کشتی آرتمیا بعداز ۷ سال در دریاچه ارومیه شناور شد.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی صبح امروز محمد مهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی به همراه جمعی از مسئولان استانی از طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه بازدید کرد و دراین مراسم گفت: حجم آب دریاچه ارومیه در حال حاضر به حدود 3 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب رسیده که یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب بیشتر از سال گذشته است.
وی با تاکید بر اینکه دولت 3 هزارمیلیارد تومان برای احیا دریاچه ارومیه هزینه کرده، ادامه داد: 29 مصوبه برای احیای دریاچه ارومیه مصوب شده است و در سایه لایروبی مسیر رودخانه ها امروز دریاچه ارومیه در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد. 
وی اضافه کرد: بزرگترین طرح ستاد احیا، انتقال آب از سد «کانی سیب» به دریاچه ارومیه بوده که تاکنون از 35 کیلومتر تونل انتقال آن، حدود 28 کیلومتر حفاری شده است و این تونل تا اواخر سال جاری به بهره برداری می رسد.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: تاکنون دولت یکهزار و 700 میلیارد تومان در این طرح سرمایه گذاری کرده است تا حدود 600 میلیون مترمکعب آب از سد کانی سیب به دریاچه منتقل شود. 
شهریاری گفت: 250 میلیون مترمکعب پساب شهرهای ارومیه و تبریز نیز به دریاچه ارومیه وارد می شود و کارهای این طرح انتقال نیز انجام شده است. 
وی ادامه داد: خاکریز دریاچه ارومیه تبخیر آب را بالا برده و نیاز است در برخی از نقاط آن، پل های دیگر احداث شود تا تعادل چرخشی آب رعایت گردد. 
شهریاری بیان کرد: با همکاری سازمان ها و ادارات ذیربط تدابیری برای جذب گردشگر و فراهم کردن زمینه حضور مسافران در کنار دریاچه سنجیده شده است.
همچنین در این مراسم فرهاد سرخوش رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در جمع خبرنگاران گفت:کشتی آرتمیا که از سال ۹۱ به دلیل پایین رفتن سطح آب دریاچه زمین گیر شده بود، در سایه افزایش تراز طی روزهای اخیر شناور شد.
 وی با اشاره به اینکه اکنون وسعت دریاچه ارومیه بیش از 2 هزار و 828 کیلومترمربع است، اضافه کرد: وسعت این دریاچه نسبت به زمان مشابه سال گذشته 562 کیلومترمربع افزایش داشته است.
سرخوش تراز فعلی دریاچه ارومیه را ۱۲۷۱.۳۰ اعلام کرد و گفت: تراز دریاچه نسبت به ندت مشابه سال قبل ۵۷سانتی متر افزایش داشته است.
همچنین جلیلی رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت:بارندگی های مطلوب و برنامه های دولت در احیای دریاچه ارومیه و مشارکت مردم خصوصا کشاورزان استان؛ دریاچه ارومیه را در حد نزدیک شدن به تراز اکولوژیکی رسانده است.
وی با بیان اینکه در راستای احیای دریاچه ارومیه و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی ۳۹۴ میلیارد تومان اعتبار از ستاد احیای دریاچه ارومیه و همچنین اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافته است گفت:  از این محل بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰هکتار آبیاری های تحت فشار،۴۷۴ کیلومتر خطوط انتقال آب کشاورزی و بیش از ۶هزار و ۱۰۰ هکتار سیستم نوین  ابیاری تحت فشار  در شبکه های فرعی و زهکشی پایاب سد ها و رودخانه ها انجام شده است.
جلیلی بابیان اینکه در سال رونق تولید برنامه های اجرایی سازمان  جهت کاهش مصرف آب کشاورزی و افزایش راندمان تولید و درآمد کشاورزان تدوین و اجرایی می‌شود اظهار کرد: با اجرای سیستم های نوین آبیاری تحت فشار ؛استفاده از الگوی کشت علمی ؛توسعه کشت های کنترل شده و گلخانه ای استفاده از ادوات پیشرفته و توسعه کشاورزی حفاظتی رتبه ۶ استان در تولیدات کشاورزی کشور را  به رتبه های برتر ارتقا می یابد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.