علی درجانی صبح سه شنبه در گفت وگو با ایرنا، گیلان را به عنوان استانی پیشرو در تامین مواد غذایی معرفی و اضافه کرد: گیلان رتبه نخست جذب خط اعتبار طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور را دارد.

وی با اشاره به افزوده شدن بیش از دو هزار و ۵۰۰ دستگاه ماشین ویژه برداشت برنج به ناوگان ماشینی کشاورزی افزود: ۸۰ درصد شالیزارها به صورت مکانیزه برداشت شده که نسبت به سال گذشته در توسعه مکانیزاسیون رشد شش درصدی داشتیم و این امر باعث کاهش هزینه و درآمد بیشتر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه در سال گذشته توانستیم حدود ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات استانی برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی جذب کنیم گفت: در جذب اعتبارات استانی هم رتبه اول را داریم و این  نشان از توان بالای کشاورزی است.

وی اقتصاد استان گیلان را به بخش کشاورزی وابسته دانست و اظهار کرد: بیش از ۲۸ درصد اشتغال و بیش از ۴۰ درصد اقتصاد استان در بخش کشاورزی است و گیلان ۳.۵ درصد تولیدات کشور را دارد در صورتی که کمتر از ۹ دهم درصد خاک ایران را شامل می شود.

گیلان با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار، دومین استان برنج خیز کشور است. همچنین در ۱۵ محصول کشاورزی رتبه های اول تا سوم کشور را دارد؛ در زمینه تولید فندق، گل گاوزبان، چای، نوغان، بادام زمینی، مرغ گوشتی و بوقلمون رتبه نخست و در زمینه تولید کیوی، برنج، خاویار، و مرغ مادر نیز در کشور دوم است.

پیشتر حیدر کامیاب رئیس اداره امور فنآوری مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفته بود که مبلغ ۷۴۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی از محل خط اعتباری طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با عاملیت بانک کشاورزی با سود ۱۵ درصد برای خرید انواع ماشین‌ها و تجهیزات کشاورزی در زیر بخش‌های تولیدی زراعت، باغبانی، دامپروری، شیلات، جنگل و مرتع و گیاهان دارویی در سال جاری به استان تخصیص یافته است.

۷۲۹۶/۲۰۰۷/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.