به گزارش ایرنا، عملیاتی شدن طرح «فاصله گذاری اجتماعی»، تحقق مطالبه مردم آذربایجان شرقی برای سخت گیری بیشتر در اعمال محدودیت های فراگیر در تحرک عمومی برای مقابله با کروناست که از ۲ روز قبل در این استان نیز آغاز شده و ارگان ها و نهادهای مختلف تحت نظارت مدیریت ارشد استان برای نهادینه کردن الزامات آن در بین شهروندان در روزهای آتی می کوشند.
در حالی که افکار عمومی آذربایجان شرقی در روزهای گذشته در قالب ارتباطات تعاملی در فضای مجازی، بر لزوم هر چه محدود کردن فعالیت مراکز عمومی و تجاری و به ویژه تردد خودرویی از مبادی وروی استان اصرار داشتند و خواستار پویایی بیشتر مجموعه نهادهای تصمیم ساز در این زمینه بودند، حال به نظر می رسد که اجرای طرح «فاصله گذاری اجتماعی»، اقدام عملی در راستای تحقق این خواسته هاست.
البته نباید ناگفته گذاشت که در روزهای قبل از آغاز طرح ملی «فاصله گذاری اجتماعی»، مجموعه ای از تصمیم ها از قبیل تعطیلی بازار تاریخی تبریز و همه اماکن و مجتمع های تجاری، توقف فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی، ممنوعیت ورود تاکسی ها به بافت مرکزی تبریز و در روزهای اخیر حتی تعطیلی مغازه ها توسط اتحادیه های صنفی و اتاق اصناف ،اتخاذ و عملی شده است، اما از دید افکار عمومی این اقدامات برای مقابله کارآمد و موثر با ویروس مرگبار کرونا کافی نبوده است.
در واقع با در نظر گرفتن اینکه نکته که آذربایجان شرقی در روزهای ننخست شیوع کرونا از جمله استان های با درگیری پایین شناخته می شد، اما در روزهای بعدی منحنی ابتلا به این ویروس در استان سیر صعودی یافت و با افزایش روزانه به طور متوسط ۵۰ نفر به تعداد مبتلایان به رده های نخست کشوری رسید، اجرای طرح «فاصله گذاری اجتماعی»، امیدهای فراوانی برای متوقف کردن این روند در بین مردم و مسوولان استان ایجاد کرده است.
کاهش ۶۰ درصدی تردد جاده ای و ریلی در آذربایجان شرقی، غربالگری حدود یک میلیون و ۵۰ هزار نفر توسط جمعیت هلال احمر استان و افزایش چند برابری تولید لوازم بهداشتی و ضدعفونی کننده توسط واحدهای تولیدی و گروه های جهادی از جمله اقدامات مکمل طرح ملی «فاصله گذاری اجتماعی» در آذربایجان شرقی است که انجام آنها هر چند تاکنون به متوقف کردن سیر شیوع کرونا نشده است، اما بدون شک در غیاب آنها رقم یکهزار و ۳۶۱ نفری مبتلایان به این ویروس تاکنون دهها برابر می شد.
در کنار موارد فوق الذکر باید اقدامات نظارتی به عنوان بسترساز تضمین سلامت شهروندان از یک سو و فراهم کردن امکان توزیع اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده مورد نیاز عموم مردم را نباید نادیده انگاشت.
نصب مانع در ورودی میدان نماز (راسته کوچه) تبریزاجرای طرح «فاصله گذاری اجتماعی» رضایت بخش است
استاندار آذربایجانشرقی با تشکر از همکاری سازمانها و همراهی مردم در اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، از شهروندان درخواست کرد همچنان در خانههای خود بمانند و گفت: طرح فاصلهگذاری اجتماعی از دیروز در استان آغاز شده و به شکل خوبی در حال اجراست.
محمدرضا پورمحمدی با اشاره به پیشبینی سازمان بهداشت جهانی مبنی بر دوره پیک بیماری کرونا در ۲۵ فروردین و روند کاهشی بیماری بعد از این تاریخ، گفت: تحقق این پیشبینی منوط به رعایت توصیههای بهداشتی و خودمراقبتی توسط مردم و اجرای طرحهای پیشگیرانه و مقابلهای است؛ بنابراین از مردم استان میخواهیم که همچنان در خانههای خود بمانند تا جلوی انتشار ویروس کرونا گرفته شود.
وی افزود: مردم همراهی خوبی در اجرای این طرح داشتهاند و تلاش میکنیم با رفع ایرادها و نواقص طرح، به اهداف مورد نظر دست یابیم.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا در استان ابراز رضایت کرد و گفت: کار اصلی بعد از اجرای این طرح است که باید پشتیبانی مناسب از مراکز بهداشتی و درمانی صورت گیرد.
وی افزود: سپاه و ارتش، اقدامات خوبی برای ایجاد فضاهای درمانی و نقاهتگاهها انجام دادهاند و امیدواریم با کاهش موارد ابتلا به بیماری، نیازی به این فضاها نداشته باشیم.
