گزارش صبح دوشنبه روابط‌ عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان به ایرنا حاکیست، محمدباقر نوبخت عصر دیروز در مراسم رونمایی از سردیس‌های مشاهیر گیلان موزه میراث روستایی استان، با اشاره به فلسفه معماری اماکن ورزشی سنتی ایرانی به ویژه زورخانه‌ها گفت: چارچوب درب ورودی زورخانه‌ها را کوتاه می‌ساختند تا افراد به صورت خمیده ورود کنند و احترام جایگاه مقدس ورزش باستانی حفظ شود لذا در مقابل مواریث فرهنگی باید تعظیم کرد.
وی موزه میراث روستایی را یک مکان فرهنگی منحصر بفرد دانست و افزود: محمود طالقانی بنیانگذار موزه میراث روستایی گیلان است و ایده ایشان می‌تواند نماد خوبی برای فرهنگ عمیق، وسیع و بلند گیلان باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به بازدید خود از شهرهای خارجی دارای موزه میراث فرهنگی به منظور الگوگیری و استفاده از تجربه و دانش بشری در ایران و گیلان خاطرنشان کرد: به عنوان یک گیلانی می‌گویم که موزه میراث روستایی گیلان نمونه است.
نوبخت خواستار ایجاد موزه میراث فرهنگی در سایر استان‌ها به ویژه استان های شمالی کشور شد و گفت: موزه میراث روستایی ظرفیت بزرگی است و ما از جایگاه ملی علاقمند به گسترش آن هستیم لذا سعی برآن است بزودی مطالبات این مجموعه پرداخت شود.
وی از فعالان مجموعه ارزشمند موزه میراث روستایی خواست مواریث گذشته استان را به آیندگان بنمایانند و خاطرنشان کرد: بزرگانی که امروز از سردیس های آنان رونمایی خواهیم کرد به مثابه ستارگانی در سپهر فرهنگ گیلان هستند و آحاد جامعه با دیدن این شخصیت ها بیش از پیش با گذشته و فرهنگ خود آشنا خواهند شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، فاز نخست سردیس های مشاهیر گیلان شامل 9 سردیس است که در ساختمان موزه مشاهیر جانمایی شده است. ساختمان موزه مشاهیر گیلان در موزه میراث روستایی گیلان در زمینی به مساحت 365 متر مربع و سطح اشغال 180 متر مربع در سه طبقه و با اعتبار حدود شش میلیارد ریال افتتاح شد.
به گفته مسئولان ، این موزه قابلیت به نمایش گذاشتن بیش از 100 تندیس و سردیس را دارد و هدف از تاسیس این موزه انتقال پیام حوزه فرهیختگی گیلان در کنار انتقال آداب و رسوم مردمان گیلان زمین در موزه میراث روستایی است .
موزه میراث روستایی گیلان با ٣٦ سازه، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
موزه میراث روستایی گیلان اولین موزه میراث روستایی کشور است که در زمینی به مساحت حدود 263 هکتار در پارک جنگلی سراوان، واقع در کیلومتر 18 جاده رشت تهران در دست اجراست.
2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.