مهدی جمالینژاد روز چهارشنبه در نشست شهرداران آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه شهرداری ها بیش از ۳۷۰ وظیفه بر عهده دارند، اظهار داشت: تلاش برای جذب درآمدهای پایدار برای شهرداری ها یکی از مهم ترین موضوعاتی است که شهرداری ها باید به عنوان یک نهاد مستقل غیردولتی و عمومی مورد توجه قرار دهند.
وی همچنین از تصویب آیین نامه استخدامی شهرداری ها در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: امیدواریم این آیین نامه به زودی در صحن علنی مجلس، مطرح و تصویب شود.
استاندار آذربایجان شرقی هم افزایش اختیارات شوراهای کلانشهرها برای تصمیمگیری بهتر در موضوعات مختلف شهری را خواستار شد و افزود: شوراها، اصلی ترین مرجع برای تصویب موضوعات مهم شهری هستند و باید ضمن افزایش اختیارات این نهاد، تصمیم های آنها در شورای برنامه ریزی استان تصویب شود.
محمدرضا پورمحمدی با انتقاد از تمرکزگرایی در بسیاری از موضوعات، اظهار داشت: اگر نتوانیم این مشکل را رفع کنیم سایر مسائل و مشکلات را نیز نمی توان به نحو احسن مدیریت کرد.
وی از روند طولانی تصویب طرح های تفصیلی شهرها انتقاد کرد و ادامه داد: متاسفانه این روند در بیشتر موارد موجب هدررفت منابع می شود و روند طولانی این فرآیند همچنین باعث می شود که طرح تفصیلی مصوبی که پس از سال ها تصویب می شود، همسان با مشکلات و نیازهای روز شهرهای ما نباشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت شهرها و شهرداری های استان، گفت: متاسفانه بسیاری از شهرداران استان، وارث وضعیتی هستند که از گذشته به آن ها رسیده است و در بسیاری از موارد مجبور به ادامه همان مسیر غلط در مسائلی همچون تراکم نیروی انسانی هستند.
جواد رحمتی اظهار داشت: به رغم محدودیت های مالی و تجهیزاتی، اقدامات بسیار خوبی در شهرداری های استان در حال انجام است که امیدواریم این روند، استمرار داشته باشد.
وی بر ضرورت تلاش شهرداری ها برای جذب درآمدهای پایدار اشاره کرد و افزود: وابستگی شهرداری ها به درآمدهای ناشی از محل تخلفات ساختمانی در شهرها به کمترین میزان ممکن رسیده و شهرداران برای جذب درآمدهای مستمر و پایدار تلاش کنند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی بر ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا و سایر نهادهای نظارتی با تخلفات ساختمانی در کلانشهرها برای جلوگیری از استمرار ساخت فضاهای ناکارآمد و ناایمن شهری شد.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: تبریز، مراغه، مرند، اهر و میانه، بزرگترین شهرهای استان از نظر وسعت و جمعیت هستند.
مرتضی علیخانی افزود: در سال ۹۷، تحول بزرگی در زمینه اخذ درجه شهری و رتبه بندی شهرها انجام شد.
وی در مورد میزان تحصیلات شهرداران استان نیز گفت: ۲۶ درصد از شهرداران، دارای مدرک لیسانس و ۷۴ درصد نیز دارای مدرک فوق لیسانس هستند. یکی از شهرداران استان نیز در ماه های گذشته موفق به اخذ مدرک دکتری شده است.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری همچنین گفت: ۵۸ درصد شهرداران شهرهای استان، بومی همان منطقه هستند.
در این جلسه همچنین چند نفر از شهرداران آذربایجان شرقی نیز دیدگاه های خود در ارتباط با مسائل مختلف شهریرا مطرح کردند.