به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سالار سنجری روز پنجشنبه در دیدار با منصور آیرم سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جمهوری خودمختار نخجوان با اشاره به ضرورت پرداخت به مسائل و ظرفیت های بالقوه منطقه آزاد ارس و کشور های همسایه اظهارکرد: همجواری منطقه آزاد ارس با کشورهای آذربایجان و ارمنستان ما را بر آن داشت تا در جهت هم افزایی، تفکرات انقلاب و اسلام را در این کشورها به اشتراک بگذاریم.
وی گفت: تلاش ما نگاه غیر سیاسی و غیر حزبی به مسائل و مشکلات پیرامون منطقه است که تاکنون نیز جلسات متعددی در خصوص رفع مشکلات حاضر در منطقه با مسئولان داشته ایم و از تمامی ظرفیت های مسئولان، مردم و نخبگان در همه گرایش ها استفاده کرده ایم.
وی همچنین از ایجاد کارگروه های ویژه در خصوص امور بین الملل و مطالعات استراتژیک برای حل مسائل و مشکلات منطقه خبر داد و گفت: ارتباط و پشتوانه مردمی سرلوحه کارهای ما است که حضور در بین اقشار مختلف مردم شهرستان، حضور در بین نیروهای مرزبانی و تمامی کسانی که در مرز فعالیت می کنند تاکنون بیانگر این اقدامات است.
امام جمعه جلفا بر ضرورت استفاده همه جانبه از توانمندی ها و اشتغال نیروهای بومی در منطقه تاکید کرد و افزود: در بحث اشتغال منطقه و کارآفرینی مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود چرا که در دیدار با مدیرعامل منطقه آزاد ارس نیز بر اجرای مصوبه عدم بکارگیری بازنشستگان و همچنین استفاده از ظرفیت های نیروهای بومی منطقه بارها تاکید شده و همچنان تا حصول نتیجه پیگیر این قضیه هستیم.
امام جمعه جلفا ضمن انتقاد از تردد مسافربرهای شخصی نخجوان برای انتقال مسافران این منطقه به پایتخت جمهوری آذربایجان انتقاد کرد و افزود: انتقال مسافران غیرایرانی از منطقه نخجوان به پایتخت این کشور توسط مسافربرهای آنها و استفاده از خاک ایران برای این موضوع و در نتیجه بیکاری پایانه های مسافربری در منطقه باید متوقف شود.
حجت الاسلام سنجری با اشاره به استفاده از ظرفیت های صادرات داخلی برای حضور فعال در بازار جمهوری خود مختار نخجوان گفت: کم توجهی به این مسائل منجر به بیکاری جوانان بومی منطقه شده است.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی ارس در آذربایجان شرقی (شهرستان‌های جلفا، کلیبر و خداآفرین) و شمال غرب ایران واقع شده ‌است.
بنا بر ارزیابی‌های انجام شده از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران، منطقه آزاد ارس پس از منطقه آزاد کیش، دومین منطقه آزاد توسعه یافته و در حال رشد کشور است.
این منطقه در مجاورت دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان قرار گرفته است.
شهر جلفا به عنوان مرکز این ناحیه صنعتی-تجاری، در زمینه تجاری و گمرکی دارای پیشینه‌ای 100 ساله بوده و مرز مشترک ایران و جمهوری خودمختار نخجوان در جلفا به عنوان پرترددترین مرز مسافری ایران پس از فرودگاه‌های تهران مطرح است.
تنظیم: نعمت مرادپور** انتشار: پرویز انصاری
6132/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.