مدیر نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری یزد با تاکید بر این‌که مالکان ساختمان‌های فاقد نمای شهری تا پایان سال جاری مهلت دارند نسبت به تکمیل آن اقدام نمایند، گفت: ساختمان‌هایی که نمای آن نیمه تمام یا فاقد نما باشند مشمول عوارض از زمان ساخت و ساز می‌شوند.

به گزارش ایسنا-منطقه یزد،«علی نوری» در خصوص ساختمان‌های فاقد نمای شهری اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر یزد، مالکان ساختمان هایی که نمای آن نیمه تمام یا فاقد نما است تا پایان سال جاری مهلت دارند تا نسبت به تکمیل آن اقدام نمایند.

 وی افزود: طبق قوانین و ضوابط طرح تفصیلی شهر، افرادی که ساختمانی را بنا می‌کنند باید کلیه وجوه آن را نماسازی کند.

مدیر نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری یزد گفت: شهروندانی که تا پایان سال ۱۳۹۸ نسبت به تکمیل نمای ساختمان خود اقدام ننمایند، به ازای هر سال تاخیر در اجرای نمای شهری، از سالی که ساخت و ساز انجام شده است مشمول عوارض خواهند شد.

نوری نماهای شهری را شامل نمای معبر، کوچه و گذر، حیاط و کلیه نماهایی که از ملک مجاور قابل رؤیت باشد عنوان و تصریح کرد: کلیه وجوه ساختمان که از دید شهروندان قابل رؤیت باشد، مشمول نماسازی با مصالح مجاز است.

این مسئول خاطرنشان کرد: اجرای نمای ساختمان تا ارتفاع ۱۰ متر با سنگ های مجاز مانند تراورتن و با رعایت مسایل فنی مجاز می‌باشد.

وی با اشاره به ضوابط طرح تفصیلی شهر، افزود: اگر ساختمانی تکمیل و قابل بهره بردای بوده ولی فاقد نما باشد، شهرداری مکلف است از ارائه هرگونه مجوزی اعم از خرید یا فروش، رهن گذاری و یا سایر گواهینامه ها خودداری نماید.

مدیر نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری یزد، نماهای با سطوح صیقلی از جمله شیشه، سرامیک، نماهای فلزی و کامپوزیت را به دلیل تابش و جذب حرارت زیاد و طبق ضوابط، غیر مجاز عنوان کرد و افزود: استفاده از المان های خاص و معرف سبک های غیر ایرانی از جمله یونانی، رومی و دیگر سبک های مشابه در نماهای ساختمان غیر مجاز است.

 مدیر نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری یزد با اشاره به خط قرمز کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در خصوص نماهای غیر مجاز که به تصویب شورای اسلامی شهر و فرمانداری رسیده است، تصریح کرد: با مالکان ساختمان هایی که نمای غیر مجاز اجرا نموده اند، برخورد قانونی خواهد شد.

نوری با اشاره به ثبت شهر یزد به عنوان شهر میراث جهانی، موضوع نمای شهری در بافت تاریخی را حائز اهمیت دانست و بیان کرد: با توجه به شرایط خاص این بافت، کلیه ساخت و سازها و همچنین اجرای نما با تعامل و هماهنگی با اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان انجام می شود.

 وی خاطر نشان کرد: با تصویب لایحه ای در شورای شهر، شهروندانی که از نماهای مجاز در ساختمان‌های خود استفاده نمایند مشمول تخفیفات از جمله تخفیف در عوارض نوسازی و همچنین عوارض مازاد تراکم خواهند شد.

 مدیر نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری یزد با بیان این‌که نماهای شهری از عوامل مهم هویت‌بخشی به مناطق و محلات مختلف در شهر هستند و نابسامانی و آلودگی‌های بصری ناشی از نبود هویت در طراحی، مقیاس، فرم، رنگ و مصالح به کار گرفته شده در تزئینات نما در بسیاری از ابنیه شهر و به‌ویژه در محدوده بافت‌های تاریخی شهر یزد مشهود است، خاطرنشان کرد: اغتشاشات بصری ناشی از نماهای نامتجانس و اجرای نماهای ناایمن در بافت‌های فرسوده، علاوه بر آسیب به سیما و منظر محلات، تهدیدی برای ایمنی ساکنان نیز تلقی می‌شود.

 وی در پایان گفت: شهروندان می‌توانند برای آگاهی بیشتر از ضوابط شهرسازی و طرح تفصیلی شهر به سایت معاونت شهرسازی و معماری شهرداری یزد به آدرس اینترنتی www.shahrsazi.yazd.ir  مراجعه و از قوانین آن مطلع گردند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.