به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از  واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت ، دکتر سید محمد علی ثابت قدم در خصوص اجلاس شهرداران جهان اسلام اذعان داشت: با توجه به اینکه بالغ بر ۷۵ درصد شهرهای جهان در کشورهای اسلامی متمرکز شده اند، اجماع اینگونه شهرها سبب خواهد شد تا نگاه عمومی جهان غرب به شهرهای کشورهای اسلامی با توجه به استراتژی این شهرها و تقابلی که غرب با جهان اسلام دارد، تغییر یابد.

شهردار رشت، با تاکید بر توجه شهرهای جهان اسلام به توسعه درون زای خود تصریح کرد: این شهرها با توجه به معماری شهرهای اسلامی و با بهره گیری از پروژه های درون زا و برگرفته از پتانسیل های بالقوه خود به هویت بخشی شهرها و کشورهای اسلامی خواهند پرداخت. وی افزود: نگاه کشورهای اسلامی مبتنی بر کاهش فقر و افزایش عدالت اجتماعی است ، و حضور در اینگونه اجلاس ما را به سمت توسعه همه جانبه هدایت خواهد کرد.

دکتر ثابت قدم از حضور ۴۰ شهر از ۲۸ کشور اسلامی در اجلاس فوق خبر داد و خاطرنشان کرد: حضور شهردار رشت در این اجلاس در راستای توسعه شهری مبتنی بر گردشگری خلاق است که این هدف در اجلاس های بعدی در مسیر توسعه شهری مبتنی بحث خوراک و تلفیق آن با بازافرینی شهری دنبال خواهد شد.

شهردار مسقط عمان: گسترش دیپلماسی شهری رهاورد برگزاری اجلاس شهرداران است. محمد الشیخ در افتتاحیه نخستین اجلاس شهردارن جهان اسلام که در هتل همای شماره یک مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شهر مشهد شهری کهن است که آثار تاریخی و مذهبی از جمله حرم مطهر رضوی را در خود جای داده است و بسیاری از مسلمانان جهان را به سوی خود سرازیر ساخته است. وی افزود: بسیار خرسندم که امروز توانستم از شهر تاریخی توس و آرامگاه شاعر حماسی سرا، فردوسی نیز بازدید کنم.

شهردار مسقط عمان با اشاره به حضور سال گذشته خود در اجلاس شهرهای راه ابریشم که در قزوین برگزار شده بود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز این شهرها وجود دارند و امروزی شده‌اند که این تغییر باعث ایجاد ارتباط میان شهرهای زیادی از چین تا شهرهای آسیای میانه شده است. محمد الشیخ ادامه داد: امیدوارم که این اجلاس باعث توسعه همکاری‌های شهرهای اسلامی جهان شود که تکنولوژی‌های جدید نیز به گسترش این ارتباطات کمک شایانی خواهد نمود.

وی عنوان کرد: شهر مسقط با مساحت ۳ هزار کیلومتری، دارای جمعیت ۱.۵ میلیون نفری می‌باشد اما این شهر نیز همانند سایر شهرها با چالش‌هایی در زمینه‌های مختلف مواجه است. شهردار مسقط اذعان کرد: ما می‌کوشیم تا چالش‌هایی را که در پیش رو داریم با ایجاد محیط زیست بهتر و سرمایه‌گذاری برطرف نماییم.

شهردار پتروجایا مالزی تاکید کرد : دانش‌افزایی و همگرایی‌های بین کشورهای اسلامی. هاشم اسماعیل با بیان این مطلب در جریان بازدید از آرامگاه فردوسی و در حاشیه اولین روز برگزاری نخستین اجلاس شهرداران جهان اسلام در مشهد، اظهار کرد: برگزاری اجلاس شهرداران جهان اسلام نقطه عطفی در برقراری ارتباطات دو سویه بین شهرهای اسلامی است و برای این منظور باید بر دانش افزایی و همگرایی ها تاکید داشت.

وی با اشاره به حضور افراد مختلفی از فرهنگ های متفاوت در اجلاس، بیان کرد: همه ما برادران اسلامی هستیم و به فرمایش اسلام در به جای آوردن صله رحم عمل کنیم. کاری که در این اجلاس نیز انجام می‌شود. شهردار پتروجایا مالزی بر لزوم اشتراک‌گذاری تجربیات شهرهای مختلف تاکید کرد و عنوان داشت: در جریان اشتراک‌گذاری‌ها ضرورت دارد از فن‌آوری‌های روز دنیا نیز بهره گیریم و کار را برای مثمر ثمر شدن در گستره وسیعی دنبال کنیم.

شهردار مشهد بر لزوم ارائه الگوی جدید سبک زندگی اسلامی مبتنی بر قرآن و عترت تاکید کرد. سید صولت مرتضوی با بیان این مطلب در مراسم افتتاح نخستین اجلاس شهرداران جهان اسلام که در تالار آیینه هتل همای شماره یک مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امروز که جهان اسلام در چنبره کفر و تکفیر قرار گرفته و جهانیان حیران معرفت ازلی هستند، معرفی شخصیتی از سلاله پیامبر اکرم (ص) و نقش تمدن‌ساز آن دارای اهمیت است. بر مبنای زندگی پیامبر اکرم(ص) باید الگوی جدید سبک زندگی اسلامی مبتنی بر قران و عترت ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه زندگی پیامبر گرامی اسلام می‌تواند انسان‌ها را به زندگی آکنده از عدالت و امنیت امیدوار کند، افزود: امروز مدیریت شهری بزرگترین کلانشهر مذهبی ایران اسلامی برآن است تا رسالت آن امام را به سراسر گیتی ترویج کند. شهردار مشهد عنوان کرد: اکنون مشهد الرضا(ع) مفتخر است به عنوان یکی از شهرهای فعال در عرصه جهانی در سازمان‌های بین‌المللی عضویت دارد اما این نهادها راه حل‌های خود را فارغ از در نظر گرفتن سبک زندگی مسلمانان ارائه می‌دهند.

مرتضوی با اشاره به اینکه باید برای حل مشکلات و ارائه راه حل‌ها، مسلمانان حضوری فعال‌تر در عرصه‌های بین المللی و دیپلماسی شهری داشته باشند، یادآور شد: باید با ایجاد مجموعه مسلمان‌نشین به تبیین حقوق و تکالیف مسلمان در حوزه شهری پرداخته و از همه مهمتر برای ارائه الگوی جدیدی مبتنی بر قرآن و عترت پیش قدم شویم. وی با بیان اینکه در روز بعثت پیامبر وحی و نجات موقعیتی فراهم شده تا شهرداران شهرهای دنیای اسلام در چنین محیطی گردهم آیند، افزود: موقعیتی فراهم شده تا راجع به موضوعات گوناگون همچون همکاری‌های میان شهری در قرن حاضر به گفتگو و هم‌اندیشی بپردازیم.

۴۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 630342
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.