فرحناز نوبخت راد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پایگاه های سلامت اجتماعی در رشت، رودسر، لنگرود، تالش، لاهیجان، رودبار، شفت ، آستانه اشرفیه، فومن، ماسال، بندرانزلی و صومعه سرا فعال است.
وی خاطرنشان کرد: پایگاه سلامت اجتماعی، جایگاهی است که فعالیت سازمانهای مردم نهاد از جمله جمعیت همیاران سلامت اجتماعی در حوزه ارتقاء سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در آن متمرکز است.
وی با بیان این که در هر پایگاه سلامت اجتماعی پنج نفر شامل مدیر پایگاه، دو نفر تسهیلگر و دو نفر به عنوان روابط عمومی به صورت رایگان فعالیت دارند، افزود : پایگاه سلامت اجتماعی توسط موسسات غیر دولتی و غیرانتفاعی دارای مجوز از سازمان بهزیستی و جمعیت های همیاران سلامت روان اجتماعی اداره می شوند.
وی تصریح کرد: نیازسنجی و اولویت بندی مسائل و مشکلات اجتماعی در سطح محله با مشارکت افراد آگاه محلی همراه با به روز رسانی سالانه، شناسایی دارایی ها و ظرفیت های محلی، ترسیم نقشه آسیب های اجتماعی در سطح محله همراه با به روز رسانی سالانه، انعکاس مسائل و آسیب های اجتماعی محله همراه با تجزیه و تحلیل آن به مسئولان برای برنامه ریزی و تصمیم گیری و تحلیل و برنامه ریزی مشارکتی با همراهی ذینفعان محلی از محورهای اصلی فعالیت پایگاه های سلامت اجتماعی است.
نوبخت راد بیان داشت: اجرای اقدامات جمعی و مشارکتی برای ارتقاء سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیب ها، زمینه سازی برای تشکیل و تقویت گروه ها و انجمن های محلی، اجرای اقدامات و مداخلات جهت توانمند سازی گروه های در معرض آسیب و حمایت یابی و برقراری ارتباط با نهادهای محلی از دیگر محورهای اصلی فعالیت پایگاههای سلامت اجتماعی است.
وی خاطر نشان کرد: موسسات غیردولتی داوطلب تاسیس و تجهیز پایگاه سلامت اجتماعی جدید، می توانند درخواست خود را مبنی بر راه اندازی پایگاه سلامت اجتماعی به معاونت امور پیشگیری بهزیستی ارسال کنند که در صورت تایید مبلغی برای تاسیس و بر اساس دستورالعمل طرح به موسسه داده می شود.
معاون پیشگیری بهزیستی استان گیلان بیان داشت: برای توانمندسازی گردانندگان پایگاههای جدید سلامت اجتماعی، هرساله کارگاههای آموزشی تسهیلگری و رهیافت های مشارکتی، نیازسنجی مشارکتی ، پروژه نویسی و مستند سازی برگزار می شود.