«امیرمطلوبی» روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این گردشگران خارجی شامل گروه جهانگرد ۱۹ نفری ژاپنی، ۱۲ گردشگر چینی، ۲ گردشگر از سوئیس و ۲ گردشگر آلمانی بود که به طور جداگانه از محوطه باستانی و تاریخی مجموعه میراث جهانی تخت‌سلیمان، کوه زندان سلیمان و چشمه‌های آب‌گرم احمدآباد بازدید کردند.

وی بیان کرد: این گردشگران خارجی با وجود هوای سرد و برفی بیش از سه ساعت در مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان ماندند و با همراهی راهنمایان گردشگری با همه بخش‌ها، محوطه‌ها و آثار تاریخی این مجموعه و قدمت منطقه تکاب آشنا شدند.

مدیر مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان اظهار داشت: گردشگران چینی، سوئیسی و آلمانی که از استان کردستان به تکاب آمده بودند پس از بازدید از مجموعه آثار طبیعی و تاریخی این شهرستان و یک شب اقامت در اقامتگاه بوم‌گردی «آتر»، تکاب را به مقصد استان زنجان ترک کردند.

وی با بیان اینکه گردشگران خارجی همچنین از روستای هدف گردشگری نصرت‌آباد تکاب در کنار مجموعه  تخت سلیمان بازدید کردند، افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از پنج‌هزار گردشگر خارجی از مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب بازدید کرده‌اند.

مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب که در دوره‌های مختلف تاریخی محل سکونت اشکانیان، ساسانیان و ایلخانیان بوده در جنوب‌شرقی آذربایجان‌غربی و در ۴۵ کیلومتری شهر تکاب واقع شده از دوره ساسانیان باقی‌مانده است و با بخش‌های مختلفی همچون تالار ستون دار، ایوان خسرو، دروازه ها و دیوارهای مستحکم‌اش از بناهای مهم تاریخی جهان به شمار می‌رود.
این مجموعه میراث فرهنگی با دریاچه‌ای اسرارآمیز در وسط بقایای تاریخی آن در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید.
به عقیده باستان‌شناسان محوطه تاریخی تخت‌سلیمان قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفته‌است؛ اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ‌های ایلخانی تنها در مجموعه تخت سلیمان تکاب به‌چشم می‌خورد.

جشنواره منطقه‌ای تخت‌سلیمان با هدف معرفی بیشتر و بهتر این مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری و تلاش برای جذب گردشگران در فصل‌های پاییز و زمستان و ماه‌های خارج از فصل گردشگری با مشارکت استان‌های آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، گیلان، اردبیل و زنجان روزهای ۱۴ و ۱۵ آذرماه جاری برگزار خواهد شد.

تکاب در جنوبی‌ترین نقطه آذربایجان‌غربی و در منطقه‌ای سردسیر و کوهستانی واقع شده و یک اثر تاریخی جهانی و ۱۷۰ اثر طبیعی و تاریخی ثبت ملی دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.