به گزارش ایرنا به نقل از «ترجمان صبح»، هفته نامه ترجمان یکی از نشریات عصر مشروطه بود که در سال 1277 شمسی (1899 میلادی) به دو زبان ترکی و روسی در قفقاز منتشر و به تبریز ارسال می شد.
رضا سرابی اقدم که به سال ۱۳۴۲ در محله شتربانان (دوه چی) تبریز دیده به جهان گشود؛ مجسمه ساز، نویسنده، مجموعه دار، کارشناس و صاحب موزه آثار تاریخی بنام 'برادران سرابی است.
او پیش از آنکه به هنرمندی کم نظیر بدل شود، زندگی معمولی داشت اما در سایه تلاش های تحسین برانگیزش برای رسیدن به اهداف بلند پروازانه خود، به مردی بدل شد که بخشی از موزه های راه افتاده و نیافتاده تبریز به وجود او مدیون است.
رضا سرابی اقدم یک محقق است؛ محققی که در مورد تمام آثار گردآوری شده خویش تک به تک مطالعه کرده و اطلاعات آن را در قالب کتاب در آینده ای نزدیک منتشر می کند.
وی وقتی ۲۵ سال داشت، نخستین اثر ترجمه ای خود را منتشر کرد؛ اثری که به سرعت نایاب شد؛ در سال ۶۷ 'بازگشت به دنیای کمدی گذشته' را ترجمه و منتشر کرد،'آخرین سفر کاپیتان اسکات (کاشف قطب جنوب)' در سال ۶۹ و برادران مارکس در سال ۷۱ کتاب های بعدی او بودند که یکی پس از دیگری ترجمه و انتشار یافتند.
شاید برای مخاطبان جالب باشد چگونه مردی بدون سواد آکادمیک توانسته سه کتاب ارزشمند ترجمه کرده و با جمع آوری مجموعه های بی نظیر، در بسیاری از حوزه های تاریخی به ویژه عصر قاجار به کارشناسی صاحب نظر بدل شود؟ استاد رضا سرابی اقدم در این مورد می گوید: 'اکثر افرادی که در اوایل انقلاب مهاجرت می کردند اموال خود را با حداقل قیمت به پول نقد تبدیل می کردند و یک سری افراد هنر دوست و اهل مطالعه که از جمله یکی از آنها من بودم به خرید و جمع آوری کتاب های مرجع پرداختم، با همین کار تاکنون نزدیک به ۱۰۰۰ جلد کتاب مرجع جمع آوری کرده و با مطالعه خود آموز و کمک دوستان به تقویت علم خود پرداختم.'
'رضا سرابی اقدم' در حوزه تاریخ ملل مطالعات بسیاری دارد و با این حال در مورد تاریخ آمریکا، روسیه تزاری و ترکیه مطالعات میدانی و موثق تری داشته است.
اغلب آثاری که وی جمع آوری نموده و بدان‌ها علاقه پیدا کرده است ابزار زندگی روزمره‌اند، چیزهایی که انسان برای زیستن به آنها نیاز دارد.
تلگراف خانه، عطاری،بقالی و بنکداری،بزازی و پارچه فروشی،نجاری،آهنگری،دواخانه (داروخانه)،آنتیک فروشی، سنگ آسیاب،رنگرزی ،صحافی و .. از جمله ابزار و آلات مربوط به مشاغلی است که در موزه برادران سرابی می توان مشاهده کرد.
6132/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.