مرتضی آبدار روز دوشنبه در جلسه مشترک با نمایندگان انجمن های هنری استان، گفت: پس از تصویب سند تقویت هویت فرهنگی در شورای برنامه ریزی استان و ابلاغ آن به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ایجاد دارلفنون به منظور احیای مکاتب هنری تبریز به عنوان یکی از برنامه های حائز اهمیت این سند در دستور کار قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه این مجموعه تجهیز شده و آماده بهره برداری است، افزود: بر این باوریم که فعالیت فرهنگی و هنری باید نشأت گرفته از دل و جان هنرمندان باشد و متکی بودن به دولت در این زمینه صحیح نیست.
آبدار ادامه داد: با این تفکر مدیریت مجموعه را به انجمن های فرهنگی و هنری خواهیم سپرد و در کنار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه نظارت و تسهیل گری در کنار هنرمندان خواهیم بود تا با توسعه اقتصاد هنر شاهد رونق اقتصادی این عرصه باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی هم در این جلسه با اشاره به لزوم هم افزایی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی، گفت: در این مقطع زمانی شاهد همکاری تنگاتنگ بین میراث فرهنگی و ارشاد هستیم که همین امر حمایت حاکمیتی مناسبی را ایجاد کرده است تا هنرمندان بتوانند با تکیه بر توان خود، توسعه و شکوفایی هنر اصیل این کهن شهر را به ارمغان آورند.
محمد محمدپور اضافه کرد: با مشارکت کنونی، این مجموعه به یک مکان پویا تبدیل خواهد شد و شاهد اثربخشی فعالیت ها در راستای احیای مکاتب فاخر هنری تبریز خواهیم بود.
مدیرعامل بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم همکاری بین دارالفنون مکاتب هنری تبریز و این بنیاد، گفت: با توجه به ظرفیت های موجود، بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان این آمادگی را دارد تا با تعریف پروژه های پژوهشی در زمینه مستندنگاری تاریخی مکاتب هنری فاخر تبریز گام بردارد.
جواد شریف نژاد افزود: تدوین کتاب و تنظیم دایره المعارف در زمینه مکاتب هنری تبریز یکی از ضروری ترین اقدامات این مجموعه است که می تواند ذخیره ارزشمندی از این میراث ارجمند را برای نسل های آینده ثبت و ضبط نماید.
به گزارش ایرنا، باغ و مقبره «دو کمال» تبریز، آرامگاه کمالالدین بهزاد و کمالالدین مسعود خجندی است که در محله تاریخی بیلانکی این شهر قرار دارد.
کمالالدین بهزاد، نقاش و نگارگر (مینیاتوریست) چیره دست ایرانی قرن دهم هجری و نگارگر مکتب هرات است که در دربار سلطان حسین بایقرا و نزد امیر علیشیر نوایی در هرات تقرب یافت و بعد از استیلای شاه اسماعیل اول صفوی بر ازبکان، همراه وی به تبریز آمد و در دوره شاه تهماسب صفوی نیز در تبریز با احترام زیست و در آنجا درگذشت.
کمالالدین مسعود خجندی نیز از شعرای معروف قرن هشتم و نهم هجری قمری است که بعد از تشرف به حج در تبریز زندگی کرد و تحت حمایت سلطان جلایر قرار گرفت و چون سلطان حسین جلایری یکی از ارادتمندان کمالالدین خجندی بود، در محله بیلانکی، باغی را به شیخ هدیه و در آنجا خانقاهی برای وی بنا کرد و از این زمان باغ مذکور به «باغ کمال» مشهور شد.
آرامگاه این دو شاعر و هنرمند در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط فرهنگ دوستان تبریزی کشف و بعدها به همت انجمن آثار ملی، مرمت و لوح یادبود در آن نصب شد.
این اثر تاریخی به سال ۱۳۷۷ به شماره ۲۰۵۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.