دکتر محمدباقر قائمی بافقی روز یکشنبه خبر منتشره در برخی شبکه های مجازی شهرستان مبنی بر ابتلا یکی از کارکنان بیمارستان به ویروس کرونا و اعزام وی به یزد را تکذیب کرد و گفت: حال عمومی این فرد خوب است که تاکنون موردی از این ویروس در شهرستان گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه آموزشهای لازم به کارکنان بیمارستان و مراکز سلامت منطقه ارائه شد اضافه کرد: اخبار مربوط به بیماریهای مسری از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام و از مجاری رسمی در دانشگاه علوم پزشکی یزد و مسوولان شهرستان به اطلاع مردم می رسد.
قائمی بافقی با ابراز نگرانی از انتشار چنین خبرهایی که باعث تشویش اذهان عمومی میشود از افراد خواست از شایعه پراکنی در این مقطع حساس خودداری کنند و شایعه پراکنان در انتظار برخورد قانونی از طریق مراجع قضایی و امنیتی باشند.
رییس بیمارستان بافق تاکید کرد: باید ضمن فرهنگ سازی و آموزش صحیح راههای مقابله با این ویروس، خانواده ها نیز شستشوی مرتب دستها را در اولویت قرار دهند و نکات بهداشتی را رعایت کنند.
بیمارستان بافق از سال ۱۳۶۹ فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون با متخصصان رشته های مختلف به شهرستانهای بافق، بهاباد و کوهبنان کرمان خدمات درمانی ارائه میکند.
مرکز شهرستان ۵۴ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.
همچنین مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد از تعطیلی تمام کلاسهای این واحد دانشگاهی تا آخر هفته خبر داد.
دکتر ابراهیم سلمانی روز یکشنبه به ایرنا گفت: تصمیم برای تعطیلی کلاسها با توجه به شیوع بیماری کرونا اتخاذ شد و تصمیم گیری برای تعطیلی احتمالی کلاس های درس در هفته آینده نیز متعاقبا اعلام می شود.
همچنین فوکال پوینت( مرجع پاسخگویی مقررات بهداشتی بین المللی ) عفونت های حاد تنفسی و ویروسی در یزد دیروز به ایرنا گفته بود: چند نفر با علائم سرماخوردگی شدید به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که آزمایش ها نسبت به ویروس کرونا در آنها منفی بود.
دکتر محمدرضا شریفی افزود: تمهیدات لازم برای پیشگیری از ابتلا افراد به ویروس کرونا در استان اندیشیده شد و اطلاعرسانی ضروری هم به شهروندان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: به منظور قرنطینه و مراقبت از بیماران احتمالی، بیمارستان شهید صدوقی یزد برای این منظور در نظر گرفته شد.
ویروس کرونا از طریق تماس با قطره های تنفسی ،مدفوع افراد آلوده، ذرات و ناقلهای بیجان انتقال مییابد، دانشمندان هنوز در تلاش هستند تا چگونگی انتقال ویروس را که این روزها بهداشت جهانی را با وضعیت اضطراری مواجه کرده است، تعیین کنند.
مشخص کردن مولفههای انتقال این بیماری تنفسی، کلید تبیین موثرترین روشها برای محافظت از افراد و توقف همهگیری آن است، در نبود اطلاعات دقیق و معتبر، شناخت فعلی در مورد چگونگی انتشار ویروس کووید-۱۹ (کرونا) عمدتا بر پایه آن چیزی است که در مورد کرونا ویروسهای مشابه میدانیم.
ناقلهای بیجان
آب، مواد غذایی و ناقلهای بیجان از جمله اشیایی چون لباس یا وسایل منزل، ممکن است منبع عفونت باشند، به ویژه اگر به ترشح تنفسی یا مدفوع فرد مبتلا آلوده شده باشند.
مقامات بهداشت چین متوجه این خطر شدند و از همین رو شهروندان خود را به نوشیدن آب جوشانده شده، پرهیز از خوردن غذای خام، شستن مکرر دست ها، ضدعفونی کردن سرویسهای بهداشتی و جلوگیری از آلوده شدن آب و مواد غذایی توسط مبتلایان، توصیه میکنند.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۲۳۳ تن را گرفته است.
این ویروس همچنین هزاران نفر را در ۲۷ کشور دیگر مبتلا کرده است، تاکنون ۱۴ نفر در خارج از چین جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.