محمد احمدی فرماندار رشت، غلامعلی جعفرزاده، محمدصادق حسنی و منوچهر جمالی نمایندگان مجلس، فرشاد نوروزپور مشاور استاندار گیلان و جمع زیادی از فعالین  سیاسی استان از جمله حاضرین این برنامه بودند.‌

علی مطهری در برنامه یاد انقلاب صحبت‌های خود را با  تبریک دهه فجر و ابراز خوشحالی از حضور در جمع مردم رشت شروع کرد.

او با بیان اینکه باید ارزیابی از راه طی شده را داشته باشیم گفت:چه بهتر که این ارزیابی در ایام دهه فجر باشد.

مطهری سپس در ادامه به توضیح در مورد انقلاب پرداخت و گفت: انقلاب شورش مردم برای نظم موجود و ایجاد نظم جدید است اما در کودتا اکثریت مردم نقشی ندارند .‌

او با بیان اینکه در روسیه و چین انقلاب با حضور ارتش اتفاق افتاد گفت:  در ایران مردم با دست خالی شروع به کار کردند و فقیر و غنی، دانشجو و کارگر  در پیروزی انقلاب حضور داشتند و انقلاب متعلق به قشر خاصی نیست.

روحیه مردم تسلیم پذیری باشد انقلاب شکل نمی‌گیرد

او سپس به چرایی وقوع انقلاب اشاره کرد و نارضایتی و آرزومندی برای وضع مطلوب را  از این دلایل برشمرد و گفت: این دلیل اما به تنهایی کافی نیست چون اگر روحیه مردم تسلیم پذیری باشد انقلاب شکل نمی‌گیرد.

مطهری ادامه داد: انسان فراتر از مسائل مشترک بین انسان و حیوان به دنبال آزادی است.‌‌

او مکتب و ایدئولوژی هم ریشه دیگر وفوع انقلاب دانست و گفت: انقلاب ما ایدئولوژیک و پیامبرانه بود ‌و جریحه دار شدن احساسات مذهبی و  اشاعه فحشا در کشور  سب شد تا امام دخالت در نهضت را تکلیف شرعی عنوان کند.

او با بیان اینکه در جامعه اسلامی نباید شکاف طبقاتی ایجاد شود گفت: علاوه بر این  عدالت اسلامی بدون معنویت و اخلاق معنا ندارد.‌

هر وقت آزادی بیان وجود داشته به نفع اسلام بوده

مطهری  سپس اصل به اصل آزادی اشاره کرد و گفت:هر وقت آزادی بیان وجود داشته است به نفع اسلام بوده است.

او به نقل از شهید مرتضی مطهری پدرش گفت: انتقادات کسروی خیلی به نفع اسلام تمام شد چون علما مجبور به بررسی و تحقیق می‌شدند و  کتاب‌های خوبی در این زمینه نوشته شد.‌

مطهری با بیان اینکه با وجود دروغ و نفاق، آزادی وجود نخواهد داشت گفت: شهید مطهری اعتقاد داشت در جمهوری اسلامی احزاب غیراسلامی هم آزاد هستند اما با تابلو خودشان و سپس مردم راه خودشان را انتخاب می کنند.

نباید فکر کنیم هرجور عمل کنیم این انقلاب باقی خواهد بود

این نماینده مجلس در عین حال افزود: آزادی‌های فردی تفاوت‌هایی با غربی‌ها داریم مرز آزادی فردی در غرب تا آنجا است که به آزادی دیگری لطمه وارد نشود. اما در اسلام مصلحت فرد جامعه و نسل آینده هم مهم است.‌مطهری سپس با بیان اینکه نباید فکر کنیم که هرجور عمل کنیم این انقلاب باقی خواهد بود گفت:بزرگترین انقلاب جهان که نهضت صدر  اسلام بود که بعد از پیامبر از مسیر  اصلی خودش منحرف شد.

