ارسلان زارع در نشست با رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اظهار داشت: طی سال های گذشته تمرکز آموزشهای فنی و حرفهای گیلان در بخش صنعت بوده که هم اکنون بر اساس نتایج بررسی اسناد بالادستی و نیاز واقعی بازار کار استان، زمینه های کشاورزی و گردشگری به توجه بیشتری نیاز دارد.
وی بر لزوم فراهم شدن ساز و کارهای لازم برای آموزشهای منجر به اشتغال در سطح ملی تأکید و اضافه کرد: اقدامات بخشی و استانی، اثراتی کوتاه مدت دارند و ممکن است با تغییر مدیران دچار آسیب شوند.
استاندار گیلان به منظور اجرای برنامه ریزی مطلوب در راستای اقدامات مشترک مهارتی، پیشنهاد داد شورای عالی مهارت استان با حضور رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور تشکیل شود.
وی با یادآوری امضاء تفاهمنامه بین استاندار سابق گیلان رئیس پیشین سازمان فنی و حرفه ای کشور با موضوع توسعه آموزش های گردشگری گفت: هم اکنون امکان تقویت مفاد این تفاهم نامه در استان وجود دارد.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به نیازمندی های گیلان در برخی عناوین آموزشی خاطرنشان کرد: نیازمند تقویت و تجهیز کارگاه های آموزشی در رشته های مختلف همچون خانه های هوشمند، سرد کننده های خانگی و تجاری ، تعمیرات خودروهای وارداتی منطقه آزاد، تکنولوژی آب، اینترنت اشیاء، تعمیر موتورهای بنزینی و قایق موتوری، انرژی های تجدید پذیر، جوش لیزری و نوغانداری در استان هستیم که این دوره ها بر اساس نیازسنجی های آموزشی اداره کل آموزش فنی حرفه ای استان، و تعامل با بخش خصوصی و دولتی احصا شده است.
بیش از یک هزار و ۸۰۰ قطعه به مساحت ۰ ۹ هزار هکتار آب بندان با ظرفیت تولید ۴۰۰ میلیون مترمکعب جهت استفاده نیاز ۷۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در گیلان وجود دارد که میتواند در کنار استفاده در زمینه تأمین آب کشاورزی در بخشهای گردشگری تولید محصولات شیلاتی و تفریحات ورزشی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
آب بندان در واقع یک استخر ذخیره خاکی و بسیار بزرگ است که از گود کردن و خاکبرداری یک محدوده و ریختن و کوبیدن و ایجاد دیواره خاکی دور این محدوده به وجود می آید به نوعی می توان گفت که این سازه مختص استان های شمالی کشور می باشد و در هر یک از این استان ها نیز نام به خصوصی دارند برای مثال در استان گیلان به آن سل می گویند.
کشاورزان بومی منطقه از سالیان دور با درک و لمس این مشکلات و مسائل به این فکر افتاده اند که در فصول غیرزراعی و زمستان آبهای چشمه ها، جویبارها و برخی رودخانه ها و مسیل ها و از همه مهمتر و
جالبتر هرز آبها و زه آبها را به نوعی مهار و به گونه ای منطقی ذخیره کنند و با این هدف آب بندان ها را به وجود آورده اند.