به گزارش خبرنگار ایرنا، فضل الله ایرجی کجوری روز چهارشنبه در هشتمین نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های منطقه دو کشور در دانشگاه گنبدکاووس خاطرنشان کرد: اگرچه تخصیص اندک اعتبارات حوزه فرهنگی مانع از اجرای برخی فعالیت ها شده اما باید از همه ظرفیت های موجود درون و بیرون از دانشگاه استفاده شود.
وی بابیان اینکه رایزنی هایی برای تخصیص کامل بودجه فرهنگی این معاونت تا پایان سال شده است، تصریح کرد: برای پیشبرد فعالیت های فرهنگی، معاونت فرهنگی وزارت علوم تفاهم نامه های همکاری با وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و شهرداری تهران جهت انجام برخی فعالیت های فرهنگی امضاء کرده است.
وی با حیاتی دانستن انجام فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: کمترین ثمره این فعالیت ها پیشگیری و کاهش انحرافات و آسیب های اجتماعی درجامعه است.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز گله مندی از برخی مخالف های درون و بیرون از دانشگاه ها با انجام فعالیت های فرهنگی، گفت: حوزه فرهنگی در دانشگاه تعطیل بردار نیست و با هرگونه کم توجهی به این حوزه، انحرافات اجتماعی دامنگیر جامعه می شود.
وی افزود: از سال 92 تا 95 فعالیت های خوب فرهنگی در دانشگاه های کشور انجام شد که حاصل این اقدامات در 95 دانشگاه کشور بدون احتساب دانشگاه تهران و فردوسی مشهد، به تهیه 10 هزارو 500 صفحه گزارش منجر شده است.
دکتر ایرجی کجوری اضافه کرد: فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها رو به رشد است و تنها در جشنواره حرکت که قرار است، دهمین دوره آن از 5 تا 7 دی امسال در کرمانشاه برگزار شود، با استقبال پنج برابری دانشجویان از 104 دانشگاه کشور نسبت به سال 92 مواجه شده است.
وی تصریح کرد: دراین جشنواره که مختص دانشجویان عضو 8900 انجمن علمی در دانشگاه ها می باشد، آثار علمی (تالیف ها) و اختراعات عرضه می شود که از امسال، دیگر دانشجویان خلاق نیز می توانند در آن شرکت نمایند.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین با تاکید برضرورت استمرار فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها، یادآور شد: هرگونه رشد و توسعه درحوزه آموزشی و پژوهشی باید در بستر فرهنگی باشد.
دکتر ایرجی کجوری افزود: دانشگاه ها علاوه بر اینکه بایستی پاسخگوی نیازها و مشکلات جامعه در بخش های مختلف از جمله صنعت و اقتصاد باشند باید به فعالیت های فرهنگی و اجتماعی درون و بیرون از دانشگاه نیز توجه داشته باشند.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین به دانشگاه ها پیشنهاد و توصیه کرد که برخی فعالیت های فرهنگی را به صورت مشترک و منطقه ای با دیگر دانشگاه ها برگزار کنند تا اثربخشی آن بیشتر شود.
وی، راه اندازی سامانه نشریات دانشجویی را از دیگر برنامه های معاونت فرهنگی وزارت علوم دانست و گفت: هم اکنون پنج هزار نشریه دانشجویی در دانشگاه های کشور منتشر می شود که می توان از طریق این سامانه اطلاع رسانی کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه گنبدکاووس نیز دراین نشست توجه به فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها را مستلزم شناخت نیازهای نسل جوان دانست و گفت: فعالیت های فرهنگی باید به روز و اثربخش باشد.
دکتر حسین گلچینی افزود: متاسفانه به دلیل رشد کمی دانشگاه ها در سال های گذشته وضعبت آموزشی و علمی دانشگاه ها خوب نیست و بیشتر جنبه مدرک گرایی شده و اکنون نیز برخی رشته های تحصیلی با افت دانشجو مواجه است.
وی باتاکید برضرورت ایجاد فضای سراسر امید و نشاط در دانشگاه ها، گفت: یاس دانشجو به آینده را بایستی با فعالیت های فرهنگی نشات گرفته از آموزه های دینی به امید و نشاط و نیز انگیزه برای تحصیل تبدیل کرد.
به گزارش ایرنا، هشتمین نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی 10 دانشگاه واقع درمنطقه 2 کشور شامل سه استان 'گلستان، مازندران و گیلان'، امروز و فردا به مدت دو روز در دانشگاه گنبدکاووس برگزار می شود.
برگزاری کارگاه ها و نشست هایی درخصوص افزایش و به روز رسانی سواد فرهنگی مدیران، بررسی فعالیت های فرهنگی در خوابگاه ها، بررسی چالش ها و موانع اجرای آیین نامه های وزارت علوم، سیاست گذاری های فرهنگی، بررسی لایحه بودجه فرهنگی و انتقال تجربیات در بین دانشگاه های منطقه 2 کشور از مهمترین اهداف این نشست است.
شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است و تنها دانشگاه دولتی آن که از سال 62 فعالیت خود را با یک آموزشکده شروع کرد و درسال 90 به دانشگاه ارتقا یافت، 3600 دانشجو و 80 کد رشته از کاردانی تا دکترا دارد.
/3039/1860
خبرنگار : علی لکزانوری ** انتشار دهنده: تاج محمد شیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.