جعفر ایمانیان روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میانگین پرداختی مطالبه چغندرکاران مهابادی بین ۶۰ تا ۹۰ درصد است و همزمان با تحویل چغندرقند به کارخانه‌ها، پرداخت مطالبه آنان نیز ادامه دارد.

وی ادامه داد: تاکنون ۵۸ هزارتن چغندرقند این شهرستان تحویل کارخانه‌های قند میاندوآب، ارومیه و خوی داده شده است که پیش‌بینی می‌شود بیش از هفت‌هزار تن دیگر نیز طی روزهای آینده تحویل این کارخانه‌ها شود.

ایمانیان اضافه کرد: میانگین برداشت چغندرقند در مزارع این شهرستان امسال بیش از ۴۵ تن در هکتار است که این مقدار نسبت به پارسال در هر هکتار پنج تُن کاهش داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی مهاباد افزود: امسال در راستای کمک به مشکلات حوضه آبریز دریاچه ارومیه، میزان اراضی زیرکشت این محصول ۴۰۰ هکتار کمتر شده و به کشت سایر محصولات اختصاص یافته است.

وی اظهار داشت: امسال چغندرقند با عیار ۱۶ به قیمت هر کیلوگرم چهار هزار و ۳۵۰ ریال خریداری می‌شود که طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار است برای سال آینده به پنج هزار و ۵۰۰ ریال افزایش پیدا کند.

برداشت چغندرقند از ۱۵ شهریور در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان آذرماه ادامه می‌یابد؛ سال گذشته در مجموع ۸۰ هزار تُن چغندرقند در یک‌هزار و ۸۰۰ هکتار از مزارع مهاباد برداشت شده بود.

چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان است و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و این استان نیز با دارا بودن پنج کارخانه قند، نقش عمده‌ای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور را دارد.

آذربایجان‌غربی به لحاظ سطح زیر کشت، تولید در واحد سطح و میزان درصد عیار قند در کشور دارای رتبه نخست را در تولیدچغندر قند دارد.

مهاباد در جنوب آذربایجان‌غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.