خانم عبدالعلیزاده " همسر شهید علی تجلایی" در فراق همسرش، در این سالها با لباس و چفیه و کوله پشتی شهید خاطره بازی کرده است و حالا به قول خودش، دومین وداع با همسرش را بعد از ۳۴ سال تجربه می کند.
از نیمه گمشده اش، فقط یک کوله پشتی نصیب "نسیبه" شده است.
خط به خط افکار علی را ازبر است؛ کوله پشتی مزین به آخرین دست خط همسرش را در آغوش گرفته و واژه های ثبت شده بر روی آن را هم چشم بسته می خواند.
"علی تجلایی، تبریز، خیابان حافظ، کوچه شهید مهدی تجلایی؛ برادر مرتضی! در صورت وقوع خبری لطفا زحمت قبول فرمایید و این کیف وسایل را برایم تبریز بفرستید. "
کوله پشتی زخم سالهای گذشته را دارد، رد تاریخ بر رویش نقش بسته است، عطر خاک جبهه را دارد، حتی قطره خون روی آن نیز برای ما که جبهه و جنگ ندیدیم، تازه است، زنده است.
این کوله پشتی با همه عظمتش، جایی برای روزمره گی ها ندارد، همیشه بوده، انگار که همین الان از دست علی تجلایی گرفته باشد، تا خستگی جبهه را، لختی در میان قهقهه مریم و حنانه از تن به در کند.
همین کوله پشتی و محتویاتش سالها، سنگ صبور این همسر و دو فرزندش مریم و حنانه بوده، و خود علی تجلایی هم دورا دور حواسش به دخترها و ناموسش بوده است.
این کوله پشتی جزایر مجنون، دیده است و در بدر در چند قدمی بهار، برای همیشه ماندگار شد و هنوز هم عطر آن لیلی اش را مجنون تر می کند.
"نسیبه" از آخرین وداع با همسرش می گوید: اینکه که خاکی ترین انتخاب را داشت.
برخلاف عادت، این بار علی به جای کیف سامسونت، کوله پشتی برداشته و شلواری که از عملیات سوسنگرد رد گلوله بر آن نشسته بود را بر تن کرد.
علی می گفت، با همین شلوار تیر خورده، خدا را مجاب می کنم، برگه شهادتم را امضا کند؛ و حالا همین محتویات خاکی کوله پشتی، برای همسر زندگی شده است.
محتویاتش اما خاکی تر از آنچه که فکر کنی است، مردی که رسم مردانگی را به جای آورد تا عطر تنش برای همیشه برای لیلی زندگی اش، به یادگار بماند.
این اولین ها برای نسیبه آخرین خاطره های بعد از علی را رقم زده است، علی تا بوده عادت داشته، لباس های جبهه را اتو شده و تمیز به خانه بیاورد، اما وقتی که قرار است، مرد زندگی ات برنگردد، پس چه بهتر که لباس هایش خاکی تر از قبل و با عطر تنش نصیبت شود.
همسر علی تجلایی امروز و بعد از ۳۴ سال عشق بازی با این کوله پشتی، با اشک و حسرت از یادگارهای همسرش خداحافظی کرد تا با نمایش این آثار در موزه حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، یاد و خاطره این شهید برای همیشه زنده بماند.
به گزارش ایرنا، شهید علی تجلایی در روز پنجم مرداد ماه سال ۱۳۳۸ در تبریز دیده به جهان گشود، در سال ۱۳۴۴ قدم به عرصه علم و دانش نهاد و موفق به دریافت دیپلم از دبیرستان تربیت تبریز گشت و از سال ۱۳۵۶ فعالیتهای مبارزاتی خود را آغاز کرد.
او به عنوان مسئول طرح و عملیات قرارگاه خاتم (ص) در تاریخ ۱۳۶۳/۱۲/۲۵ در شرق دجله و در عملیات بدر، بر اثر اصابت تیر به ناحیه قلب، به ملکوت پیوست.
گزارش مینا بازگشا
۶۱۲۰/۳۰۷۱