ورزشکاران جانباز و معلول ایران در میادین بین المللی همواره برای اهتزاز پرچم سه رنگ کشورمان تلاش می کنند که مصداق آن کسب عنوان سوم مسابقات پارا آسیایی 2018 در جاکارتای اندونزی است که در تاریخ ورزش ایران بی نظیر است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی با احساس ضرورت حمایت از این قشر پرتلاش، با ترتیب دادن میزگردی پای درد دل تعدادی از مدال آوران جاکارتا نشست.
وعده های توخالی، حمایت های نیم بند، نبود حمایت های موثر از ورزشکاران معلول و نداشتن محیط مناسب برای تمرین های ورزش قهرمانی و تبعیض در مقایسه با سایر قهرمانان ملی از جمله مشکلات مطرح شده در این میزگرد بود.

** میزبانی خوب اندونزی موجب رضایت بیشتر ورزشکاران شد
ورزشکار طلایی پاراآسیایی 2018 جاکارتا در رشته پرتاب وزنه و مدال برنز پرتاب نیزه در میزگرد ایرنا گفت: سطح مسابقات بالاتر از آسیا بود، چون بیشتر رقبای صاحب نام رشته های مختلف معلولان جهان در این قاره حاضر هستند.
'بتول جهانگیری' بیان کرد: میزبانی اندونزی بسیار عالی بود و تنها چیزی که در تمرینات ورزشکاران موجب اذیت می شد، آب و هوای گرم و شرجی جاکارتا بود.
وی افزود: برخورد مردم این کشور مسلمان، خوب و برگزارکنندگان مسابقات شرایط خوبی را فراهم آورده بودند.
نایب قهرمان بازی های پاراآسیایی جاکارتا و قهرمان جهان در رشته پرتاب وزنه نیز گفت: میزبانی اندونزی تقریبا بی نقص و اسکان، پذیرایی و سالن تمرینات نیز بسیار مناسب بود.
'سیامک صالح فرج زاده' ادامه داد: اما به علت سرماخوردگی افت بدنی داشتم و فرصت کسب مدال طلا را از دست دادم.
وی افزود: رکورد جهان را که در اختیار من بود، در این مسابقات از دست دادم و ورزشکار اردنی با کسب مدال طلا رکورد من را هم با 12.4 سانتی متر جا به جا کرد.
فرج زاده بیان کرد: در مسابقات جهانی آینده، رکورد خود را بازپس می گیرم.
وی گفت: زمان تمرین کم و تعداد زیاد ورزشکاران در محل تمرین اندونزی از عواملی بود که در کنار سرماخوردگی، آمادگی بدنی ام برای برگزاری مسابقات را تحت تاثیر قرار داد تا از مدال طلا بازبمانم.
'لیلا زارع زاده'، دارنده مدال برنز انفرادی و مدال نقره تیمی شطرنج مسابقات پارا آسیایی 2018 اندونزی نیز بیان کرد: شرایط کلی میزبانی خوب بود اما در شرایط مسابقات شطرنج در مرحله مقدماتی با مشکل روبرو بودیم.
وی با اشاره به اینکه شطرنج برای نخستین بار در مسابقات پاراآسیایی برگزار شد، اضافه کرد: در مراحل اول مسابقات، صفحه شطرنج تک ورقی و مهره ها شبیه هم بود یعنی یک صفحه شطرنج وجود داشت و نابینایان اجازه لمس صفحه را در زمانی که در اختیار حریف بود، نداشتند.
زارع زاده گفت: این موضوع موجب می شد زمان مسابقه نیز تلف شود که البته در مراحل بعدی مشکل رفع شد.
'مرضیه صدقی'، دارنده مدال نقره پرتاب وزنه مسابقات پاراآسیایی جاکارتا نیز در این میزگرد گفت: تنوع تغذیه، نظم در زمان بندی تمرینات و برخورد مناسب با ورزشکاران از نقاط قوت مسابقات اندونزی بود.

