بر اساس رتبهبندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۲۰، دانشگاه تبریز در میان دانشگاه های برتر جهان قرار گرفته است.
بر اساس رتبهبندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۲۰، دانشگاه تبریز در هشت رشته مهندسی در میان دانشگاههای برتر جهان قرار گرفته است.
به گزارش جماران، در رتبه بندی موضوعی شانگهای، در حوزه مهندسی در ۲۲ رشته رتبه بندی انجام شد که دانشگاه تبریز در رشتههای مهندسی مکانیک، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی اتوماسیون و کنترل، مهندسی علم و فناوری ابزار آلات، مهندسی عمران، مهندسی شیمی، علوم و مهندسی انرژی و منابع آب توانست در جمع برترینها قرار گیرد.
طبق گزارش مؤسسه رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۰، دانشگاه تبریز در بخش منابع آب با قرار گرفتن در رده ۱۰۱تا ۱۵۰ جهان، پس از دانشگاه تهران و شیراز در جایگاه سوم دانشگاههای دولتی ایران قرار گرفته است.
در رشته مهندسی اتوماسیون و کنترل نیز دانشگاه تبریز تنها دانشگاه حاضر از ایران با رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر این حوزه قرار دارد.
در رشته مهندسی علم و فناوری ابزار آلات نیز این دانشگاه با کسب رتبه جهانی۱۰۱تا ۱۵۰ در بین دانشگاههای ایران جایگاه چهارم را بهدست آورده است.
در رشته مهندسی عمران نیز هشت دانشگاه از کشورمان حضور دارند که دانشگاه تبریز در این رشته با کسب جایگاه ۱۵۱-۲۰۰ در جمع ۳۰۰ دانشگاه برتر حضور دارد.
در این رتبه بندی دانشگاه تبریز در حوزههای مهندسی مکانیک و علوم و مهندسی انرژی نیز در رده ۲۰۱-۳۰۰ دنیا را بهدست آورده است.
در رشته مهندسی شیمی از ایران ۱۶ دانشگاه در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر حضور داشتند که دانشگاه تبریز در این رشته رتبه ۳۰۱-۴۰۰ دنیا را کسب کرده است.
در رشته مهندسی برق و الکترونیک، از کشورمان هفت دانشگاه در سال ۲۰۲۰ حضور دارند که دانشگاه تبریز، بعد از دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی و صنعتی شیراز با کسب رتبه ۴۰۱-۵۰۰ در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر این حوزه قرار گرفته است.
در نظام رتبه بندی شانگهای در سال ۲۰۲۰ میلادی برای چهارمین سال، رتبه بندی موضوعی دانشگاههای برتر دنیا منتشر شده است که از ایران ۳۵ دانشگاه در این رتبه بندی در جمع برترینهای جهان قرار دارند. این رتبهبندی در قالب یک پروژه بزرگ در کشور چین برای اولین بار در ژوئن سال ۲۰۰۳ میلادی توسط دانشگاه شانگهای منتشر شد و به صورت سالانه روزآمد میشود.
رتبه بندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۲۰ در ۵۴ رشته در قالب پنج حوزه کلی شامل حوزه مهندسی (۲۲ رشته)، حوزه علوم پایه (۸ رشته)، حوزه علوم زیستی (۴ رشته)، حوزه علوم پزشکی (۶ رشته) و حوزه علوم اجتماعی (۱۴ رشته) صورت گرفته است و از این رو در این رتبه بندی تنها دانشگاههایی میتوانند در این حوزهها مورد ارزیابی قرار گیرند که از حداقل تعداد تولیدات علمی در بازه زمانی ۲۰۱۸-۲۰۱۴ در پایگاه وب آو ساینس برخودار بودهاند.