مرتضی آبدار روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به وقفه ایجاد شده در فعالیت موزه یاد شده، اظهار کرد: این موزه بسیار زیبا و منحصر به فرد از امروز 15 بهمن مجدد پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تمام سعی و تلاش خود را برای توسعه و رونق فعالیت موزه ها صورت می دهد، گفت: بر همین راستا حمایت های لازم برای خدمات رسانی بهتر و بهینه به گردشگران داخلی و خارجی جهت بازدید از موزه هاو سایر اماکن دیدنی استان در دستور کار قرار دارد.
آبدار با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی دارای 28 موزه است که 19 مورد آن در تبریز و بقیه در سایر شهرستان های استان واقع است، گفت: از جمله آنها می توان به موزه های آذربایجان، مشروطه، قاجار، سنجش، محرم، قرآن و کتابت، موزه عصر آهن، مسجد کبود، تاریخ طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، موسسه تاریخ و فرهنگ دانشگاه تبریز، شهر و شهرداری و موزه ادبی استاد شهریار در تبریز و موزه ایلخانی مراغه، سنگ نگاره های مراغه، صفوی بناب، هدایای خامنه، عشایر آذربایجان سراب، مردم شناسی جنوب سهند و موزه میانه در شهرستان های استان اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، موزه صفوی شهر بناب در سال 1390 در محل خانه تاریخی سیف العلماء تاسیس شد و تمامی آثار این موزه از سکه تا نگارگری مربوط به دوره صفوی و شاهان آن دوره می باشد.
خانه سیف العلماء با نمایی آجری و رو به جنوب بنا شده است که مصالح عمده آن چوب، آجر و خشت می باشد و در مساحت 450 مترمربعی و حیاط 490مترمربعی به موزه تبدیل شده است.
این بنا که در محله ای قدیمی در خیابان شهید بهشتی بناب واقع شده، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در این موزه تصاویری از نگاره‌های شاهنامه تهماسبی، یکی از شاهکارهای هنری مکتب تبریز دوره صفوی، به نمایش درآمده و در بخش خط و کتابت موزه، کتب خطی این دوره در کنار تصاویری از قطعات خوشنویسی از استادان بزرگ دوره صفویه قرار دارد.
ظروف مسی دوره صفوی و آثاری از شهرستان بناب دیگر آثار این موزه را تشکیل می‌دهد.
بیشترین آثار این موزه که همه ساله هزاران نفر از آن بازدید می ‌کنند و یکی از موزه‌های پربار و ارزشمند جنوب آذربایجان‌شرقی است، مربوط به دوره صفویه و پیش از آن است و به همین خاطر به موزه'صفوی' بناب مشهور شده است.
تعطیلی این موزه نگرانی هایی در میان اهالی فرهنگ آذربایجان شرقی به وجود آورده بود.
گفته می شود کمبود نیروی انسانی عامل تعطیلی موزه صفویه بناب در ماه های اخیر بود.
شهرستان بناب با حدود 120 هزار نفر جمعیت در 105 کیلومتری جنوب تبریز واقع شده است.
خبرنگار: سیدیحیی مرتضائی **انتشار: عزیزی راد
3038/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.