دکتر محمدعسکر فراشاه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای دفع ضررهای آلودگی هوا بر سیستم گوارش نیز، خوردن پرتغال توصیه می شود.
وی اظهار داشت: ترش مزه ها در طب ایرانی، مزاج سرد و خشک دارند و برای اعصاب و ریه مضر هستند و پرتقال ترش نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای افرادی با مشکلات عصبی و سرفه خشک، توصیه نمی شود.
به گفته وی برای تسکین حرارت معده و کبد بهتر است میوه های ملس مانند انار ملس، پرتقال و امثال آنها را در وقت صبح و در حالت خالی بودن معده، مصرف کنیم.
دکتر عسکر فراشاه، خوردن این میوه را در افراد با معده های قوی و بین وعده های غذایی موجب بهتر شدن هضم غذا و بروز اشتها دانست و یادآور شد: مصرف زیاد پرتقال مخصوصا ترش آن برای افراد با سابقه نارسایی تیرویید، دارندگان مشکلات کلیوی و ضعف دهانه معده(ریفلاکس)، لاغرها و کم وزن ها و ناقهین (افرادی با ضعف جسمی) و سالخوردگان توصیه نمی شود.
وی، پرتقال را میوه نارنجی و دوست داشتنی و پرخاصیت فصل سرما توصیف کرد و گفت: پرتقال، نام میوه زمستانی است که در کتب طب ایرانی با نام هندی 'کونله' عنوان شده، میوه ای درختی است کاملا شبیه نارنج اما کمی از درخت نارنج کوچکتر و بهار آن کم بوتر و برگ آن هم نازکتر است.
این متخصص طب ایرانی در مورد دیگر خواص پرتقال هم اظهار داشت: میوه ای است با طبیعت سرد و تر که البته شیرین آن تا حدودی به اعتدال نزدیک است.
به گفته وی پرتغال، مفرح قلب و تسکین دهنده تپش قلب و گرمی و حرارت خون که در رفع گرمی معده و کبد هم تاثیرگذار است، این میوه برای رفع عطش و تشنگی هم مفید بوده و میوه ادرار آوری است ضمن آنکه پوست آن هم مقوی معده بوده و از ماسک پوست پرتقال برای بهبود کک مک صورت استفاده می شود.
دکتر عسکر فراشاه یادآور شد: مداومت بر مصرف پرتقال باعث زیبایی رنگ چهره میشود، البته منظور استفاده کم اما تکرار شونده است زیرا مصرف زیاد این میوه باعث لینت مزاج (رفع یبوست و نرمی شکم) می شود.
وی گفت: ترشی پوست پرتقال و مربای آن نیز،خوشبو و لذیذ و مقوی است.
وی حلوای پوست پرتقال را هم مقوی قلب، معده و کبد اعلام کرد که در کاهش نفخ و تقویت بدن بسیار موثر بوده و به عنوان یک میان وعده خوشمزه قابل مصرف است.
وی در مورد 'حب پرتقال' هم گفت: میتوان پرتقال رسیده را بصورت کامل یعنی با پوست، مغز و تخم آن خشک کرده و سپس با آب، سائیده و از آن به اندازه یک نخود، حب درست کنیم که این حب ها برای رفع حالت تهوع و استفراغ و اسهال شدید بسیار مفید است.
2088/ 6197 خبرنگار:کبری دانشی** انتشار: محمدحسین فلاح
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.