معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان‌ شرقی دستگاه‌های اجرایی استان را ملزم به رعایت دستورالعمل‌های امنیتی دانست و گفت: استفاده از اینترنت در دستگاه‌ها باید به صورت محدود و کنترل شده باشد و شبکه‌های اینترنت باید از سوی کانال های مختلف نظارت شود.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، رحیم شهرتی‌فر در جلسه قرارگاه پدافند سایبری استان، با بیان اینکه اقداماتی انجام شده در پدافند غیرعامل باید به‌گونه‌ای باشد تا صدمات حوادث طبیعی و غیرطبیعی را به حداقل برسانیم، اظهار کرد: اقدام‌های پیشگیری می‌تواند هزینه‌های انسانی و مادی را کاهش دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر دو قرارگاه زیستی و سایبری در استان زیر نظر پدافند غیرعامل فعال است که سایر قرارگاه‌ها نیز به مرور با هدایت مرکز فعال خواهند شد.
شهرتی‌فر گفت: اقدام‌هایی که قرارگاه سایبری در فضای عمومی استان و به ویژه در دستگاه‌های مسئول، خدمت‌رسان، دستگاه‌های دولتی و واحدهای تولیدی، صنایع بزرگ و کوچک امنیت سایبری اقدام‌هایی که نیاز است انج1ام می‌دهد باید مانع آسیب‌هایی مانند نفوذ از طریق حفره‌های امنیتی و هک اطلاعات شود.
وی تاکید کرد: اگر در این حوزه دقت نشود امکان از کار انداختن برخی از شبکه‌ها وجود دارد که در این زمینه خسارت‌های جبران ناپذیری به وجود خواهد آمد.
وی با اشاره به حمله سایبری اخیر در فرودگاه تبریز اظهار کرد: مرکز سرور این اداره‌کل در تهران قرار دارد ولی با این وجود بررسی‌های لازم انجام می‌شود و اگر قصوری در این زمینه شده باشد حتما باید پیگیری شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان‌ شرقی به گزارش ارائه شده از دستگاه‌های استان اشاره کرد و افزود: مرکز افتای استان که امنیت فضای الکترونیکی شبکه‌های داخلی را کنترل می‌کند، گزارشی از دستگاه‌های استان ارائه کرد که متاسفانه معلوم شد سازمان‌های مسئول، شرکت‌های بزرگ تولیدی، دستگاه‌های آموزشی و دانشگاه‌ها، به استفاده از اینترنت و تکنولوژی روز دنیا نگاهی دموکراتیک داشته و هیچ‌گونه احساس خطری ندارند که در این زمینه می‌تواند آسیبی وجود داشته باشد.
شهرتی‌فر با بیان اینکه باید تربیتی داده شود تا شبکه داخلی سازمان‌ها به اینترنت وصل نباشد، تاکید کرد: در سازمان‌ها باید از اینترانت ویژه استفاده شود ولی در صورت استفاده از اینترنت باید به صورت محدود و کنترل شده باشد.
وی ادامه داد: باید با شورای فضای مجازی کشور هماهنگ شویم تا جلسات این شورا در استان نیز به صورت مرتب تشکیل شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان ‌شرقی دستگاه‌های اجرایی استان را ملزم به رعایت دستورالعمل‌های امنیتی دانست و تاکید کرد: در صورت استفاده از شبکه‌های اینترنت باید از سوی کانال‌های مختلف نظارت شود.
شهرتی‌فر اظهار کرد: مسئولیت مستقیم گزارش هر رخداد سایبری با رئیس و حراست دستگاه‌ها است، بنابراین باید با حساسیت این موارد گزارش شود.
وی با اشاره به اهمیت ارتقای سطح آموزش کارکنان دستگاه‌ها تصریح کرد: نسبت به مخاطراتی که متوجه امنیت سازمان و حفظ اطلاعات ضروری وجود دارد همچنین دخالتی که می‌تواند از سوی بیگانگان در شبکه‌های ما اتفاق بیافتد، حتما باید آموزش در سطوح مختلف به ویژه افرادی که به صورت مستقیم با این موارد در ارتباط هستند، انجام شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان ‌شرقی ادامه داد: دستگاه‌های مختلف در قراردادهایی که برای راه‌اندازی شبکه‌ها تنظیم می‌کند باید دانش فنی خود را افزایش دهند ولی اگر دانش فنی لازم را ندشته باشند، بایداز ظرفیت مشاوران و یا با مدیریت افتا هماهنگ شوند.
شهرتی‌فر با بیان اینکه خوشبختانه پلیس فتا در زمینه جرایم سایبری فعالیت خوبی دارد و تا حدودی در جامعه شناخته شده است، گفت: الزام‌هایی که در زمینه دستورالعمل‌های امنیتی نیاز است اگر در بازدیدها مورد سهل‌انگار شده‌ای دیده شود مطمئنا پیگرد قانونی خواهد داشت.
وی ادامه داد: مقرر شده هیاتی متشکل از سازمان پدافند غیرعامل، پلیس فتا و مرکز افتا از دستگاه‌های مختلف استان بازرسی کنند تا موارد مورد نظر کنترل شود.  
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.