شینا انصاری معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کشور ما اکنون در حوزه آلودگی‌ها، تنوع زیستی، ناترازی‌های حوزه انرژی، آب و برخی مسائل محیط زیستی به دلیل کم‌توجهی به این مسائل دچار بحران‌های محیط زیستی شده که برخی از این مسائل به ابرچالش‌های محیط زیستی بدل شده‌اند.

به گزارش جماران؛ معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حوزه محیط زیست کشور مسائل پیچیده و بغرنجی وجود دارد که طی دهه‌های اخیر به دلایلی به آن‌ها بی‌توجهی شده و اکنون با انباشت این مسائل، بحران‌های محیط زیستی به ابرچالشی در کشور تبدیل شده‌ است.

 شینا انصاری امروز -پنجشنبه- در مراسم آغاز پروژه تقویت جمعیت مرال در جنگل‌های هیرکانی و رونمایی از تارنمای تنوع زیستی و حیات وحش که به میزبانی دانشکده منابع طبیعی شهرستان نور برگزار شد، اظهار کرد: امروز در حوزه محیط زیست کشور با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم که به ابرچالش‌های محیط زیستی بدل شده‌اند و برای حل آن‌ها به همراهی دانشگاهیان نیازمندیم.

وی افزود: کشور ما اکنون در حوزه آلودگی‌ها، تنوع زیستی، ناترازی‌های حوزه انرژی، آب و برخی مسائل محیط زیستی به دلیل کم‌توجهی به این مسائل دچار بحران‌های محیط زیستی شده که برخی از این مسائل به ابرچالش‌های محیط زیستی بدل شده‌اند.

معاون رئیس‌جمهور ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع اساتید و نخبگان دانشگاهی حوزه محیط زیست خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی امروز در مواجهه با مسائل عظیم محیط زیستی قرار دارد و قطعا یکی از راهکارهای مهم و حائز اهمیتی که می‌تواند برای برون‌رفت از این مسائل اثرگذار باشد، بهره‌گیری از توان علمی و تخصصی مراجع دانشگاهی است.

انصاری تصریح کرد: با توانمندی‌هایی که در حوزه دانشگاهی ما وجود دارد و برخی از آن‌ها نیز در همین همایش برشمرده شد و اقدامات ارزشمندی که انجام شده، انتظار داریم بتوانیم در یک همکاری تنگاتنگ و تعامل نزدیک مسائلی که داریم را حل کنیم.

وی ادامه داد: البته منظور این نیست که همه مسائل انباشت شده طی چند دهه را در مدتی کوتاه بتوانیم حل کنیم. اما می‌توان مسائل اولویت‌دار در حوزه محیط زیست را با کمک و مرجعیت علمی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه تربیت‌مدرس حل و فصل کرد.

لزوم ورود دانشگاهیان به حل مشکلات محیط زیستی مازندران

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این‌که برای رفع چالش‌های موجود باید مساله‌محوری مورد توجه قرار داشته باشد، اظهار کرد: ما حتما نیازمند این هستیم که بر حل مساله تمرکز کنیم. مشکلاتی که مشخصا در همین مازندران به عنوان استانی با ظرفیت‌های ارزشمند از نظر تنوع زیستی و اقلیمی وجود دارد را باید با همین رویکرد بررسی و کنیم.

انصاری افزود: چالش‌هایی مانند آفات و پیامدهای مصرف کودهای شیمیایی، مدیریت پسماندها، آلودگی منابع آب، حفاظت از جنگل‌های ارزشمند استان و سایر مسائل پیچیده محیط زیستی این استان را نیازمندیم که با اولویت‌بندی و به کمک اساتید دانشگاه مورد بررسی قرار دهیم تا به سمت حل مساله پیش برویم.

معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: از دانشجویان تحصیلات تکمیلی انتظار می‌رود در انتخاب موضوع پایان‌نامه‌های خود نیز بر حل مساله تمرکز داشته باشند تا به باز شدن گره‌های مسائل پرچالش محیط زیست کمک کنند.

وی با اشاره به تغییر سبک زندگی و کم‌توجهی به برخی تجارب گذشتگان در زمینه حفاظت از محیط زیست و پیشگیری از افزایش آلاینده‌ها خاطرنشان کرد: ما تجربیاتی هم از نیاکان‌مان داریم که به دلیل توسعه ناپایدار این تجارب را فراموش کردیم. بازچرخانی آب، استفاده از آب باران و طراحی ساختمان‌های سازگار به محیط زیست مواردی هستند که در سبک زندگی گذشتگان ما وجود داشت و امروز کمتر مورد توجه قرار دارد. از این‌که از تخصص و تجربه دوستان دانشگاهی در این زمینه برای کاهش آلاینده‌ها و چالش‌های محیط زیستی بهره بگیریم.

انصاری افزود: در مورد مدیریت پسماندهای پنج‌گانه که به طور مشخص در مازندران به مساله‌ای پیچیده بدل شده، ارزیابی اثرات زیست‌محیطی، تغییر اقلیم و ناترازی انرژی و مدیریت منابع آب نیازمند ورود دانشگاهیان هستیم.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به طراحی تارنمای تنوع زیستی و حیات وحش در دانشکده تربیت مدرس نور و آغاز پروژه تقویت جمعیت مرال ایرانی در این مرکز آموزش عالی اظهار کرد: خوشحالیم که با دستاوردها و اقدامات خوبی که در حوزه محیط زیست و تنوع زیستی انجام شده آشنا می‌شویم. از اطلاعاتی که در تارنمای تخصصی دانشگاه وجود دارد بهره می‌گیریم و تلاش می‌کنیم اطلاعاتی که داریم را در این تارنما ثبت و ضبط کنیم و از این ظرفیت و تجربه در سایر مناطق تحت حفاظت سازمان بهره ببریم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: امیدواریم این برنامه فتح بابی باشد تا با دانشگاه تربیت مدرس روابط بیشتری داشته باشیم و بتوانیم در جهت اجرای سیاست‌های بالادستی به ویژه سیاست ۱۵ بندی ابلاغی حوزه محیط زیست از سوی رهبر معظم انقلاب که مانیفست محیط زیست محسوب می‌شود و برنامه هفتم توسعه با کمک دانشگاه برای بهبود وضعیت محیط زیست کشور گام‌های مثبتی برداریم.

به نوشته ایرنا، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم تارنمای تنوع زیستی و حیات وحش هم رونمایی رونمایی کرد و پروژه تقویت جمعیت مرال ایرانی در جنگل تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس نور نیز آغاز به کار کرد.

این نخستین سفر استانی شینا انصاری در جایگاه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است. حضور در مراسم رونمایی از پروژه تقویت جمعیت مرال در جنگل‌های هیرکانی به میزبانی دانشکده منابع طبیعی شهرستان نور، حضور در جنگل آموزشی تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس به منظور رهاسازی مرال‌ها، بازدید از محدوده شمالی منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در شهرستان نوشهر، بازدید از نیروگاه زباله‌سوز نوشهر و بازدید از زمین‌های جنگلی جلگه‌ای ۱۰ هکتاری البرز مرکزی در نوشهر برنامه‌های معاون رئیس‌جمهور در روز نخست سفر به مازندران هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.