کریم صادق زاده روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه 85 درصد کارگران در کشور قراردادی هستند در حالی که این رقم در ترکیه 15 است، اظهار داشت: انتظار داریم کمیسیون اجتماعی مجلس با تصویب قانون ساماندهی قرارداد کارگران روز مزد، از گسترش شرکت های خدماتی جلوگیری کند.
وی با تاکید بر طرح یکسان سازی قراردادهای کارگران شهرداری گفت: انتظار کارگران از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این است که به این طرح رای دهند.
دبیراجرایی خانه کارگر با انتقاد از واگذاری غیرکارشناسی شده شرکت های دولتی شستا به بخش خصوصی بدون اهلیت، افزود: اموال تامین اجتماعی حق الناس بوده و سهم کارگران و بیمه شدگان است.
صادق زاده، استان آذربایجان شرقی را یکی از صنعتی ترین و کم تنش ترین استان ها در مسایل کارگری توصیف کرد و گفت: نرخ بیکاری در استان 11 درصد است که نسبت به میانگیت کشوری و سایر استان ها پایین است.
وی تعداد کارگران مشمول قانون کار و بیمه شده اجباری در استان را 680 هزار نفر اعلام کرد و افزود: سال گذشته 4 هزار پرونده در هیات حل اختلاف بررسی و بیش از نصف آنها به صورت سازشی حل شد.
صادق زاده تعداد تشکلات کارگری و کارفرمایی در آذربایجان شرقی را 600 تشکل اعلام کرد و گفت: 500 تشکل کارگری و 100 تشکل نیز کارفرمایی است.
وی با اشاره به کاهش واحدهای تولیدی بحرانی در چند سال اخیر اظهار داشت: در زمان دولت نهم 220 واحد تولیدی بحرانی در استان وجود داشت که هم اکنون تنها 13 واحد بحرانی وجود دارد که با تعامل و همکاری به دنبال رفع مشکلات این واحدها نیز هستیم.
صادق زاده با اشاره به برنامه های هفته کارگر در آذربایجان شرقی، گفت: دیدار نمایندگان کارگری با امام جمعه تبریز، تجلیل از کارگران و کارآفرینان نمونه، گردهمایی زنان کارگر و تجلیل از کارگران زن نمونه، کوه پیمایی خانوادگی کارگران و بازنشستگان و مسابقه دوچرخه سواری از جمله این برنامه هاست.
به گزارش ایرنا، اول ماه می مصادف با 11 اردیبهشت روز جهانی کارگر است.
حدود 130 سال پیش عده ای از کارگران امریکایی به خاطر شرایط سخت کاری و حقوق غیر عادلانه، عدم دریافت حقوق کافی و نبود امنیت شغلی دست به اعتراض زدند.
در پی کشته شدن چند تن از کارگران در اعتراض به دستمزد و شرایط کاری، دامنه اعتراضات به اکثر نقاط امریکا کشیده شد که سرانجام نمایندگان کارگران توانستند با مسئولان مذاکره کرده و به نتایج مطلوبی برسند.
اعتراضات کارگران امریکایی توانست بر بهبود زندگی کارگران تاثیرگذار شود به این ترتیب اغلب کشورهای دنیا از جمله ایران، اول ماه می (11 اردیبهشت) را به عنوان روز کار و کارگر گرامی می دارند.
/3071/6132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.