لقمان خسروپور روز پنجشنبه در نخسین جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که به صورت ویدیو کنفرانس با حضور فرمانداران استان برگزار شد اظهار داشت: این تعداد روستای مورد تهدید در بخش سیمینه بوکان و در مسیر این رودخانه قرار دارند که در صورت طغیان آن باعث وارد آمدن خسارت‌های جدی به بخش‌های زیرساختی و اراضی کشاورزی این منطقه خواهد شد.

وی با تاکید بر احداث یک دهنه پل بر روی این رودخانه در این محل افزود: در سال گذشته و در کمیته برنامه‌ریزی این شهرستان در زمینه احداث این پل بر روی رودخانه سیمینه‌رود در حدفاصل روستای «قره‌داغ» و «حمزه‌ آباد» از توابع بخش سیمینه، ۳۰ میلیارد ریال با مسوولیت دستگاه‌های اجرایی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تصویب شد.

وی همچنین با تاکید بر تعیین پیمانکار برای لایروبی رودخانه و پروژه احداث پل توسط شرکت آب منطقه‌ای استان و اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اضافه کرد: طبق اطلاعیه‌های سازمان هواشناسی، بهار امسال نیز نظیر سال گذشته، فصل پربارشی در آذربایجان غربی  پیش بینی شده است که برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی باید تمهیدات جدی در این خصوص به کار گرفته شود.

حجم ورودی آب به سیمینه‌رود که در حال حاضر به رودخانه‌ فصلی تبدیل شده است در فصول بارشی سال به بیش از ۹ متر مکعب در ثانیه نیز می‌رسد.

رودخانه سیمینه یکی از رودهای مهم آذربایجان‌غربی است که از کوهستان‌های منطقه مهاباد، سقز، بانه و شمال عراق سرچشمه می‌گیرد و پس از عبور از شهر بوکان و اطراف شهر میاندوآب به دریاچه ارومیه می‌ریزد.
این رودخانه در مسیر خود شاخه‌های زیادی از رودهای عراق دریافت کرده و از غرب بوکان گذشته، در سر راه خود شاخه‌های چندی از رودهای کوچک به آن می‌پیوندد و در موازات زرینه‌رود حرکت کرده وارد جلگه میاندوآب می‌شود.
طول سیمینه‌رود ۲۰۰ کیلومتر و مساحت حوضه آبگیر آن در محل داشبند ۲ هزار و ۹۰ کیلومتر مربع و متوسط آب سالانه آن معادل ۶۴۰ متر مکعب بوده و آبدهی آن ۹٫۶۷ مترمکعب در ثانیه است.

شهرستان بوکان در جنوب استان آذربایجان‌غربی قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.