در این گزارش می خوانیم: اگر به پروژه هایی که به آینده استان گلستان به لحاظ توسعه اقتصادی گره خورده اند اشاره ای داشته باشیم مهمترین آن بدون شک احداث 'بندرخشک اینچه برون' است؛ پروژه ای که امنیت اقتصادی و ملی، اشتغالزایی و شکوفایی منطقه شمالی گنبد کاووس را رقم خواهد زد.
این پروژه توسط یکی از مدیران کارکُشته و با تجربه جمهوری اسلامی ایران که در سالهای اخیر مدیر کلی راه آهن شمال شرق را بر عهده گرفت، پی ریزی شده و تعلل در شروع آن هرگز به صرفه اقتصادی استان و امنیت کشور ما نیست.
مهم ترین مشکل در شروع این پروژه که به گفته استاندار گلستان بعد از 6 ماه دوباره شدت گرفته عدم واگذاری 75 هکتار از اراضی متعلق به راه آهن جمهوری اسلامی ایران است که بطور غیر قانونی از طرف برخی شخصیت ها و ادارات به یک شرکت خاص داده شده و حال این شرکت مدعی است که باید این زمین به آنها واگذار شود در حالیکه متولی بندرخشک راه آهن جمهوری اسلامی است و بقیه شرکت ها بایستی بصورت پیمانکاری با این دستگاه دولتی کار کنند.
در حال حاضر کمیسیون ماده 69 در کار احداث بندرخشک تعلل ایجاد می کند و هر روز با بهانه هایی این طرح را به تعویق می اندازد، این کمیسیون واقعا اگر دلش به حال توسعه استان می سوزد به توصیه استاندار گلستان گوش دهد و زمین مورد نظر به اداره کل راه آهن شمال شرق واگذار کند.
در همین راستا استاندار گلستان که بندرخشک و نقش حساس آن در توسعه گلستان برایش مهم است؛ است، گفت: توسعه خط ریلی، در حوزه اقتصادی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ما با جدیت، ایجاد مسیرهای ریلی جدید و همچنین بندر خشک اینچه برون را پیگیری می کنیم و یکی از مهمترین مطالبات مردم و پیگیری های مدیریت استان پروژه های ریلی است.
سید مناف هاشمی افزود: تلاش می کنیم دغدغه های راه آهن را در بندرخشک اینچه برون رفع نماییم و مسائل مربوط به ماده 69 در خصوص واگذاری زمین را نیز مرتفع خواهیم کرد، همچنین به تمامی دستگاه های اجرایی استان اعلام شده که در این راه همراهی لازم را داشته باشند و مانع اجرای برنامه های راه آهن در بندرخشک اینچه برون نشوند.
در همین رابطه مدیرکل راه‌آهن شمال شرق 2 با اشاره به اینکه بندرخشک اینچه‎برون دومین بندر خشک کشور است، گفت: در بخش زیرسازی به جز روسازی بندر خشک به 500 میلیارد تومان نیاز است، در افق 1414 در نظر داریم حمل و نقل، صادرات، واردات و ترانزیت بار را به 6 میلیون و 775 میلیون هزار تن برسانیم و بیشترین مراودات حمل و نقل به کشورهای CAS به ویژه قزاقستان و ترکمنستان خواهد بود.
محمدرضا قربانی افزود: در افق 1414 با قرارداد 1.2 میلیارد یورویی با شرکت RZD روسیه قرار است مسیر اینچه ‌برون به گرمسار برقی شود و همه موانع باری با اعتبار بیش از 6 میلیون تومان رفع شود، در قرارداد 3 ساله 442 کیلومتر مسیر اینچه برون - گرمسار برقی خواهد شد و زیرساخت‌ها برای حمل و نقل ایجاد می‌شود.
مدیرکل راه‌آهن شمال شرق 2 تاکید کرد: در بخش زیرسازی به جز روسازی بندرخشک به 500 میلیارد تومان نیاز است، سرمایه‌گذاری در بندر خشک برای سرمایه‌گذاران بسیار سود ده و زودبازده خواهد بود زیرا زیرساخت‌ها توسط راه آهن انجام شده و سرمایه‌گذاران تنها باید در بخش طرح‌های خود سرمایه‌گذاری کنند.
قربانی تصریح کرد: تاجرانی که از مرز اینچه برون فعالیت‎های بازرگانی خود را انجام دهند نسبت به مرز سرخس 19 دلار در خاک قزاقستان کمتر خواهد بود و افرادی که از مرز اینچه برون به مقصد کشورهای CAS صادرات داشته باشند در زمینه کرایه حمل از 50 درصد تخفیف بهره‌مند می‎شوند و این امر سبب تمایل بیشتر تجار برای بارگیری از مرز اینچه‌برون و استان گلستان خواهد شد.
6204/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.