به گزارش ایسنا-منطقه یزد،دکتر«محمدرضا دهقانی» در نشست خبری کمپین حذف هپاتیت سی در استان، با بیان اینکه طبق آمار 186 هزار نفر در کشور به هپاتیت c مبتلا هستند، اظهار کرد: مبتلایان به هپاتیت سی حدود 0.5 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
وی افزود: ایران کمترین شیوع مبتلا به این بیماری را در کشورهای مدیترانه شرقی دارد و چنانچه تشخیص و شناسایی مبتلایان بموقع انجام شود در هزینههای درمان و جلوگیری از انتقال این بیماری واگیردار تاثیر بسزایی دارد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی یزد در ادامه با بیان اینکه هپاتیت cدرمان کامل دارد، گفت: بسیج حذف هپاتیت c در استان آغاز و حذف کامل این بیماری تا پایان سال 99 پیش بینی شده است.
دهقانی با اشاره به مهمترین علت مرگ ناشی از این بیماری که سیروز یا سرطان کبد است تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت تا سال 2030 برنامه جهانی کنترل و حذف این بیماری را در سه محور انجام واکسیناسیون،تشویق مردم و تمهید امکانات لازم جهت انجام آزمایشات تشخیصی از سوی رسانه ها،خیرین و... و دسترسی مناسب به درمان برنامه ریزی کرده است.
این مسئود ادامه داد: استان یزد در همین راستا با استقرار کلینیک هپاتیت در مرکز جامع خدمات سلامت نیکوپور برای تمامی بیماران شناسایی شده هپاتیت، تشکیل پرونده داده و مراحل درمانی آنها را با هزینههای کم و با تعرفه دولتی انجام می دهد.
وی خاطر نشان کرد: این بیماران با مصرف داروهای جدید به مدت سه تا شش ماه میتوانند به طور کامل درمان شوند که با درمان کامل، هم خود فرد از خطر احتمال ابتلا به سرطان کبد نجات می یابد و هم حذف این ویروس خطرناک در استان میسر میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه با تاکید بر اینکه خدمات تشخیصی و درمانی این بیماری نیازمند حمایت مالی مردم و خیرین است گفت: شماره حساب 80000800 با شناسه واریز 98023010000002913 بنام دانشگاه علوم پزشکی یزد جهت کمکهای خیری درمان هپاتیت c در نظر گرفته شده است .
معتادان تزریقی،افراد مبتلابه هموفیلی،افرادی که حجامت و خالکوبی انجام میدهند در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAانتهای پیام