رئیس ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا بر تقویت اطلاعرسانی و آگاهسازی عمومی تأکید کرد و گفت: باید به صورت شفاف و صریح با مردم صحبت کنیم.
وی تأکید کرد: رسانهها همکاری خوبی در این زمینه داشتهاند، اما برخی اخبار غیرواقعی و شایعات نیز در فضای مجازی منتشر میشود که لازم است دستگاههای نظارتی و قضایی با توجه به شرایط حساس کنونی، با کسانی که قصد برهم زدن آرامش و امنیت جامعه را دارند برخورد کنند.
کنترل تردد خودروها در ۱۱ محور ارتباطی آذربایجانشرقی
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۲۱ حمزه نزاجا از کنترل بدون اغماض تردد خودروهای غیربومی در ۶ محور اصلی و ۵ محور فرعی آذربایجانشرقی خبر داد.
امیر سرتیپ دوم عیسی میرزایی در گفت و گو با ایرنا با تشریح اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران برای کنترل شیوع بیماری کرونا، افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه رزمایش دفاع بیولوژیک «لبیک امام خامنه ای» که توسط نیروهای چهارگانه ارتش در سراسر کشور اجرا می شود، اقدام به کنترل عبور و مرور خودروها و نفرات در ورودی ها و خروجی های اصلی و فرعی آذربایجان شرقی می کند.
وی گفت: با درخواست استاندار آذربایجان شرقی و استانداران سه استان همجوار، ارتش در ۶ محور اصلی و ۵ محور فرعی آذربایجان شرقی مستقر شده است تا نسبت به اعمال محدودیت های عبور و مرور مصوب شده در ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا اقدام کند.
امیر میرزایی ادامه داد: ارتش در محورهای اصلی جاده شهید کلانتری (دو نقطه)، سلماس - شبستر، میاندوآب - ملکان، سراب - اردبیل، میانه - زنجان و محورهای فرعی جلفا - مرند، مرند - تبریز، کشک سرای - بازرگان، سراب - تبریز و مراغه - تهران اقدام به کنترل تردد خودروها و نفرات ورودی و خروجی به استان می کند؛ در هر یک از پست های کنترلی سه یگان از نیروهای ارتش از جمله یگان های «ش.م.ه» جهت ضدعفونی و گندزدایی خودروهای مجاز به عبور، یگان های بهداشت و درمان جهت غربالگری و پایش سلامت افراد به وسیله تب سنجی و اکسیژن تراپی و یگان های تامین و پشتیبانی حضور دارند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۲۱ حمزه نزاجا گفت: یگان های بهداشت و درمان ارتش در صورت تشخیص افراد مشکوک به کرونا، آنها را توسط آمبولانس های مستقر در پست های کنترلی به مراکز درمانی منتقل می کنند.
ارشد نظامی ارتش در آذربایجان شرقی و اردبیل ادامه داد: در تمامی محورهای اصلی و فرعی استان، کنترل عبور و مرور خودروها و نفرات به شدت جدی و بدون هیچ گونه اغماض انجام می شود و کسانی که مدارک شان متعلق به استان آذربایجان شرقی نباشد به هیچ وجه امکان ورود به داخل استان را ندارند و در مبادی ورودی برگشت داده می شوند.
امیر میرزایی اظهار کرد: خودروهای امدادی، حمل مواد غذایی و سوختی مستثنی هستند و مشکلی برای تردد آنها وجود ندارد.
وی گفت: از همه مردم عزیز خواهشمندیم به درخواست ها و ابلاغ های ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا توجه کنند تا همکاران ما در ارتش مجبور به بازگرداندن آنها از مبادی ورودی استان نشوند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۲۱ حمزه آذربایجان تاکید کرد: مقررات منع ورود افراد غیر بومی به استان بدون اغماض و با قدرت اعمال می شود، چرا که این امر خواست قاطبه مردم عزیز است تا بتوانیم چرخه انتقال ویروس کرونا را متوقف کنیم.
امیر میرزایی در ادامه از اقدام ارتش برای ایجاد و تجهیز مرکز نقاهتگاه ۲۰۰ تختخوابی بیماران کرونایی خبر داد و گفت: در صورت درخواست دانشگاه علوم پزشکی تبریز این مرکز قابل ارتقا است تا کسانی که امکان قرنطینه خانگی پس از طی مراحل درمان در بیمارستان را ندارند، در این مراکز که امکانات پزشکی اورژانس نیز در آن مستقر است، دوره درمان خود را تکمیل کنند.
وی در پایان از تلاش همه جانبه ارتش برای کمک به ریشه کنی ویروس کرونا در راستای تحقق شعار «ارتش فدای ملت» خبر داد و تاکید کرد: همه امکانات ارتش متعلق به مردم است و ما از هیچ تلاشی برای ریشه کن شدن ویروس کرونا در استان و کشور فروگذار نخواهیم کرد.
