به گزارش چهارشنبه ایرنا، سی و چهارمین دوره تور دوچرخه سواری بین المللی ایران -آذربایجان ۱۰ تا ۱۴ مهر برگزار می شود و تاکنون حضور ۱۲ تیم خارجی و ۴ تیم از ایران شامل سپاهان اصفهان، امیدنیا مشهد، «دی.اف.تی» اردبیل و تیم ملی ایران در آن قطعی شده و تلاش می شود که ۲ تیم خارجی دیگر هم اضافه شود تا تعداد تیم های خارجی حاضر در تور به ۱۴ تیم برسد.
در حال حاضر حضور تیم هایی از کشورهای روسیه، آلمان، بلاروس، آفریقا جنوبی، چین، قزاقستان، مالزی، هنگ کنگ، بلژیک و بحرین(رکابزنان این تیم اسپانیایی هستند) در سی و چهارمین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران - آذربایجان قطعی شده است.
بر اساس این گزارش، نکته قابل توجه دیگر در مورد سی و چهارمین دوره تور ایران –آذربایجان کاهش جوایز ارزی است؛ سال گذشته مبلغ جایزه این مسابقات ۵۰ هزار یورو بود اما امسال این رقم به حدود ۳۶ هزار یورو کاهش یافته که علت آن مشکلات مالی عنوان شده است.
رییس هیات دوچرخه سواری آذربایجان شرقی و مدیر فنی تور در خصوص مسایل مربوط به تور بین المللی آذربایجان به خبرنگاران گفت: نکته مهم در مورد تور ایران- آذربایجان این است که میزبان تیمی در این تور ندارد، زیرا هیچ تیمی از آذربایجان شرقی در سال ۲۰۱۹ در سایت اتحادیه جهانی دوچرخه سواری ثبت نام نکرد و تیم های شهرداری و پتروشیمی تبریز هم منحل شده اند.
رسول هاشم کندی اظهار کرد: از استان آذربایجان شرقی هیج باشگاه دوچرخه سواری کنتینانتال ثبت نشده و بر این اساس تیم های محلی نمی توانند شرکت کنند و باید تیم ملی و تیم هایی باشند که نامشان در اتحادیه جهانی دوچرخه سواری ثبت شده است؛ البته درست است اگر تیم داشتیم بهتر می شد، اما بحث برگزاری تور، مجزا از تیم داری است و در دنیا هم چنین مسئله ای وجود دارد که برگزارکننده با وجود برگزاری تور، هیچ تیمی در آن نداشته باشد.
وی گفت: دوچرخه سواران را حمایت می کنیم تا در قالب تیمهایی که مجوز حضور دارند در تور دارند شرکت کنند، زیرا به غیر از سپاهان که تیم خوبی دارد، تیم های باشگاهی دیگر که در اتحادیه جهانی ثبت شده اند، به لحاظ فنی قابلیت خوبی ندارند و باید ترکیب خود را تغییر دهند، حتی در مکاتبه ای که با تیم ها داشتیم، اعلام شد باید اعضای تیم خود را به تایید فدراسیون برسانند و بعد اجازه شرکت در مسابقات به آنان داده می شود.
وی افزود: چون می خواهیم تیم های داخلی حضور قدرتمندی در تور داشته باشند و امتیازی که میگیرند برای ایران بسیار نیاز است، بر این اساس باید از این موقعیت بهترین استفاده را ببریم.
مرحله های سی و چهارمین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران - آذربایجان در مهر ماه امسال نیز به شرح زیر اعلام شده است:
مرحله اول : تبریز - منطقه آزاد ارس ۱۴۸ کیلومتر
مرحله دوم: منطقه آزاد ارس - خوی ۱۸۰ کیلومتر که دوچرخه سواران پس از پایان مرحله دوم از خوی به ارومیه میروند تا برای مرحله بعد را از این شهر آغاز کنند.
مرحله سوم: ارومیه - تبریز ۱۶۳ کیلومتر
مرحله چهارم: تبریز - سرعین ۱۹۸ کیلومتر
مرحله پنجم: سرعین - تبریز ۱۸۸ کیلومتر
سرداور مسابقات نیز از اوکراین و افسر آنتی دوپینگ از سوئد است.
نخستین دوره تور بینالمللی دوچرخه سواری ایران – آذربایجان در سال ۱۳۶۵ برگزار شد.
سی و سومین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران - آذربایجان با حضور هشت تیم خارجی و پنج تیم داخلی از هشتم مهر ماه پارسال آغاز شد و از بعد از برگزاری ۶ روز رقابت فشرده در محدوده استان های آذربایجان شرقی، اردبیل و آذربایجان غربی با قهرمانی تیم «تارتلتو بلژیک»، به پایان رسید.
در رتبه بندی تیمی این رقابت ها، تیم تارتلتو بلژیک اول شد، تیم ملی روسیه دوم شد و تیم آلکتو هلند در جایگاه سوم قرار گرفت.
تیم های پیشگامان کویر یزد و شهرداری تبریز نیز به ترتیب با ایستادن در رتبه های پنجم و هشتمی به کار خود در تور سی و سوم پایان دادند.
«دیمیتری سوکولوف» از تیم ملی روسیه عنوان قهرمانی سی و سومین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران - آذربایجان از آن خود کرد.
۳۰۹۳/۵۱۸