** حمایت مسوولان از ورزشکاران معلول شعار یا عمل
بانوی طلایی کاروان پاراآسیایی آذربایجان شرقی در رشته پرتاب وزنه، اعزامی به جاکارتا گفت: بیکار هستم و از جایی حقوق نمی گیرم، حمایت مسوولان موجب تقویت ورزش قهرمانی می شود.
جهانگیری اظهار داشت: مسوولان قبل و بعد اعزام وعده هایی دادند که هنوز محقق نشده است؛ ورزش قهرمانی و تمرینات آن هزینه بالایی را می طلبد.
قهرمان جهان در رشته پرتاب وزنه نیز گفت: اصلی ترین مشکل ورزشکاران معلول، مشکل مالی است، ورزش حرفه ای و قهرمانی محل تمرین، تغذیه مناسب و حمایت لازم دارد.
فرج زاده ادامه داد: در مراسم بدرقه ورزشکاران آذربایجان شرقی به هر ورزشکار پنج میلیون ریال کارت هدیه دادند، در حالی که این رقم در استان هایی به مراتب کوچک تر از آذربایجان شرقی دیگر چند برابر این رقم بوده است.
وی با گلایه از شهرداری و شورای شهر تبریز، گفت: در شهرهای دیگر حمایت شهرداری و شورای شهر از ورزش قهرمانی معلولان بسیار بهتر است.
مدال آور جاکارتا و ملی پوش شطرنج نابینایان کشور نیز گفت: امکانات برای ورزش نابینایان بسیار اندک است و پشتیبانی مسوولان را می طلبد.
زارع زاده ادامه داد: از طرف دیگر ورزش نابینایان بسیار هزینه بر است؛ تاکنون سه مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی تغییر کرده اند و هر کدام وعده یک لب تاپ را برایم دادند که تاکنون محقق نشده است.
وی افزود: برای اشتغال در شهرداری اقدام کردم و ظاهرا دستور شهرداران وقت نیز مبنی بر اشتغال اینجانب در بایگانی خاک می خورد.
'مرضیه صدقی'، دارنده مدال نقره پرتاب وزنه مسابقات پاراآسیایی و قهرمان سابق جهان نیز گفت: 70 مدال جهانی و آسیایی دارم اما تا به امروز برای تامین مخارج ورزش قهرمانی و زندگی ام خانه خود را به اجاره دادم.
وی افزود: حداقل انتظار از مسوولان این است که بین ورزشکاران معلول و سالم تفاوت قائل نشوند.
صدقی ادامه داد: در مراسم بدرقه ورزشکاران عادی و سالم مبلغی هدیه داده شده که تنها 40 درصد آن مبلغ به ورزشکاران پاراآسیایی داده شد و این تبعیض است.


**تبعیض بین ورزشکاران معلول و سالم قابل قبول نیست
ورزشکار طلایی پاراآسیایی جاکارتا در رشته پرتاب وزنه در خصوص مشکلات ورزشکاران و موانع پیش رو آنان گفت: هزینه تمرینات و تغذیه بالاست و نداشتن شغل و درآمد فشار مضاعفی را به خانواده ام تحمیل می کند.
جهانگیری اظهار داشت: برای ورزشکاران معلول پشتوانه سازی کنند تا مشکلات تمرین و استمرار قهرمانی مانع موفقیت ورزشکاران نباشد.
قهرمان جهان و نایب قهرمان جاکارتا در رشته پرتاب وزنه نیز گفت: محل تمرین و عدم توجه کافی مسوولان آذربایجان شرقی به ورزش معلولان از جمله مشکلات ورزشکاران معلول استان است.
سیامک صالح فرج زاده بیان کرد: هدف ورزشکاران، ادامه ورزش قهرمانی است تا برای کشور افتخار آفرین باشند اما اگر نتوانیم بر مشکلات به خصوص مشکلات مالی فائق آئیم، باید زودتر از ورزش قهرمانی خداحافظی کنیم یا در میادین بین المللی ضعیف ظاهر شویم.
وی افزود: از اداره کل بهزیستی برای کمک های مالی، انتظاری نداریم اما حداقل می توانند با رایزنی و مذاکره، از مسوولان ارشد استانی اعتبار برای ورزشکاران معلول اخذ کنند تا حق سایر معلولان ضایع نشود.
مدال آور جاکارتا و ملی پوش شطرنج نابینایان کشور نیز در میزگرد ایرنا گفت: امکانات برای ورزش نابینایان کم است و پشتیبان ندارند.
زارع زاده گفت: شهرداری ها می توانند با نمایش صحنه هایی از مسابقات ورزش معلولان در میادین بین المللی برای جلب پشتیبان یا حامی مالی اقدام کنند.
قهرمان جهان در رشته پرتاب وزنه نیز گفت: ورزشکاران قهرمان المپیک تحت پوشش کمیته ملی المپیک قرار می گیرند اما به رغم پی گیری های مداوم این امکان برای قهرمانان پارالمپیک میسر نمی شود.
صدقی افزود: به رغم پی گیری های انجام شده تاکنون نتوانسته ام تحت پوشش کمیته ملی المپیک ایران قرار گیرم.
ورزشکاران اعزامی آذربایجان شرقی به بازی های پاراآسیایی 2018 جاکارتا در اندونزی مدال های زیر را کسب کردند.
بتول جهانگیری؛ مدال طلای پرتاب وزنه و مدال برنز پرتاب نیزه
اسدالله عظیمی؛ مدال نقره پرتاب وزنه و مدال نقره پرتاب دیسک
سیامک صالح فرج زاده؛ مدال نقره پرتاب وزنه
مرضیه صدقی؛ مدال نقره پرتاب وزنه
لیلا زارع زاده؛ مدال برنز انفرادی شطرنج و مدال نقره تیمی شطرنج
میثم بنی طبا؛ مدال برنز انفرادی جودو نابینایان و نقره تیمی
همچنین جواد فولادی؛ مقام هشتم تنیس روی میز
و مجید فلاح اردشیری؛ مقام هشتم تیراندازی
کاروان ورزشی آذربایجان شرقی برای حضور در مسابقات پارا آسیایی جاکارتا با هشت ورزشکار و 6 مربی به سرپرستی علی کشفیا، رییس هیات ورزشی جانبازان و معلولان استان اعزام شد.
سومین دوره مسابقات پارا آسیایی از 14 تا 21 مهر جاری در جاکارتای اندونزی برگزار شد.
3093/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.