به گزارش ایرنا، هر چند انتشار خبری مبنی بر بستری شدن ۲ گردشگر چینی در یکی از بیمارستان های تبریز به دلیل مشکوک بودن به ابتلا به ویروس کرونا، موجی از نگرانی را در نزد افکار عمومی دامن زد، اما اعلام نتیجه بررسی های پزشکی مبنی بر مبتلا بودن آنان به آنفلوانزای نوع «ب» از شدت نگرانی ها کاست و آرامش نسبی از این بابت حاکم کرد.
هر چند مسوولان ارشد استان پیش از این بارها اعلام کرده اند که تدابیر سفت و سخت در گمرک های جلفا و نوردوز و فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز برای پیشگیری از احتمال شیوع کرونا در استان اتخاذ کرده اند، اما سرعت بالای گسترش این ویروس کشنده در سطح جهان باعث شده است که شایعات مربوط به وجود افراد مبتلا به آن در مناطق مختلف کشورمان از جمله آذربایجان شرقی در فضای مجازی دست به دست شود.
فعالیت قرارگاه زیستی پدافند غیرعامل آذربایجان شرقی تشدید شده و اعضای آن برای تضمین سلامت شهروندان، ضمن برگزاری جلسات فشرده کارشناسی و تبادل نظر، به اقدامات عملی از قبیل استقرار واحدهای قرنطینه ای و تقویت حضور کارشناسان مسوول در مبادی ورودی استان اقدام کرده اند.
البته اشاره به این نکته نیز خالی از لطف نیست که مشاهده اتباع چینی در سطح آذربایجان شرقی به ویژه کلان شهر تبریز به دلیل «سرایت روانی» ترس ناشی از شیوع کرونا، زمینه ساز تشدید نگرانی مردم است، اما مسوولان می گویند که در این استان گردشگر چینی وجود ندارد و اتباع چینی حاضر در تبریز نیز شاغلان در واحدهای تولیدی و صنعتی هستند که قبل از شیوع کرونا در این خطه ساکن شده اند.
البته در این بین برخی شیطنت ها در فضای مجازی، از قبیل بازنشر تصاویر قدیمی از حضور گردشگران چینی در بازار تاریخی تبریز، در تضاد با تلاش نهادهای مسوول برای آرامش بخشی به جامعه و دوری از جو هیجانی ناشی از نگرانی های مربوط به شیوع کروناست.
اتخاذ تدابیر لازم در مرزهای آذربایجانشرقی برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا از مبادی مرزی آذربایجانشرقی انجام شده و ورود شهروندان کشورهای آلوده به ویروس کرونا تحت کنترل است.
عباسعلی درستی اضافه کرد: خوشبختانه هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در استان گزارش نشده و مجموعه بهداشت و درمان آذربایجان شرقی تمام تلاش خود را برای پیشگیری از ورود این ویروس انجام میدهد.
وی در خصوص وضعیت بیماری آنفلوانزا در استان هم اظهار کرد: معمولا در مورد بیماری آنفلوانزا بطور رایج بعد از موج اول، با فاصله زمانی غیر قابل پیش بینی موج دومی هم اتفاق می افتد که تاکنون هیچی علایمی از آن در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است.
درستی با بیان اینکه شیوع بیماری آنفلوانزا غیر قابل پیش بینی است، گفت: ممکن است آنفلوانزا هفته دیگر یا ماه دیگر شایع شود و یا به طور کلی، موج دومی در کار نباشد، اما با توجه به تجربیات سالهای گذشته، تمامی مراکز بهداشتی و درمانی در آمادگی کامل قرار دارند.
وی افزود: بیمارستانها و اورژانسها در موج اول آنفلوانزا نیز در حالت آمادگی کامل قرار داشتند و این در حالی است که بیشتر بخشهایی که برای این موضوع پیش بینی کرده بودیم، مورد استفاده قرار نگرفت.
