علی دیانتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میاندوآب دارای 152 نهالستان با 100 هکتار مساحت است که در تولید نهال اعم از مجوزدار و بدون مجوز و نیز با برندهای ملی و منطقه ای فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه تولید نهال با درآمدزایی حدود 200 میلیارد ریال، برای 500 نفر به طور مستقیم و 500 نفر به طور غیرمستقیم در این شهرستان اشتغالزایی کرده است، افزود: نهال های تولیدی در این شهرستان شامل درختان مثمر با پایه های بذری و رویشی و انواع محصولات غیرمثمر و درختان مثمر شامل انواع ارقام سیب، گلابی، به، زردآلو، آلو، هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو، انگور است.
دیانتی اظهار داشت: علاوه بر این نهال گردوی پیوندی نیز در سطح 2 هزار مترمربع در 2 واحد گلخانه در این شهرستان نیز تولید می شود.
وی افزود: میاندوآب علاوه بر تامین نهال مصرفی داخل کشور به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان نیز نهال صادر می کند که این امر در ارزآوری نقش بسزایی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب افزود: با عنایت به اینکه یکی از اصول مهم در احداث باغ و تولید تجاری میوه، استفاده از نهال سالم، دارای لیبل و گواهی بهداشت، مطمئن و پایه های رویشی است، بنابراین باغداران به منظور ایجاد باغ سالم، یکنواخت و اقتصادی باید نهال های مورد نیاز خود را از نهالستان های دارای مجوز تهیه کنند.
به گزارش ایرنا، در شهرستان میاندوآب 85 هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی وجود دارد که 52 هزار هکتار آن به صورت آبی کشت می شود و 12 هزار هکتار نیز به باغ اختصاص یافته است.
آذربایجان غربی دارای 120 هزار هکتار باغ است و از اوایل سال 1395 کمیته فنی نهال در استان نسبت به بازدیدهای میدانی از نهالستان‌ها و بررسی مدارک و مستندات لازم در سطح استان اقدام کرده است.
نبود تسهیلات کم بهره بانکی، نبود اسناد رسمی مالکیت در اغلب اراضی و باغ ها از جمله مشکلات این بخش مهم کشاورزی است.
9871/6185/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.