آیینهای عزاداری سیدالشهدا (ع) همهساله از آغازین روز محرم برپا میشود و در روزهای تاسوعا و عاشورا به اوج خود میرسد و همه اقشار در سوگواریهای حسینی شرکت میکنند.
بخش قابل توجهی از عزاداریهای حسینی در سراسر ایران، مشابه همدیگر است ولی وجه تمایز قابلتوجهی در عزاداری مردم آذربایجانغربی بهویژه در شهر ارومیه وجود دارد که اتحاد و انسجام مثالزدنی در این خطه را مشهود میکند.
حضور اقلیتهای دینی و مذهبی در کنار شیعیان برای عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبداللهالحسین (ع) جلوه بارزی است که اتحاد را در ارومیه به تصویر می کشد.
علاوه بر آن، بسیاری از عزاداران اقلیتهای دینی از جمله آشوریان و ارمنیها و همچنین اقلیتهای مذهبی از جمله اهلتسنن در ارومیه و دیگر شهرهای آذربایجانغربی، تنها به عزاداری اکتفا نمیکنند و با پخش نذری و حتی در مواردی ذبح قربانی در جلوی پای عزاداران حسینی، عشق و ارادت خود را بیش از پیش به ساحت مقدس حسینی نشان می دهند.
رییس شورای خلیفهگری کل ارامنه آذربایجان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: جامعه ارامنه همواره طی ماه محرم در عزاداری امام حسین(ع) سهیم میشوند.
«روبیک جانانه» افزود: ارامنه ساکن در جای جای ایران در این روزها همانند برادران مسلمان خود به دستههای عزاداری احسان و نذری میدهند.
وی با بیان اینکه ارامنه نیز از احسان کردن در ماه محرم هدیههای خوبی گرفتهاند، اظهار داشت: دختر بچه هشت سالهای که توان حرف زدن نداشت، پس از حضور در عزاداری حسینی و دستههای عزاداری سلامت خود را به دست آورد و توانست حرف بزند.
وی به نمونه دیگری اشاره کرد و افزود: خانمی که به گفته پزشکان مبتلا به بیماری سخت و لاعلاج بود، در عزاداری تاسوعا و عاشورا احسان کرد و سلامت خود را بازیافت.
رییس شورای خلیفهگری کل ارامنه آذربایجان به زندگی مسالمتآمیز مردم در سرزمین موسوم به رنگین کمان اقوام و ادیان الهی اشاره کرد و ادامه داد: ارامنه در هفت مسجد ارومیه نذرهای نقدی خود را پرداخت میکنند و هیاتهای عزاداری هم از نذریها و احسانهای خود برای ارامنه میفرستند.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران پس از گذشت ۴۰ سال با تکیه بر فرهنگ عاشورا پابرجا مانده است و همچنان با اقتدار پیش میرود.
یکی از بانوان ارومیه ای که در حوالی هیات عزاداران مسجد مهدی القدم ارومیه نذری پخش میکرد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: من مسیحی هستم ولی همه ساله با پخش نذری، ارادت قلبی خود را به امام حسین (ع) نشان می دهم.
او اضافه کرد: حضور در مراسم عزاداری حسینی، آرامش روحی و روانی خاصی به من میدهد که این آرامش تا مدتها ادامه مییابد.
وی بیان کرد: حضور در مراسم امام حسین (ع) را نمیشود با هیچ چیز دیگری مقایسه کرد زیرا این آیین، بزرگداشت مردی است که همه هستی خود را در راه آرمان مقدس خود فدا کرد.
دیگر بانوی مسیحی ارومیه ای نیز که با وجود کهولت سن در کنار دستههای عزاداری حسینی نشسته بود، به خبرنگار ایرنا گفت: حضور در مراسم عزاداری حسینی، نذر همه ساله من است و باید این نذر را با وجود مشکلات جسمانی زیاد انجام دهم.
وی که به سختی توان صحبت داشت و اشک عزای حسینی از گونه هایش سرازیر بود، گفت: هر انسانی باید با شنیدن مصائب امام حسین (ع) اشک بریزد و این، مختص مسلمانان نیست.
شهر ارومیه مملو از جلوه های بارز عزاداری حسینی با حضور اقشار، اقوام، پیروان ادیان و مذاهب مختلف است.
آیین عزای حسینی امروز /سه شنبه/ همزمان با عاشورای حسینی به اوج خود رسید.
۲۰۹۳/۸۱۳۷