به گزارش ایرنا، کتاب 'فهم حوادث 1915' به قلم 'مصطفی سردار پالابئیئک' با ترجمه دکتر سیدوحید پیمان و فاطمه زاهر اینان با شمارگان یکهزار جلد به قطع رقعی و در 184 صفحه منتشر شده و روانه بازار نشر شده است.
هر چند تاکنون آثار زیادی در ارتباط با موضوع ادعای نسل کشی ارامنه در قلمری امپراطوری عثمانی در سال های جنگ جهانی اول منتشر شده است، اما تلاش نویسنده 'فهم حوادث 1915' از باور وی به ضرورت بررسی بی طرفانه، واقع بینانه و تاریخی این اتفاق به دور از هر گونه جانبداری های سیاسی حکایت می کند.
کتاب 'فهم حوادث 1915' در هفت فصل شامل 'تعریف حقوقی نسل کشی'، 'جامعه ارمنی در امپراطوری عثمانی'، 'نیت کوچ اجباری یا نیت امحاء'، 'محاکمه ماموران عثمانی به دلیل جنایات جنگی'، 'آیا کوچ اجباری یک تدبیر نظامی بود'، 'دیاسپورای ارمنی و کوچ اجباری ارامنه'، 'روابط ترکیه-ارمنستان در قرن 21' و 'پارلمان ها علیه دادگاه ها' توسط انتشارات 'فروغ آزادی' در کاغذ گلاسه و روی جلد رنگی به چاپ رسیده است.
در معرفی کتاب 'فهم حوادث 1915؛ ترک ها و ارامنه' آمده است: 'وجود دو روایت متفاوت و متضاد از مساله کوچ اجباری ارامنه در خلال سال 1915 از سوی ارامنه و ترک ها، یکی از پرمناقشه ترین و مهم ترین مباحث در روابط فیمابین ترکیه و ارمنستان به شمار می رود. در حالی که توصیف ترک ها از حوادث آن سال ها معطوف به وجود رنج مشترک بین دو ملت ترک و ارمنی بود و ترک ها خود را با ارامنه در این رنج همدرد می دانند، اما شیوه تعریف ارامنه از این حوادث اصرار بر وجود نسل کشی ارامنه توسط امپراطوری عثمانی در اثنای جنگ جهانی اول استوار است.
این کتاب که حاصل یک کار تحقیقاتی است، سعی دارد به پرسش انطباق حوادث کوچ اجباری ارامنه در سال 1915 با مفاد معاهده نسل کشی پاسخ دهد. این کار تحقیقاتی ضمن رعایت چارچوب معاهده نسل کشی، مقایسه روایت های تاریخی ترک ها و ارامنه از مساله را بر اساس موازین حقوقی مد نظر دارد. کتاب در حالی که نتایج تراژیک ناخواسته کوچ اجباری ارامنه را بیان می کند، از اینکه به لحاظ حقوقی وجود ادعای نیت نسل کشی محل منازعه مشروع می باشد، دفاع می کند.
زیر سوال بردن حقیقت ادعای نسل کشی ارامنه به هیچ وجه به معنای انکار رنج های کشیده شده توسط ارامنه در خلال کوچ اجباری نمی باشد، این (یعنی زیر سوال بردن ادعای نسل کشی ارامنه) تلاشی است برای اجازه دادن به گشوده شدن مسیر مباحث آکادمیک در قرائت بدیل و جدید از موضوع کوچ اجباری ارامنه در سال 1915 و همچنین امکان انتقاد از ادعای نسل کشی ارامنه'.
دکتر سید وحید پیمان، مترجم کتاب 'فهم حوادث 1915؛ ترک ها و ارمنه' از روزنامه نگاران فعال و مدیر مسوول موسسه مطبوعاتی 'عصر آزادی' است که روزنامه 'عصر آزادی ' و مجله بین المللی 'ایپک یولی'(جاده ابریشم) را منتشر می کند.
6132/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.