انجام روزانه ۱۲۰ تست کرونا در آذربایجان شرقیانجام روزانه ۱۲۰ آزمایش کرونا در آذربایجان شرقی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در گزارشی از آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان گفت: در حال حاضر روزانه از ۱۲۰ نفر از افرادی که با علائم حاد تنفسی به بیمارستانهای استان مراجعه میکنند تست کرونا گرفته میشود.
محمدحسین صومی افزود: شهرستانهای سراب، شبستر، مرند، میانه، مراغه و تبریز بیشترین آمار مبتلایان به کرونا را در استان دارند.
وی با اشاره به افزایش مبتلایان کرونا در آذربایجان شرقی به یکهزار و ۳۶۱ نفر، متوقف کردن این روند را منوط به تحمل پذیری شهروندان و ماندن آنان در خانه دانست.
وی با اشاره به فعالیت ۱۲ هزار نفر از اعضای کادر نظام سلامت آذربایجان شرقی برای مقابله با کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون از مردم خواست تا با ماندن در خانه و کمک به قطع زنجیره انتقال کرونا، کمک حال مدافعان جبهه سلامت در گذر از این وضعیت باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تعداد فوتی های کرونا در آذربایجان شرقی را ۸۰ نفر اعلام کرد.
دفاع بیولوژیک برای مقابله با کرونا در تبریزصدور ۲ هزار و ۱۰۰ مورد تذکر به واحدهای صنفی متخلف
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره آخرین وضعیت اجرای طرح «فاصلهگذاری اجتماعی» در استان گفت: از زمان آغاز اجرای این طرح، ۲ هزار و ۱۰۰ مورد تذکر به صنوف مختلف در استان داده و ۹۵ واحد متخلف نیز پلمب شده است.
علیار راستگو با بیان اینکه اجرای این طرح، از بامداد جمعه هشتم فروردین، همزمان با سراسر کشور در تمام شهرهای استان آغاز شده است، افزود: ۱۱ دستگاه و سازمان در اجرای این طرح مشارکت دارند.
راستگو با اشاره به اینکه این طرح تا ۲۰ فروردین اجرا میشود، گفت: در این طرح، ورود افراد غیربومی به داخل شهرها ممنوع است و برای متخلفان، جریمه ۵۰۰ هزار تومانی و توقیف یک ماهه خودرو در نظر گرفته شده است.
راستگو با قدردانی از تلاشهای نیروی انتظامی و پلیس راهور و همچنین همراهی خوب مردم در اجرای این طرح، گفت: این طرح در ۷۲ نقطه استان و با فعالیت شبانهروزی یک هزار و ۵۰۰ نیروی فعال اجرا میشود و براساس گزارش فرمانداران تاکنون به خوبی اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: در دو روز گذشته، ۲۵ هزار مورد تذکر به خودروهایی که قصد تردد داشتهاند داده شده و از این میان، تنها ۴ دهم درصد منجر به اعمال جریمه شده است.
راستگو تأکید کرد: این موضوع نشاندهنده همراهی خوب مردم در اجرای این طرح است و از رسانهها انتظار داریم که با انتشار برخی اخبار غیرواقعی، این همراهی و زحمات دستگاهها را نادیده نگیرند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه محدود کردن فعالیت صنوف، از دیگر محورهای طرح فاصلهگذاری اجتماعی است، افزود: در مدت اجرای این طرح تنها فروشگاههای زنجیرهای، نانواییها، مراکز بهداشتی و درمانی، داروخانههای پزشکی و دامپزشکی، سوپرمارکتها و مراکز توزیع میوه و ترهبار، فروشگاههای مواد غذایی و پروتئینی، جایگاههای سوخت، واحدهای تعمیرات منازل، واحدهای تهیه غذای خانگی، خشکشوییها، دفاتر پیشخوان خدمات دولت و دفاتر الکترونیک خدمات قضایی مجاز به فعالیت هستند و فعالیت بقیه صنوف ممنوع است و واحدهای متخلف به مدت یک ماه پلمب میشوند.
راستگو اخبار مربوط به تعطیلی جایگاههای سوخت را تکذیب کرد و افزود: از زمان آغاز اجرای این طرح، دو هزار و ۱۰۰ مورد تذکر به صنوف مختلف در استان داده شده و ۹۵ واحد متخلف پلمب شده است.
معاون استاندار آذربایجان شرقی همچنین از تعطیلی اماکن عمومی در مدت اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی خبر داد و گفت: پارکها، بوستانها، تفرجگاهها، استخرها و باشگاههای ورزشی، مراکز تجاری و پاساژها در این مدت تعطیل خواهند بود و دستگاههای اداری و بانکها نیز با یک سوم از جمعیت شاغل خود فعالیت خواهند کرد.
وی همچنین از مردم استان خواست که توصیههای بهداشتی را رعایت کنند و همچنان در خانههای خود بمانند.