به گزارش ایرنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی روز پنجشنبه در مراسم رونمایی از سامانه سامط با اشاره به اینکه این سامانه از ابتدای دی ما امسال به صورت آزمونه در چند شهرستان اجرایی شده است، گفت: با امضای تفاهم نامه ای از توان دفاتر پیشخوان به منظور تسهیل در رسیدگی به تقاضاها استفاده می شود.
داور نامدار با اشاره به اینکه در کنار چرای مازاد دام و تخریب فیزیکی مراتع و عرصه های طبیعی با تبدیل اراضی ملی به زراعی مواجه هستیم، اظهارکرد: بر خلاف ماموریت ظاهری اداره کل منابع طبیعی، بخش عمده وظایف ما حقوقی و قضایی است.
وی با بیان اینکه به جهت خطای انسانی در نقشه های گذشته که به صورت دستی تهیه شده اند ، امروز با مشکل در تشخیص حدود مستثنیات مواجه هستیم، گفت: سالانه در حدود 13 هزار استعلام در این رابطه جواب داده شده و 4 هزار پرونده به دادگستری ارجاع می شود.
نامدار با بیان اینکه نقشه و استعلام ابزار اصلی تعیین حدود و رفع اختلافات است، گفت: سامانه سامط موجب تسهیل و تسریع در جوابگویی به استعلام ها می شود.
وی با بیان اینکه تقاضای های روزافزون در برابر منابع طبیعی محدود موجب بروز مشکلات زیست محیطی شده است، اظهارکرد: افزایش دمای زمین و آسیبی که به این جهت به مناطبع طبیعی وارد می شود از جمله مشکلات اساسی و جهانی است.
نامدار با بیان اینکه از طریق حفظ و توسعه جنگل و مرتع در کنار پرهیز از انتشار گاز دی اکسیدکربن می توانیم از افزایش بیش از حد دمای زمین جلوگیری کنیم، گفت هر چند آذربایجان شرقی دارای 2.5 میلیون هکتار مرتع است اما وضعیت مناسبی ندارد.
وی اعلام کرد: عرصه های جنگلی هم در آذربایجان شرقی کمتر از میانگین کشوری است و در حالی که میانگین پوشش جنگلی در کشورمان 7 درصد است تنها 4 درصد وسعت این استان جنگل است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد:
میانگین پوشش جنگلی در دنیا 30 درصد است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تبریز هم با اشاره به اهمیت منابع طبیعی در سلامت محیط زیست، گفت: از 41 حادثه غیرمترقبه طبیعی و غیرطبیعی در جهان 31 حادثه در کشور ما رخ می دهد.
فیروز باقرزاده اظهارکرد: در کنار این حوادث مشکلاتی همچون فرونشست زمین که به دلیل برداشت های بی رویه از سفره های زیرزمینی ایجاد می شود چالش اساسی برای محیط زیست است.
وی با بیان اینکه بالاترین میزان مصرف آب در بخش کشاورزی را در میان کشورهای دنیا داریم، گفت: 85 تا 90 درصد آب تجدید پذیر کشور در این بخش مصرف می شود، در حالی که سهم بخش کشاورزی از آب مصرفی در امریکا 38 و در کانادا 13 درصد است و این در حالی است که ارزش صادرات غله این 2 کشور برابر با کل صادرات نفت کشورهای خاورمیانه است.
باقرزاده با بیان اینکه برای خروج از بحران باید 100 درصد به منابع آب تجدید شونده کشور اضافه شود، گفت: برای این منظور، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری در کنار رعایت تعادل چرای دام و مرتع ضروری است.
به گزارش ایرنا، سامانه الکترونیکی استعلال اراضی منابع طبیعی ( سامط ) در راستای تحقق دولت الکترونیک راه اندازی شده و از هدر رفت زمان و منابع جلوگیری می کند.
متقاضی استعلام با مراجعه به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مدارک و مستندات خود را ارائه کرده و دفاتر از طریق سامانه سامط مدارک را به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ارسال می کنند.
15 تا 21 اسفند به عنوان هفته منابع طبیعی و آبخیزداری نام گذاری شده است.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.