ابراهیم بهجت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال نخستین دوره جشنواره «خوشهچین» در مناطق پنجگانه کشور بر اساس زمانبندی برگزار میشود و ارومیه نیز میزبانی تیمهایی از استانهای آذربایجانشرقی، اردبیل، کردستان و گیلان را بر عهده دارد.
وی بیان کرد: بر اساس برنامهریزیهای قبلی این جشنواره قرار بود از روز ۲۹ مردادماه در ارومیه آغاز شود که به دلیل آماده نبودن تیمهای کردستان و گیلان لغو و به زمان دیگری موکول شد.
وی ادامه داد: جام «خوشهچین» در ۲ بخش دختران و پسران کمتر از ۱۸ سال در رشتههای چوبکشی، طنابکشی، فوتبال پنجنفره، والیبال سهنفره، هفتسنگ مهارتی و دو و میدانی برگزار میشود.
دبیر هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه این جشنواره با هدف توسعه ورزش همگانی و ثبت توانمندیهای ورزشی در جوامع روستایی و عشایری برپا می شود، گفت: نفرات و تیمهای برتر مناطق پنجگانه به المپیاد جام «خوشهچین» کشور راه مییایند.
بهجت در ادامه با اشاره به برگزاری طرح تابستانه با ورزش خانواده در شهرستانهای مختلف استان، افزود: این طرح با همت هیات همگانی و هیات روستایی استان و شهرستانها طی روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته در پارکها و بوستانها با حضور خانواده ها در رشتههایی همچون چوب بازی، دوزبازی، چوبکشی، هفتسنگ، لیلی، فریزبی و طنابکشی برگزار میشود تا لحظههای با نشاطی برای آحاد مردم ایجاد شود.
بیش از ۱۵۰ نوع بازی سنتی در ایران وجود دارد که به مرور زمان و تغییر شیوههای زندگی، نسل امروز با بسیاری از آنها بیگانه است.
بازیهای محلی در ۲ گروه در فضاهای باز و بسته انجام میشود و این امکان را برای افراد مهیا میکند که در هر مکان و شرایطی بتوانند از اوقات خود به بهترین نحوممکن استفاده کنند.
قالادا قالدی، کشتی آشیرما، خروس خروس، جورابین، کلاهپران، قییش قییش، لیلی یا چولنگ، قاچتوت، خوزین، مشداش یا بئشداش، تولاما، جولاتوتما، درمانچیبابا (توفارقان) و پیشک قاشدی جزو بازیهای بومی و محلی آذربایجانغربی است.
۷۱۵۶/۳۰۷۲