به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد ماکو، ماگنوس آلمن (Magnus Almen) مقام ارشد تجاری کشور سوئد در ایران روز شنبه در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو علاقمندی کشورش را برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با این سازمان اعلام کرد.
وی با اشاره به پیشینه مناسبات تجاری ایران و سوئد بر ضرورت توسعه و گسترش روابط تجاری فیمابین تاکید کرد و گفت: تقویت روابط منطقه آزاد ماکو با سرمایه گذاران سوئد می تواند برای هر دو طرف مفید باشد.
وی پتانسیل های منطقه آزاد ماکو برای سرمایه گذاری را مهم ارزیابی کرد و افزود: متاسفانه تحریم ها در روابط ایران و سوئد تاثیر گذاشته بود و بعد از برجام درصدد از سرگیری مناسبات تجاری و اقتصادی بین دو کشور هستیم.
این مقام تجاری سوئد منطقه آزاد ماکو را منطقه ای استراتژیک و دروازه ایران به سمت اروپا عنوان کرد و افزود: این منطقه بهترین موقعیت برای صادرات کالا به کشورهای حوزه دریای سیاه و اروپا را دارد.
آلومن ابراز امیدواری کرد تا فعالان اقتصادی سوئد به خصوص در حوزه کشاورزی و دامپروری با ظرفیت های منطقه آزاد ماکو آشنا شوند و برای تحقق این مهم باید این از منطقه آزاد ماکو بازدید کنند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این دیدار ضمن اعلام حمایت منطقه از سرمایه گذاران سوئدی گفت: منطقه آزاد ماکو زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری کشورهای خارجی را آماده کرده است.
حسین فروزان ادامه داد: تبدیل فرودگاه ماکو به مرکز هوایی باری و بین المللی، احداث پایانه صادراتی، احداث بازارچه های مرزی، شهرک های صنعتی و همچنین شرایط مساعد برای کشاورزی و دامداری زمینه سرمایه گذاری را در این منطقه برای تاجران سوئدی فراهم کرده است.
وی افزود: تبدیل دامداری سنتی به مدرن با ویژگی های زیست محیطی، استفاده از دانش و تجربه کشور سوئد در حوزه کشاورزی و دامپروری برای منطقه آزاد ماکو مهم است.
به گزارش ایرنا سوئد از کشورهای شبه‌ جزیره اسکاندیناوی است که در شمال قاره اروپا واقع شده و از غرب با نروژ، از شمال شرق با فنلاند، از شرق با خلیج بوتنی، از جنوب شرق با دریای بالتیک و از جنوب غرب با دانمارک همسایه ‌است.
این کشور با 450 هزار کیلومترمربع مساحت و 9 میلیون نفر جمعیت از کشورهایی است که فقر به ندرت در آن به چشم می خورد و معمولا همیشه بالاترین شاخص رشد انسانی را داشته است.
تولید ناخالص داخلی سوئد در سال 2015 میلادب حدود 467.4 میلیارد دلار با نرخ رشد 2.8 درصد بوده که 1.8 درصد در بخش کشاورزی، 33.5 درصد در بخش صنعت و 64.7 درصد در بخش خدمات را شامل می‌شود.
صادرات این کشور در همین سال برابر 151.1 میلیارد دلار بوده که شامل ماشین‌آلات، وسایل نقلیه موتوری، محصولات کاغذی، کاغذ و خمیر چوب، آهن و فولاد و مواد شیمیایی است و به کشورهای نروژ، آلمان، انگلستان، فنلاند، دانمارک، آمریکا، هلند، بلژیک و فرانسه صادر شده است.
واردات این کشور نیز 133.2 میلیارد دلار از کشورهای آلمان، هلند، نروژ، دانمارک، انگلستان، چین، روسیه، فنلاند و فرانسه شامل ماشین آلات، نفت و فرآورده های نفتی، مواد شیمیایی، وسایل نقلیه موتوری، آهن و فولاد، مواد غذایی و لباس بوده است. منابع معدنی سوئد شامل مس، طلا، انرژی آبی، سنگ آهن، سرب، نقره، الوار، اورانیم و روی است.
میزان صادرات ایران به سوئد در سال 2014 میلادی، 14 میلیون و 666 هزار دلار و واردات از این کشور، 330 میلیون و 150 هزار دلار بوده است.
صادرات عمده ایران شامل فرش، میوه های خوراکی، آجیل، پوست مرکبات، خربزه، قهوه و چای و واردات اصلی تجهیزات الکترونیکی، ماشین آلات، راکتورهای هسته ای، دیگ های بخار، محصولات دارویی، خمیر چوب، مواد سلولزی الیافی، کاغذ، مقوا و ... بوده است.
7125/3072
** طاهره نوید آرین ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.