زاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در ابتدای این سمینار آموزشی اظهار کرد:قرآن کتاب زندگی انسان است و باید این جمله کوچک و پرمعنا مورد واکاوی مطالعاتی و فهم علمی قرار گیرد و راهبردهای اجرایی برای آن تعریف شود.

وی گفت:وقتی اعتقاد قلبی و عقلی داشته باشیم که قرآن واقعا کتاب زندگی انسان است لذا بر اساس نیازهایمان نسخه های شفابخش قرآن را در چالش ها ومشکلات و پیشرفتهای زندگی مطالعه، احصاء و واکاوی کرده و حلاوت آن را در زندگی بالعینه خواهیم چشید.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اهداف سبک زندگی در ایدئولوژیهای مختلف خاطرنشان کرد:عبادت اساس سبک زندگی قرآنی است و اگر سایر برنامه های زندگی بر حول این محور اساس بندی شود عطر قرآنی در تمامی عرصه های سبک زندگی متعالی متجلی خواهد شد.

وی با اشاره به پیامدهای منفی سبک زندگی التقاطی غربی گفت:بازگشت به قرآن در سبک زندگی انسان ها آنها را به کمال و سعادت گسیل می کند.

این پژوهشگر و مدرس دانشگاه گفت:قرآن برای تمامی نیازهای بشر پاسخ های علمی و هدایت بخش ارائه کرده است که غیر مسلمانان با رویکردهای پژوهشی از ادوار بسیار گذشته درصدد احصاء و استخراج آن هستند.

وی گفت: قرآن تنها منبع توسعه نایافته های بشری است.

رستم زاده با اشاره به راهکارهای ترویج فرهنگ قرآنی در تمامی عرصه های زندگی گفت:در مباحث آموزشی کودکان ودانش آموزان باید در کنار توجه به مباحث قرائت وحفظ قرآن به فهم و بصیرت دهی قرآنی افراد جامعه متناسب با مقتضای سنی وادبیات ذهنی آنان بصورت خلاقانه و علمی پرداخت شود.

همچنین در ادامه سمینار، حسن لاهوتی مدرس دانشگاه ارومیه و پژوهشگر قرآنی گفت: مطالعه و واکاوی آموزه های قرآن و استفاده از انها در بطن زندگی باید مورد تاکید همه اقشار جامعه باشد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: زندگی فردی و اجتماعی در جامعه اسلامی باید نشات گرفته از اموزه های قرآن باشد و این موضوع باید در سطح دانشگاه های های ما مشهود بوده و به خوبی به آن پرداخته شود .

لاهوتی با اشاره به ایاتی از قرآن کریم در رابطه با سبک زندگی اهل نماز بودن را از پایه های یک زندگی اسلامی عنوان کرد و افزود: خانواده ای که اهل نماز باشد و محور آن بر پایه نماز قرار گرفته باشد مسلما از بسیاری از آسیب ها از جمله طلاق در امان خواهد بود .

این پژوهشگر قرآنی با اشاره به روایاتی از امامان معصوم گفت: بهترین بندگان خدا کسانی هستند که قرآن را در زندگی خود ساری و جاری کنند .

لاهوتی خانواده را بهترین دانشگاهی دانست که می توان در ان به اموزه های قرآن پرداخت و گفت: مشکل طلاق بیشتر در خانواده هایی اتفاق می افتد که سه اصل  عدم توجه به نیاز یکدیگر، عدم توجه به انتظارات یکدیگر، عدم توجه به نظرات همدیگر را مورد توجه قرار نمی دهند .

این مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: مهمترین مانعی که موجب می شود سبک زندگی اسلامی در جامعه رعایت نشود عدم توجه به رویکرد قرآنی است چرا که تا زمانی محور زندگی فردی و اجتماعی قرآن نباشد کارها منتج به نتیجه نخواهد شد .

لاهوتی اظهار کرد:  تنها در صورتی می توان زندگی اسلامی را در جامعه جاری کرد که قرآن و آموزه های آن درک شود .

وی یکی از مهارتهای زندگی به سبک اسلامی را شناختن حقوق یکدیگر اعلام کرد و افزود: شناخت این موضوع و بسیاری از اصول زندگی طبق فرموده اسلام و قرآن تا زمانی که در زندگی مسئولان رعایت نشود امکان دشمن شناسی وجو ندارد و زندگی و جامعه با مشکل رو به رو خواهد شد .

این مدرس حوزه و دانشگاه از عدم پرداختن به موضوعات فرهنگی و تربیتی و تمرکز مطلق بر روی اقتصاد انتقاد کرد و گفت: متاسفانه جامعه از این موضوع غافل مانده است که چنانچه به صورت کافی بر موضوعات فرهنگی تحقیق شود زمینه حل بسیاری از مشکلات اقتصادی نیز فراهم می شود .

لاهوتی تاکید کرد: تغییر در زندگی ابتدا باید از خود فرد شروع شود تا تاثیر شگرف آن بر روی زندگی اجتماعی نیز مشهود باشد .

این پژوهشگر قرآنی عدم مطالعه و تحقیق از سوی دانجشحویان، عدم احساس نیاز به مطالعه قرآن در جامعه اسلامی و پذیرفتن فرهنگ غیر دینی را از جمله عوامل بیماری یک جامعه خواند .

ادامه جلسه بصورت پرسش و پاسخ ادامه یافت.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.