مرتضی سلیمی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با ارائه آخرین اقدامات نیروهای امدادرسان هلال احمر در خدمات رسانی به زلزله زدگان استان آذربایجان غربی این مطلب را عنوان کرد و گفت: این اقدامات عملیاتی از سوی ۵۵ تیم عملیاتی شامل ۲۶۰ نیروی عملیاتی و بکارگیری ۷۴دستگاه خودروی عملیاتی و یک فروند بالگرد انجام شده است.

وی افزود: از زمان آغاز سلسله عملیات امدادرسانی در مناطق زلزله زده بالگرد جمعیت هلال احمر با چهار ساعت پرواز منطقه را ارزیابی و اقلام امدادی و زیستی را به مناطق صعب العبور منتقل کرده است.

رئیس سازمان امداد و نجات درباره ارزیابی ۴۶ روستا شامل ۳۲ روستا از توابع بخش قطور و ۱۴ روستا از توابع شهرستان سلماس، افزود: خدمات امدادی لازم به هموطنان ساکن در ۳۳  روستای یوسف آباد، بله جوک، مخین، کوتان آباد، گرناویک، میر عمر، نجیب آباد، کلت علیا، زری، آلمالو، قره گل، هسته جوک، کفچرین، کلت سفلی، تاریمیش، صالح آباد، رازی، گوگرد، علی سورمه، راویان، چالیان، ترس آباد، گیوران، قطور، حبش سفلی، حبش سفلی و … خدمات امدادی ارائه شده است.

سلیمی با اشاره به ارائه خدمات اسکان و تغذیه اضطراری به ۱۵ هزار و ۷۹۲ نفر از هموطنان زلزله زده، گفت: چهار هزار و ۸۵۰ دستگاه چادر، ۲۲۴ تخته پتو، چهار هزار و ۲۳شعله والوور و چهار هزار و ۳۴۸ بسته غذایی ۷۲ ساعته میان متاثران از زلزله توزیع شده است.

این مقام مسوول در جمعیت هلال احمر درباره اقلام امدادی و زیستی ارسالی به مناطق متاثر از زلزله آذربایجان غربی، گفت: سه هزار و ۵۵۰ دستگاه چادر، یکهزار و ۸۲۰ تخته پتو، چهارهزار و ۵۰۰ شعله والوور، ۶ هزار و ۳۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، یکهزار بسته غذایی یک ماهه، ۱۰هزار قوطی انواع کنسرو، ۲هزار و ۵۰۰قوطی حبوبات و ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم قند و شکر از سایر استان ها بارگیری و به منطقه قطور ارسال شده است.

به گفته وی، انبارهای امدادی هلال احمر شهرستان خوی از طریق انبار مرکز استان، شعب ماکو، شوط، چالدران، چایپاره، نقده، مهاباد، اشنویه، پیرانشهر، بوکان، میاندوآب شارژ شده  و انبارهای امدادی هلال احمر استان آذربایجان غربی هم از طریق ارسال اقلام امدادی از سازمان امداد و نجات، هلال احمر استانهای آذربایجان شرقی، مازندران، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان رضوی، کرمانشاه و فارس تقویت و شارژ شده است.

به گزارش ایرنا روز یکشنبه - چهارم اسفندماه - ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد»  خوی با زمین‌لرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود ۱۰۴ نفر، بستری شدن ۱۰ نفر، تلف شدن صدها راس دام،  تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.

امدادگران و مسوولان آذربایجان‌غربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت ۹:۲۲ راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛  تا اینکه در ساعت ۱۹:۳۰ زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارت‌های زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساخت‌ها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.

زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزله‌زدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که منتاسفانه برخی‌ها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.  

اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دست‌اندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.   

1071

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.