میرصمد سیدموسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر 133 هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی تحت عملیات آبخیزداری قرار گرفته که حدود پنج درصد کل اراضی ملی استان است.
وی اضافه کرد: طبق بررسی ها در هر یک هکتار عملیات آبخیزداری، 520 مترمکعب قابلیت استحصال آب ایجاد می شود که رقم بسیار قابل توجهی است.
وی بیان کرد: علاوه بر آن، اجرای طرح های آبخیزداری مانع از رسوب و فرسایش خاک می شود که این مهم در توسعه حفاظت از خاک، افزایش منابع آب های زیرزمینی و توسعه بسترهای اقتصادی و اجتماعی بسیار اثرگذار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به همه این موارد، 20 حوزه در استان برای اجرای طرح های آبخیزداری با استفاده از منابع اعتباری صندوق توسعه ملی انتخاب شده است که همه آنها در مراحل پایانی اجرا قرار دارد.
سیدموسوی گفت: اجرای طرح های آبخیزداری مهمترین رکن در حفاظت از منابع آبی و خاکی در دنیای امروز به شمار می رود اما به جز چند سال اخیر همواره مورد بی توجهی قرار گرفته است.
وی افزود: اجرای کامل طرح های آبخیزداری و حفاظت از منابع آب و خاک به همراهی مردم بستگی دارد و علاوه بر اجرای کامل طرح ها، همراه بودن بهره برداران، کشاورزان و شهروندان بسیار ضروری است.
به گزارش ایرنا، آبخیزداری به علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدام‌ لازم جهت مدیریت منابع حوزه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته می شود و می‌ تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحب نظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری می‌ توان 500 مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از 6.5 تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری می‌کند.
آذربایجان غربی از جمله استان های نیازمند آبخیزداری به شمار می رود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیره سازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
8137/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.