حجت‌الاسلام پناهیان گفت: از نجابت رئیسی خبر دارند که برخی حرف ها را می‌زنند! چون می‌دانند اهل زدن و لوله کردن نیست.
به گزارش ایسنا، منطقه‌ی آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان با بیان اینکه، هیچ انسان روشن فکری تجربه را کنار می‌گذارد، اظهار کرد: دعوا سر چیست؟ چرا محیط این گونه شده؟ ما باید امکان گفت‌وگو داشته باشیم این فضای دو قطبی حاکم در جامعه مانع این گفت‌وگو شده است.
وی اضافه کرد: باید فضای اصلاح‌طلب-اصول‌گرایی را بشکنیم که امکان صحبت فراهم شود؛ باید فضای انتقاد کردن بدون توجه به جناح‌بندی‌ها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه، محقق کلمات حضرت امام(ره) هستم و بر روی حرف‌های امام(ره) پژوهش کرده‌ام، تشریح کرد: یکی از برترین سخنان سیاسی امام (ره) این است که ‌《مسئله انتخابات یک امتحان الهی است که گروه‌گرایان را از ضوابط‌گرایان ممتاز می‌کند》.
حجت‌الاسلام پناهیان با تاکید بر ایجاد فضای گفت‌وگو و انتقاد، افزود: چرا باید به گروهی خاص تعلق خاطر داشته باشیم؟
وی خاطرنشان کرد: ما باید نهضت رفع سوء‌تفاهم ایجاد کنیم و برای غیرمذهبی‌ها بگوییم که دیانت و مذهبی بودن به چیست؟ بسیاری از افرادی که حجاب ندارند اما در قلب‌هایشان معنویت و عشق به ولایت دارند و در لحظه‌های سیاسی حساس حضور خود را نشان می‌دهد، ما هرگز نمی‌توانیم بگوییم این افراد به خاطر عدم حجاب، افراد غیرمذهبی هستند! این درست نیست!
وی با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) مبنی بر اینکه، مهمترین اصل اسلام، ولایت است که مردم این اصل را رها کرده به فرع چسبیده اند، افزود: هر عمل برای خود وزنی دارد؛ کسانی که خود را غیرمذهبی می‌دانند چه بسا بهتر از من مذهبی باشند! این چنیت افراد وقتی هم در انتخابات تمایل به کاندیدایی پیدا می‌کنند می‌گویند که من در قبیله‌ی شما نیستم چگونه به آدم مورد قبول شما رای دهم.
وی با تاکید بر اینکه باید از تجربیات عبرت گرفت، افزود: وقتی می‌بینم تجربیات و پیش‌بینی‌ها در مورد چیزی درست از آب درمی‌آید، چرا نباید نظرمان را راجع به آن تغییر دهیم؛ تمامی افراد کشور باید حر باشند؛ من مذهبی اگر روزی مسئولیت اجرایی پذیرفتم اگر از طرف مذهبی‌ها نقد نشوم یعنی اینکه ما قهقرا می‌کنیم.
کارشناس مسائل مذهبی و سیاسی با بیان اینکه، باید در مورد اصباح‌طلب و اصول‌گرایی رفع سوء تفاهم کنیم، گفت: باید مانع دو قطبی شدن انتخابات شویم، در تاریخ اسلام پیامبر یکبار با امت قهر کردند و ۱۲ ساعت با مردم حرف نزدند، چرا؟ برای ایکه یک نفر در مدینه سخنرانی کرد و گفت که ما باید دو قطبی مهاجر و انصار درست کنیم؛ این شخص با عمربن خطاب دعوا کرده بود اما چون خواستار دوقطبی شدن جامعه بود که در سوره‌ی منافقین در مورد این شخص نازل شد.
وی با اشاره به آسیب‌های دو قطبی شدن جامعه، خاطرنشان کرد: در فضای دو قطبی، ضابطه، نقد و طرفداری حق از بین می رود؛ این فصای کشور ماست؟
وی در این خصوص متذکر شد: بنده در یکی از صفحاتم مطلبی منتشر کروم که خاتمی برخورد خوبی با گزارش‌های رییسی داشت، که در این میان دو گروه اعتراض کردند! در این چنین شرایطی چگونه می‌توانیم مسائل را بررسی کنیم؟
وی تشریح کرد: ما انتخابات را عامل حیات سیاسی جامعه می‌دانیم که فضایی برای گفت‌وگو و مباحثه دارد، برای تحقیق این چنین شرایطی باید دعوای "حیدری-نعمتی" را رفع کرد!
حجت‌الاسلام پناهیان یادآور شد: ما باید به تجربه و علم بشری اعتماد کنیم؟ در روانشناسی عاطفی مهم‌ترین عامل رشد انسان هوش عاطفی اوست تا تمایلات خود را کنترل کند. 
وی افزود: اولین ویژگی یک مدیر از منظر حضرت علی(ع) تجربه است، ما دعوای دو جناح را قبول نداریم، برخی حرف‌ها را ارزشی خطاب می‌کنند در حالی که ما مفهومی به نام ارزشی نداریم؛ ما نیروهای واقع‌بین هستیم، ما بر عقل خودمان تاکید داریم.
