علیرضا مردانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال در بیش از 60 هکتار باغ منطقه، گل محمدی کشت شده که این میزان نسبت به سال گذشته پنج هکتار بیشتر است.
وی ادامه داد: برداشت گل محمدی در شهرستان خوی از اوایل خرداد ماه جاری آغاز می شود و تا پایان این ماه ادامه می یابد.
وی اضافه کرد: 70 درصد گلبرگ های گل محمدی به صورت گلاب، 20 درصد در تهیه مربا و شیرینی و 10 درصد دیگر به صورت خشک مصرف می شود.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوی اضافه کرد: گونه های گل محمدی کشت شده در شهرستان خوی از نوع رقم های خاردار ریز کوتاه و بزرگ و توده های محلی بوده و گل محمدی خوی از نظر کیفیت و عطر و اسانس در جهان کم نظیراست.
وی اظهارداشت: این محصول علاوه بر تامین نیاز داخل استان به استان های آذربایجان شرقی و کشورهای عراق، جمهوری آذربایجان و ترکیه صادر می شود.
به گزارش ایرنا، گل محمدی که در آذربایجان غربی به قیزیل گول مشهور است ،در ادبیات و فرهنگ مردم نیز جایگاه خاصی دارد؛ قیزیل گول خوی از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است و در درمان زخم معده، ضعف عمومی، بیماریهای صفراوی، اسهال و جلوگیری از صرع و تقویت قلب بسیار مفید است .
در شهرستان خوی از گل محمدی تازه چیده شده و خشک شده آن 30 نوع مربا همراه با دوشاب، شکر، گردو و کنجد تهیه می کنند و در تهیه مربای گل محمدی خانواده های خویی از شکر، دوشاب، گردو و کنجد استفاده می کنند؛ گل محمدی و مربای آن خاصیت گرمایی دارد و در درمان بیماری های گوارشی و ضعف عمومی بدن از جمله در درمان اسهال، زخم معده و درمان روده و بیماری های قلبی مفید است.
گل محمدی در سال 1374 به نام گل ملی به ثبت رسیده است.
7132/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.