مهدی غیب الهی روز شنبه به مناسبت هفته صرف جویی در مصرف آب در گفت وگو باخبرنگار ایرنا اظهارکرد: منابع آبی که داریم چه درمصرف خوراکی و چه در بخش کشاورزی باید در مصرف و برداشت آن مدیریت شود.
وی بابیان اینکه سنتی و غرقابی استفاده از آبیاری در بخش کشاورزی در این شهرستان ، جواب گو نیست افزود: کشاورزان باید برای افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی، با مدیریت برداشت آب از بحرانی تر شدن آن جلوگیری کنندو سیستم آبیاری نوین راجایگزین کنند.
غیب الهی ادامه داد: سالانه بیش از 150 میلیون متر مکعب از منابع آب زیر زمینی دشت ابرکوه پمپاژ می شود که بیش از 96 درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود.
این مسئول بابیان اینکه کشاورزان این شهرستان بیش از 15 سال است بخاطر کاهش نزولات جوی و برداشت بی رویه آب با معضل خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند اضافه کرد: ابرکوه بیش از دو قرن پیش دارای بیش از 120 رشته قنات بوده که هم اکنون به 11 رشته رسیده که اغلب آنها نیز در معرض خشکیدن هستند.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه یاد آور شد: برای جلوگیری از برداشت بی‌ رویه آب در بخش کشاورزی و افزایش راندمان آبیاری در ابرکوه تاکنون بیش از 2 هزار و 500 هکتار اراضی و باغات این شهرستان به روش آبیاری قطره‌ای تجهیز شده است .
غیب الهی ادامه داد: برای استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی توسعه سیستم آبیاری نوین در بیش از یکهزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی ابرکوه در حال اجراست.
غیب الهی یادآورشد: ابرکوه از قطب های مهم تولید کشاورزی استان است و کشاورزان می توانند با تغییر الگوی کشاورزی و کاشت محصولات کم آبخواه ، به ادامه کشاورزی این شهرستان حیاتی دوباره ببخشند.
وی بابیان اینکه ابرکوه دارای بیش از 15 هزار هکتار اراضی باغی و زراعی است افزود: بیش از 7هزار بهره بردار پرتلاش ابرکوهی در عرصه تولید محصولات زراعی، باغی فعالیت دارند.
ابرکوه با 51 هزار نفر جمعیت در140کیلومتری جنوب غربی شهر یزد واقع است.
7540/ 6197 خبرنگار: کارگر ابرقوئی ** انتشار: فلاح
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.