او سپس با اشاره به اصل عدالت در جموری اسلامی گفت:در جاهایی شکاف وحشتناک وجود دارد و باید  بی انضباطی‌های مالی و اختلاس بررسی شود‌.

نمی‌توانیم بگوییم توفیق لازم را داشتیم

مطهری در ادامه  شعار آزادی را مورد بررسی قرارداد و گفت: ‌آزادی در دوره‌هایی خوب بود و در دوره‌هایی شرایط مناسب نداشته است.

او به جمله "قلم‌های مسموم را بشکنید" امام اشاره کرد و گفت:در دوران جنگ شرایط سختگیری‌هایی را مانند تمام دنیا ایجاب می‌کرد اما نباید اکنون ملاک تصمیم  باشد.

دوره اصلاحات آزادی بیان قابل قبولی بود

او ادامه داد: دوره اصلاحات آزادی بیان قابل قبولی بود اما در دوره ۸۸ به بعد سختگیری‌هایی به وجود آمد که هنوز ادامه دارد در کل نمی‌توانیم بگوییم که از نظر آزادی در شرایط خوبی هستیم. مطهری با اشاره به انتقاد از اروپایی‌ها به دلیل حساسیت بر روی هلوکاست گفت: خودمان پس نباید مانند آنها عمل کنیم.‌

این نماینده مجلس افزود:اظهار نظر مخالف رهبری باید آزاد باشد و نباید کسی را به خاطر نظر مخالف بارخواست کرد همانطور که خود ایشان بارها این مطلب را گفته‌اند.

او وضعیت استقلال سیاسی  کشور را خوب توصیف کرد و گفت: کشور خودش تصمیم می‌گیرد و سفیر دیگر کشورها برای ما تعیین کننده نیستند.‌

مطهری افزود: در استقلال فرهنگی و عدم خودکم بینی فرهنگی هم به طور نسبی موفق بودیم. او با اشاره به ‌تاثیر انقلاب بر جهان گفت : جایگاه ایران با قبل ایران انقلاب قابل مقایسه نیست. و در هر برنامه‌ای در جهان بر روی ایران حساب می کنند.‌مطهری سپس در ادامه صحبت‌های خود به آفات انقلاب اشاره کرد و گفت: برخلاف جمله مشهور انقلاب فرزندان خود را می‌خورد غفلت رهبران از فرصت گرایان است که سبب کنار زدن فرزندان انقلاب  می‌شود.‌

او همچنین تجدد گرایی افراطی ناتمام شدن نهضت ابهام طرح‌های آینده و فراموشی کارکردن برای خدا را از دیگر آفات انقلاب برشمرد.

مطهری همچنین کم شدن تقوا و جنگ قدرت را خطرناک توصیف کرد و گفت: یکی از ریشه‌های اعتراضات اخیر هم مطالبی بود که از تریبون‌های اصلی برای زدن رقیب بیان می‌شد.

نمایندگانی که در جمع‌های خصوصی با پرداخت یارانه مخالف هستند

این نماینده مجلس سپس به مصلحت اندیشی‌های بی مورد یا ملاحظه کاری برخی از مسئولین اشاره کرد و گفت: مثلا در مورد بحث یارانه در جمع خصوصی برخی از نماینده‌ها با دادن یارانه به تمام مردم مخالف هستند و آن را اصلا منطقی نمی‌دانند اما در جمع بنا بر مصلحت‌های خود مانند انتخابات صحبت دیگری می‌کنند.‌

او سپس در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وظایف مردم اشاره کرد و گفت: با مردم صحبت کنیم اما «هندوانه زیر بغل مردم نگذاریم »چون حقوق دوطرفه است. اگر همیشه سوال می‌پرسیم دولت چه کار کرده است؟ یکبار بگوییم مردم چه کرده ‌اند؟ مردم هم وظایفی دارند که باید عمل کنند.

مطهری در بحث آخر خود نیز به فقدان وحدت اشاره کرد و گفت: وحدت ما در حد قابل قبول نیست و دچار تفرقه هستیم.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 858695
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.