ابتلای ۲ گردشگر چینی به کرونا در تبریز رد شد/ آنفلوآنزای نوع «ب» قطعی شد
در حالی که مسوولان بهداشت و درمان آذربایجان شرقی از نبود موردی از ابتلا به کرونا در سطح استان سخن می گفتند، انتشار خبری مبنی بر بستری شدن دو چینی مشکوک به کرونا در یکی از مراکز درمانی تبریز در چهارشنبه هفته قبل، موجی از نگرانی را در بین مردم دامن زد، اما مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد که ابتلای دو فرد گردشگر چینی تحت مراقبت بهداشت خاص در تبریز به ویروس کرونا،بر اساس آزمایشات انجام شده منتفی بوده و آنفلوآنزای تیپ «ب» تشخیص داده شده است.
سیدجمال حسینی اقدم اظهار کرد: دو زن چینی ۳۶ و۳۷ ساله پنج روز قبل از چین وارد جمهوری آذربایجان شده و از مرز آستارا وارد کشورمان شده اند.
۲ تبعه چینی که در یکی از هتل های تبریز اقامت داشتند، با علائم آنفلوآنزا مشکوک به کرونا به یکی از بیمارستان های تبریز منتقل و قرنطینه شدند.
حسینی اقدم گفت: تیم های درمانی بلافاصله پس از منتقل شدن این دو توریست به بیمارستان، آنها را در واحد ایزوله بستری کرده و تمام آزمایشات مربوطه جهت بررسی گرفته شد.
وی افزود: این دو تبعه کشور چین با علایم تب و شبه آنفلوانزایی به یکی از بیمارستانهای تبریز مراجعه و پس از معاینه و نمونه برداری، طبق پروتکل کشوری در مکانی که برای ارایه خدمت به بیماران مشکوک به بیماریهای حاد ویروسی در نظر گرفته شده بود، منتقل و بستری شدند و اکنون با وضع پایدار تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: هموطنان عزیز بدون نگرانی صرفاً به توصیه های عمومی جلوگیری از انتشار عفونت ویروسی عمل کنند.
گردشگر چینی در آذربایجان شرقی نداریم
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی نیز در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: با توجه به اقدامات پیشگیرانه اتخاذ شده در راستای تامین و تضمین سلامتی شهروندان، هیچ گردشگر چینی وارد این استان نشده است.
علیار راستگو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تصاویر منتشر شده از گردشگران چینی بازار تبریز در فضای مجازی مربوط به زمان های قبل و شیطنت رسانه ای است.
وی اظهار کرد: برای مقابله با ورود ویروس کرونا به آذربایجان شرقی، اقدامات پیشگیرانه سختگیرانه ای در مبانی ورودی استان در گمرک های جلفا و نوردوز و فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز اتخاذ شده است.
وی اضافه کرد: در این راستا نهادهای بهداشتی و درمانی اقدامات لازم را در مبانی ورودی سه گانه استان انجام داده اند و نمایندگان آنها در آنجا مستقر هستند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: خوشبختانه هم افزایی خوبی برای پیشگیری از ورود ویروس کرونا به استان بین نهادهای مسوول وجود دارد.
وی یادآوری کرد: اتباع چینی ساکن تبریز نه گردشگر، بلکه فعالان واحدهای تولیدی و صنعتی هستند.
هیچ گونه آلودگی به ویروس کرونا در استان نداریم
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز اعلام کرد: هیچگونه آلودگی به ویروس کرونا در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است.
دکتر محمد حسین صومی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تبریز از روز اول شیوع این ویروس در چین، گروههای تخصصی را در بیمارستانها، مبادی ورود و خروج مرزها و فرودگاه استان مستقر کرده و به صورت مستمر کنترلهای لازم را انجام می دهد که در صورت مشاهده موارد مشکوک اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تجهیز مراکز درمانی و اطلاعرسانیهای لازم، آمادگی کافی در زمینه پیشگیری از شیوع کرونا دارد.