محمد اشجعی، روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق نقشه های پیشیابی هواشناسی شرایط ناپایدار جوی به طور متناوب در این روزها نشان می دهد که نفوذ و فعالیت زبانه پرفشار سطح زمین و گذر امواج تراز میانی موجب ابرناکی، غرش آذررخش، گرد و خاک، کاهش دید و کیفیت هوای استان می شود.
وی با بیان اینکه در این مدت دمای هوای استان به طور نسبی ۳ تا ۷ درجه سانتی گراد کاهش می یابد، اظهار داشت: این وضعیت ناپایدار جوی از روز یکشنبه کلیه نواحی استان و در روز دوشنبه در نواحی شمالی و شرقی بیشتر محسوس خواهد شد.
معاون توسعه و پیش بینی مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: سرعت تندبادهای لحظه ای در برخی مواقع به ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد و در برخی نواحی احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، پرتاب و سقوط اشیا، شکستن درختان و آسیب به دکل های مخابراتی وجود دارد.
اشجعی به مردم به ویژه کودکان و بیماران توصیه کرد، در این روزها به ویژه در زمان وزش تندبادهای لحظه ای از رفت و آمد در فضای باز، ساختمان های نیمه کاره و فعالیت در ساختمان های بلند و ارتفاعات خودداری کنند.
وی همچنین انجام اقدام های پیشگیرانه برای جلوگیری از پرتاب و سقوط اشیا، دکل ها و افزایش استحکام گلخانه ها از سوی فعالان این حوزه ها را خواستار شد.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
۸۰۲۳/۳۰۷۱