"محمد محمدپور" همزمان با روز شورای فرهنگ عمومی در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به ویژگیها و اهمیت فرهنگ عمومی، گفت: فرهنگ عمومی، شبکهای درهم تنیده، قدرتمند و متأثر از گرایشها و باورهایی است که در همه زوایای زندگی مردم حضور دارد و حول سه محور فرد، خانواده و جامعه ایفای نقش میکند.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی، بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان عالیترین مرجع تصمیم گیری در مقوله فرهنگ عمومی در سطح کشور، مراکز استانها و شهرستانها به شناسایی مسائل و مشکلات و اتخاذ راهکارهای عملی توسعه و ارتقاء سطح فرهنگ عمومی جامعه مبادرت میکند و تلاش دارد تا رسالت هدایت، نظارت و رصد ابعاد مختلف فرهنگ عمومی را با هماهنگی و همکاری مردم و نهادهای فرهنگی به انجام رساند.
محمدپور گفت: شورای فرهنگ عمومی استان، عالیترین مرجع تصمیم سازی در رصد مسائل و مشکلات فرهنگی استان به حساب میآید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اعلام کرد: با مدیریت مدبرانه نماینده ولی فقیه در استان و با همکاری اعضای شورای فرهنگ عمومی استان و با پیگیریهای این اداره کل در طول چند سال اخیر جلسات شورای فرهنگ عمومی به طور منظم در هر ماه برگزار شده و توانسته مصوبات مؤثری در راستای ارتقای فرهنگ استان تصویب کند.
وی، با اشاره به نامگذاری چهاردهم آبان به نام روز فرهنگ عمومی، خاطرنشان کرد: امروز نقش فرهنگ در تمام ابعاد زندگی نمود یافته و همگان واقف هستند که فرهنگ شاکله فعالیتهای فردی و اجتماعی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان گفت: با توجه به اینکه باورها و نگرشهای یک فرد در طول زمان شکل گرفته و نضج مییابد پس فرهنگ را می توان اصلیترین خاستگاه رفتار فرد دانست.
وی خاطرنشان کرد: شورای فرهنگ عمومی نهادی مبتنی بر ارزشهای حاکم در جامعه اسلامی و ایرانی است که با حضور فرهیختگان علمی و فرهنگی تشکیل میشود و مصوبات آن از شاخصهای تاثیرگذاری است که می تواند فرهنگ عمومی جامعه را تحت تاثیر قرار داده و موجب بالندگی آن شود.
وی بهبود سبک زندگی به عنوان مهمترین الگو در شکلگیری جامعه اسلامی را اصلیترین رسالت شورای فرهنگ عمومی برشمرد.
از سال ۱۳۸۷ در تقویم کشورمان ۱۴ آبان روز فرهنگ عمومی نام گذاری شده است.