وی تاکید کرد: در خصوص برجام باید به تاکیدات حضرت علی(ع) به نماینده‌ی مذاکره کننده‌ی خود توجه توجه کرد؛ در برجام قرارداد به گونه‌ای بسته شد که تضمین درستی نداشت و هیچ یک از تعهدات هم توسط طرف مقابل رعایت نشد؛ تجربه در این میان رعایت نشد! آیا این سخن مقابل اصلاح‌طلبی بوده یا حرفی‌ است واقع‌بین؟
وی مطرح کرد: دربرخی از موارد موضوع "دیوارکشی یا پل‌کشی" را مطرح می‌کنند اما در حقیقت کسانی که می خواستند دیوار بکشند در جلسات دولت می‌نشینند.
وی با اشاره به طرح برخی مسائل در جریان انتخابات در مورد یکی از کاندیداها، بیان کرد: اعدام‌ها را خلخالی انجام داد، بهتر است درگیری رئیسی با خلخالی را ببینید تنها کسی که در برهه‌های مختلف مقابل خلخالی ایستاد، رییسی بود! از نجابت رییسی خبر دارند که برخی حرف ها را میزنند چون مب دانند اهل زدن و لوله کردن نیست!
وی با تاکید بر اینکه، در فضای دانشگاه باید در مورد جناح‌بندی‌ها، سوء‌تفاهم رفع شود، گفت: اخیرا بحثی در مورد ساده‌زیستی مسئولان مطرح می‌شود، شما  دانشگاهیان باید در مورد علل علمی این موضوع تحقیق کنید و با بررسی علمی آن بدانید که آثار و تبعات اشرافی‌گری چیست؟
وی با بررسی معایب اشرافی‌گری از منظر دین، متذکر شد: باید تحقیق کنیم، آیا کسی که اهل اشرافیت و راحت زندکی کردن باشد، مدیر توانمندی خواهد بود؟
وی با مقایسه‌ی وضعیت کنونی آمریکا با ۳۰ سال پیش، خاطرنشان کرد: سرعت رشد علمی، قدرت نفود در جهان و... سی سال پیش آمریکا از امروز بیشتر بود، اما قدرت ایران در این سی سال افزایش داشته است.
حجت‌الاسلام پناهیان با اشاره به اینکه ما در شاخص‌های کلیدی نفود جهانی رشد کرده‌ایم و آمریکا سقوط کرده است، گفت: چرا برخی ساده‌اندیشانه می‌گویند که آمریکا قوی‌تر است؟ قوی کشوری است که سرعت رشد آن مناسب طی شود. بسیاری از اندیشمندان آنان اعتراف می‌کنند که آمریکا به افول خودش نزدیک می‌شود.
وی با ارائه‌ی مثالی از مدیریت اشرافی، تاکید کرد: اگر به فردی یک میلیارد پول دهیم تا کار صدمیلیونی را درست انجام دهد، این مدیریت است؟ مدیران می‌خواهند این گونه مدیریت کنند؟
وی تشریح کرد: در مناظرات زیاد می‌شنویم که می‌گویند، نداریم! نمی‌شود! اگر این افراد مسئولان جنگ بودند، آیا می‌توانستند جنگ را اداره کنند؟
کارشناس مسائل مذهبی و سیاسی افزود: آیا از نظر تجربی امکان دارد که مسئولان اشرافی باشند و بتوانند جامعه را درست مدیریت کنند؟ این حرف‌ها کلماتی صرفا ارزشی نیستند، این صحبت‌ها عقلانی است!
وی با تاکید بر اینکه معیارهای دینی ما از سر عقلانیت است و تنها واژه‌های ارزشی و قدیسانه نیستند، بیان کرد: اگر می‌گویند ربا حرام است، یک مسله ارزشی نیست بلکه ربا، اقتصاد را فلج می‌کند.
وی گفت: می‌ترسم عده ای علیه این شعارها بروند رای بدهند و فکر کنند که این حرف‌ها واقعی نبوده و صرفا حرف‌های قدسی و ارزشی است، در حالی که این گفته‌ها تماما عقلانی است! اگر بخواهند با پول همه چیز را بخرند، حیات انسانی ادامه نخواهد داشت.
حجت‌الاسلام پناهیان تاکید کرد: حضرت علی(ع) وصیت کرد که از خدا بترسید و نظم داشته باشید، آن حضرت ضمن احترام به ثروتمندان و سرکیسه نکردن آنان، از حقوق مردم دفاع کرده و محافظ بیت‌المال بود؛ اما معاویه علیه  حضر دعوای "حیدری-نعمتی" انداخت.
وی در پایان با تاکید بر اینکه باید دعوای جناح‌بندی‌های سیاسی را در جامعه تمام کنیم، تاکید کرد: آقای رئیسی را می‌شناسم و می‌دانم که اهل دعوای سیاسی راه انداختن نیست و عده‌ی زیادی از اصلاح‌طلبان نیز راضی به کار کردن با این فرد هستند.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.