ابراهیم حسنی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر گونه آمار و اطلاعات مربوط به این موضوع فقط از طریق مرکز اورژانس آذربایجان غربی و دانشگاه علوم پزشکی استان اطلاع رسانی می‌شود و گمانه زنی‌های خارج از آن مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی نیست.
وی اظهار داشت: مصرف مشروبات تقلبی طی هفته جاری 16 نفر بوکانی را از بیمارستان شهید قلی پور راهی بیمارستان طالقانی ارومیه کرد.
وی ادامه داد: این افراد در رده سنی 23 تا 60 سال قرار دارند که با علایم مشکوک به مسمومیت الکلی به بیمارستان‌ شهید قلی پور شهرستان بوکان مراجعه کردند و تمامی آنها به دلیل وخامت وضعیت به بیمارستان طالقانی مرکز مسمومیت ارومیه اعزام شدند.
وی اضافه کرد: از همان ساعات اولیه تمام این افراد بستری و تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفتند.
حسنی گفت: تاکنون سه نفر از این افراد جان خود را از دست داده‌اند و چهار نفر نیز در بخش ICU بیمارستان طالقانی تحت مراقبت ویژه هستند.
وی بیان کرد: حال یکی از مسمومان نیز وخیم است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی اضافه کرد: کبد، کلیه و چشم این افراد بیشترین آسیب را با مصرف مشروبات تقلبی و دست ساز دیده اند.
حسنی گفت: علت مسمومیت این افراد در ارومیه با انجام آزمایشات لازم در دست بررسی است.
به گزارش ایرنا بر اساس اعلام پلیس این افراد در شهرهای خارج از بوکان اقدام به خرید مشروبات الکلی کرده بودند و موضوع هم اکنون در دست بررسی است.
مشروبات دست ساز در همه جای دنیای هر ساله افراد زیادی را با مشکلات جدی سلامت و حتی مرگ روبرو می کند.
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد عدم دقت در فرایند تولید و به اصطلاح «تولیدات زیرزمینی» موجب می‌شود که محصول نهایی تهدیدی برای سلامت مصرف‌کنندگان باشد، تمامی بررسی‌ها در رابطه با این گروه مشروبات الکلی در نهایت به حضور «متانول» در آن ختم می‌شود.
البته افزودنی‌های غیر مجاز و بی‌ربطی مانند دیازپام، هیستامین و به‌خصوص آمفتامین‌‌ها که ریسک بالایی دارند را هم نباید فراموش کرد و همه اینها برای کاهش هزینه تولید مشروب دست‌ساز است.
متانول به‌ عنوان حلّال در محلول‌های چاپ و تکثیر، چسب‌ها، رنگ‌ها و جلادهنده‌ها، استفاده می‌شود، متانول با فرمول شیمیایی CH۳OH ساده‌ترین الکل است. متانول همچنین به نام‌های الکل چوب، نفتای چوب، کاربینول یا متیل هیدرات نیز شناخته می‌شود و استفاده از آن یکی از دلایل شایع «مسمومیت با الکل» محسوب می‌شود.
متانول ارتباط نزدیکی با اتانول دارد. اتانول نوعی الکل است که همواره در نوشیدنی‌های الکلی یافت می‌شود اما متانول بسیار سمی‌تر از آن است.
متانول از نظر رنگ، بو و مزه شبیه اتانول به نظر می‌رسد اما مصرف مقدار کمی از آن نیز می‌تواند موجب آسیب‌‌های جدی یا حتی مرگ انسان شود.
پس از ۱۲ تا ۲۴ ساعت، علایم مسمومیت مانند سردرد، سرگیجه، ضعف عمومی، تاری دید یا از دست دادن کامل بینایی، افت عملکرد دستگاه عصبی مرکزی، اسیدوز، تشنج و خونریزی مغزی و حتی کما پدیدار می‌شوند.
نادیده گرفتن این شرایط می‌تواند به تشخیص اشتباه یا تاخیر در تشخیص منجر شود.
8137/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.