محمدابراهیم محمدی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود هشت هزار و 792 هکتار باغ زیتون در شهرستان رودبار افزود: دو هزار و یکصد هکتار از این باغ ها در پایین دست به علت سنتی بودن و قدمت درختان بیش از 200 ساله درگیر آفت مگس زیتون هستند.
وی ادامه داد: شیب بالای 45 درصد، درختان قدیمی و در هم با ارتفاع 15 متر، فاصله کم درختان از هم، هوادهی نامناسب و سخت بودن سم پاشی باغ های سنتی پایین دست موجب ایجاد فضای مناسب برای رشد مگس زیتون در رودبار شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: میزان درگیری درختان با آفت مگس زیتون در شش هزار و 692 هکتار از باغ های صنعتی که در بالادست با اصول صحیح باغداری احداث شده، کمتر از یک درصد است.
محمدی ادامه داد: برای کنترل آفت مگس زیتون امسال حدود چهار میلیارد ریال هزینه شده است.
وی تشکیل 27 ایستگاه پیش آگاهی، ردیابی شش هزار و 200 هکتار باغات بارور، جمع آوری میوه‌های آلوده پای درخت در 500 هکتار، شخم پای درخت برای از بین بردن شفیره مگس زیتون در 550 هکتار باغ، آبیاری زمستانه دو هزار و 900 هکتار، تغذیه سه هزار و 450 هکتار از باغ ها و هرس و جوان سازی 750 هکتار از باغ ها را از اقدامات اجرا شده در سال زراعی 97 - 96 برای کنترل آفت مگس زیتون ذکرکرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین توزیع 737 لیتر پروتئین هیدرولیزات جلب کننده آفت و 33 لیتر سم، توزیع فرمون جنسی حشرات در 797 هکتار و چهار هزار و 976 کارت زرد چسبنده و طعمه پاشی در سطح 231 هکتار باغ را از دیگر اقدامات اجرا شده در این زمینه اعلام کرد.
مگس زیتون حدود 14 سال پیش از طریق زیتون‌های قاچاق وارد رودبار شد. این حشره سبب لهیدگی، بدشکلی و سیاه شدن زیتون و کاهش کیفیت روغن آن می‌شود.
سالانه 21 هزار تن محصول از هشت هزار و 792 هکتار باغات زیتون رودبار برداشت می‌شود. رودبار به دلیل داشتن آب و هوای خشک تنها شهرستان گیلان در تولید این میوه بوده و سومین شهرستان تولید کننده زیتون در کشور است.
7296/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.