فیروز فاضلی روز جمعه با تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان (ع) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جوانان با ابزار هنر بهتر می‌توانند فرهنگ دفاع مقدس را درک کنند و به همین منظور 70 برنامه فرهنگی و هنری در گرامیداشت هفته دفاع مقدس در استان برنامه ریزی شده است.
وی اظهار داشت: هنر آن زمان که در بطن جامعه وارد شود، پذیرفته و اجرایی می‌شود.
وی با تاکید بر بهره گیری از ابزار هنر برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس اضافه کرد: برگزاری عصری با شعر و خاطره رزمندگان دفاع مقدس، اجرای نمایش خیابانی، اکران فیلم‌های دفاع مقدس، برگزاری مسابقات فرهنگی با موضوع دفاع مقدس از جمله این برنامه‌هاست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان گیلان در بخش دیگری از سخنان خود، تاسوعا و عاشورا را تعیُّن واقعی فرهنگ عمومی دانست و افزود: فرهنگ عمومی دارای سه مرحله اندیشه، گفتار و کردار است.
فاضلی تصریح کرد: در مرحله نخست انسان به مقوله‌ای می‌اندیشد و این اندیشه برایش درونی می‌شود، در ادامه از آنجا که زبان، تجسم اندیشه است؛ به زبان می‌آورد و در مرحله سوم این گفتار به کردار مبدّل می‌شود.
وی ادامه داد: عاشورا از مقولاتی است که در جامعه ما درونی شده و مردم یک عمر با آن زندگی کرده‌اند؛ با آن‌که این مقولات از نهاد دین برخواسته‌اند ولی بر همه نهادها از جمله اقتصاد، سیاست و... تأثیر گذاشته‌اند.
به گفته فاضلی؛ برای نمونه در تأثیر بر نهاد اقتصاد می‌بینیم میلیاردها تومان در این ایام هزینه می‌شود بدون این‌که متولی مشخصی داشته باشد، در نهاد سیاست می‌بینیم زبان همدلی و همگرایی است؛ وقتی بحث عاشوراست، همه قومیت‌ها و حتی ملیت‌ها رنگ می‌بازد و ملت واحد شکل می‌گیرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان گیلان با تأکید بر این‌که عاشورا مفهومی عام است و هیچ‌کس نمی‌تواند آن‌را مختص خود بداند، افزود: عبارت «ما رأیتُ الّا جَمیلا» فرهنگ عمومی عاشوراست که حضرت زینب(س) برای همیشه تاریخ، الگویی مناسب برای همه ما که دغدغه فرهنگ داریم، قرار داد.
سی و یکم شهریورماه تا هفتم مهرماه، هفته گرامیداشت دفاع مقدس نامگذاری شده است.
1881/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.