به گزارش ایرنا عبدالمهدی مستکین روز سه شنبه در آیین تجلیل از دانشجویان برگزیده هفت دانشگاه منطقه با نام جایزه علی پولاد افزود: با بودن خیران علمی می‌توان به پیشرفت های علمی جامعه کمک فراوانی کرد.
وی همچنین با انتقاد از رواج تقلید علمی، پایان‌نامه فروشی و ترویج مقاله‌نویسی کمیت گرا برای نمایه شدن در سایت های علمی، بر اهمیت علم تحقیقی و پژوهش در عرصه‌های مختلف علوم تأکید کرد .
رییس دانشگاه تبریز نیز در این آیین با تقدیر از برگزارکنندگان و حامیان این جشنواره به‌ویژه علی پولاد گفت: تولید علم و فناوری موتور توسعه و پیشرفت هر کشور و ملتی است و بر این اساس فعالان این حوزه باید گام‌های مؤثری در این راستا بردارند .
میر رضا مجیدی با تأکید بر اینکه هر کار خیری که بر اندیشه‌ها و اعمال ماندگار متمرکز شده از بهترین کارهاست، افزود: برگزاری جشنواره‌هایی از این دست کار بزرگ و ارزشمندی است، چون در شرایط حساس کشور افرادی هستند که با ایثار مال خود برای نخبگان در راه اعتلای علمی جامعه فعالیت می‌کنند .
وی با اشاره به اینکه در بیشتر نقاط جهان دانشگاه‌ها توسط وزارتخانه‌ها اداره نمی‌شوند، بلکه توسط خیران علمی کشورها از بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و فارغ‌التحصیلان اداره می‌شوند، بیان کرد: جذب استعدادهای نخبه و درخشان به‌عنوان یکی از ترفندهای استکبار برای قدرتمند شدن در سطح اول جهان است، که نمونه بارز این موضوع نیز دادن ویزای نخبگان به‌عنوان سلاح سری آمریکا برای جذب نیروهای توانمند کشورهای دیگر است .
وی تأکید کرد: باید دولت با همکاری خیران بخش خصوصی در موضوع پژوهش سرمایه‌گذاری کند، تا اینکه از فرار مغزها جلوگیری شود .
مجیدی همچنین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد مرجعیت علمی و اهمیت پژوهش بیان کرد: تبریز به‌عنوان شهر اولین‌ها در موضوع حمایت خیران علمی و پژوهشی پیش‌قدم خواهد شد و این حرکت به‌عنوان یکی از بهترین کارها در سطح جامعه است.
استاندار سابق آذربایجان شرقی و رییس دانشگاه خوارزمی نیز در این مراسم احساس مسوولیت اجتماعی و بی‌تفاوت نبودن به مسایل جامعه را به‌عنوان یکی از دلایل توجه خیران علمی به سرمایه‌گذاری در زمینه پژوهش بیان کرد و افزود: امروزه بحران هویت، گریبان گیر جامعه شده و در نتیجه برای رسیدن به توسعه پایدار نیز با مشکلاتی روبرو هستیم.
محمدعلی سبحان‌اللهی اظهار داشت: بر این اساس باید با گسترش سرمایه‌های اجتماعی مبتنی بر آموزش اندیشه‌های فرهنگی دانشگاهیان و مدیریت علمی مسائل، با جلوگیری از بحران هویت؛ امکان توسعه در همه زمینه‌ها را می توان فراهم کرد .
علی‌اصغر شعر دوست، فعال حوزه فرهنگ و ادب نیز در این آیین با تأکید بر اهمیت و جایگاه فرهنگی شهر تبریز در جهان و ایران یادآور شد: وجود مرکز علمی ربع رشیدی، مقبره الشعراء و افراد صاحب‌نام فرهنگی و علمی نشان از رتبه والای فرهنگی تبریز دارد و بر این اساس باید با قدردانی از نام‌آوران علمی و فرهنگی، زمینه‌های رشد و بالندگی علمی و فرهنگی این شهر کهن بیش از پیش فراهم شود .
علی پولاد خیر حوزه فرهنگ، علم و اقتصاد هم در این آیین با تأکید بر اینکه با کمک دانشگاهیان و نخبگان جوان می‌توان به توسعه و رشد هر منطقه‌ای دست‌ یافت، اظهار داشت: سرمایه‌گذاری در این بخش به هدر نخواهد رفت و بر این اساس در حد توان در طول زندگی خود از این حوزه حمایت‌های لازم را انجام خواهم داد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه امروز هر چه قدر برای جوانان و پیشرفت علمی کشور سرمایه‌گذاری شود، آینده کشور درخشان‌تر خواهد شد، اضافه کرد: علم ثروت آفرین است و بر همین اساس هر میزان سرمایه‌گذاری صورت گیرد، برای آینده آن کشور و ملت امیدبخش خواهد بود.
دبیر سومین دوره جایزه بزرگ علمی دانشجویی (جایزه علی پولاد) نیز در این خصوص با تأکید بر اینکه این جایزه بزرگ دانشجویی بیشتر به‌منظور ایجاد بستری مناسب برای شناسایی، حمایت و تشویق دانشجویان مستعد و متعاقباً هدایت این استعدادهای درخشان به سمت اولویت‌های راهبردی کشور، برگزار می‌شود، اظهار داشت: دانشگاه تبریز برای سومین سال پیاپی، در قالب برگزاری جشنواره‌ دانشجویی، جایزه‌ای با عنوان جایزه بزرگ علمی دانشجویی (جایزه علی پولاد) را به حایزین شرایط اعطا می‌کند .
حمید احمدی در ادامه با اشاره به نحوه و شرایط شرکت‌کنندگان در این جشنواره افزود: دانشجویان شاغل به تحصیل و دانش‌آموختگانی که امسال فارغ‌التحصیل شده‌اند، مشروط بر اینکه بالاترین مقطع تحصیلی خود را در یکی از هفت دانشگاه برتر منطقه شامل دانشگاه تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه صنعتی سهند، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشگاه علمی- کاربردی تبریز و دانشگاه پیام نور تبریز سپری کرده باشند تا هجدهم مهرماه فرصت داشتند نسبت به تهیه و ارسال مدارک برای شرکت در این رقابت اقدام کنند.
به گفته وی، در مجموع 180 پرونده توسط دبیرخانه جایزه مستقر در گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز وصول شد که از این تعداد 122 پرونده مربوط به دانشجویان مقطع دکتری، 46 پرونده مربوط به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و 22 پرونده مربوط به دانشجویان مقطع کارشناسی بود .
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در خصوص نحوه داوری در این جشنواره گفت: هیأت داوران متشکل از 53 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های تبریز، علوم پزشکی تبریز، صنعتی سهند و هنر اسلامی تبریز، بررسی پرونده‌های واصله را بر عهده داشتند و نحوه امتیازدهی به سوابق مختلف آموزشی، پژوهشی و فناوری متقاضیان بر مبنای شیوه‌نامه اجرایی سومین دوره جایزه بزرگ علمی دانشجویی که توسط گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز تدوین و به تصویب هیأت رئیسه دانشگاه رسیده بود، انجام‌گرفته است.
احمدی افزود: در نهایت 54 نفر از دانشجویان، به‌عنوان نفرات برتر برگزیده شدند که از این تعداد، 17 نفر در مقطع دکتری، 19 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 18 نفر در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل بوده‌اند.
سومین دوره جایزه بزرگ علمی دانشجویی (جایزه علی پولاد) با تجلیل از 54 دانشجوی برگزیده از 7 دانشگاه منطقه به کار خود پایان داد.
3093/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.