مدیر گروه امور ساماندهی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی با تاکید بر اهمیت و جایگاه برنامههای شاد و مفرح، گفت: سال گذشته بیشترین استقبال از برنامههای شاد و مفرح مناسبتی بود.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، حسین دهقانی در جلسهی ستاد ساماندهی امور جوانان استان، اظهار کرد: اداره کل ورزش و جوانان از سال گذشته به صورت ویژه به موضوع اوقات فراغت ورود کرده و ۲۸ دستگاه نیز در این راستا همکاری کردند.
وی با اشاره به اقدامات ستادی و اجرایی در راستای اجرای برنامههای اوقات فراغت، تشریح کرد: برگزاری جلسات، تشکیل ستاد ساماندهی امور جوانان در شهرستانها و تشکیل گروه نظارت و بازرسی از جمله برنامههای ستادی و اجرایی ما در سال گذشته بود.
دهقانی بیان کرد: راه اندازی پورتال اوقاف فراغت، افتتاح رسمی برنامههای اوقات فراغت، گزارش تیم بازرسی و... نیز از دیگر برنامههای ما بود؛ اما بیشتر برنامهها در ساعات صبح انجام میشد و اکثر دستگاهها بعد از ساعت ۱۷ برنامهای برای جوانان نداشتند که این موضوع خلاهایی داشت.
وی با اشاره به برگزاری اوقات فراغت در حاشیههای شهر، بیان کرد: اکثراً افراد کم سن و سال در طرحهای اوقات فراغت شرکت کرده و متاسفانه جوانان استقبال خوبی نداشتند، در حاشیههای شهر نیز به دلیل کمبود منابع و عدم امکانات خانوادهها از این برنامهها کمتر استقابل شد، وضعیت در روستاها هم بحرانی تر بود.
دهقانی گفت: کمبود اعتبارات دولتی و گران تمام شدن برخی از برنامههای اوقات فراغت در سال گذشته منجر به عدم استقبال از این برنامهها شده بود و اکثر موسسات و آموزشگاه اجارهای بودند که فضای مناسبی نداشتند.
وی با بیان چالشهای موجود در اجرای برنانههای اوقات فراغت، خاطرنشان کرد: تکراری بودن برنامه ها، دولتی بودن، موازی کاری، نبودن نظارت کافی، نبود تنوع و نوآوری، فقدان امکانات ناقص و بی نتیجه ماندن برخی برنامهها از جمله چالشهای فراغت بود در سال گذشته بود و همچنین عدم حضور کادر متخصص در برنامهها نیز از دیگر معضلات این حوزه بود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۴ بیش از یک میلیون و ۳۵۸ هزار نفر در برنامههای اوقات فراغت در استان شرکت کردند، افزود: بیش از یک میلیون و ۱۹۵ هزار نفر نیز در سال ۹۵ در برنامههای اوقات فراغت شرکت داشتند که ۹ درصد برنامهها در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ کاهش داشته است.
دهقانی با ارائهی آماری از نظر سنجیهای انجام گرفته در حوزهی اوقات فراغت از جوانان استان، افزود: طبق نظرسنجیهای انجام شده، ۸۰ درصد جوانان تمایل به انجام خلاف داشته و ۳۰ درصد نیز افزایش اماکن تفریحی را درخواست کردهاند و همچنین اشتغال جوانان در ورزش برابر با ۲۱ درصد و در بخش کار کردن نیز برابر با هشت درصد بوده است؛ این موضوع نشاندهندهی آن است که ما در اجرای برنامهها موفقیت نداشتهایم.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد برنامههای سال ۹۵ محقق شده است، تاکید کرد: ارتقای پورتال اوقات فراعت، تشکیل کمیته نظارت و بازرسی، پیگیری و تصویب سند اوقات فراغت، تقسیم کار استانی برنامههای اوقات فراغت، برگزاری جشنواره اوقات فراغت، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و رسانه و... از جمله برنامههای ستادی ما برای اجرای برنامههای اوقات فراغت در سال جاری است.
انتهای پیام
کپی شد