هادی هاشمیان روز شنبه در پنجاه و یکمین جلسه شورای بیت المال گلستان که با موضوع یافتن راهکار برای نجات خلیج گرگان برگزار شد، اظهارکرد: براساس گزارش معاون عمرانی استاندار گلستان تا 25 روزآاینده طرح مطالعاتی راهکارهای احیای خلیج گرگان به پایان می رسد.
رییس شورای حفظ بیت المال گلستان گفت که قرار است این گزارش برای بررسی و تصمیم گیری به سازمان حفاظت محیط زیست کشور ارسال شود.
هاشمیان همچنین از اداره کل منابع طبیعی گلستان خواست که با توجه به پسروی آب دریای خزر، ساحل استان را رصد کرده و مراقب دست اندازی سودجویان بر زمین های ساحلی باشند.
دادستان عمومی و انقلاب گرگان و دبیر شورای حفظ بیت المال گلستان نیز گفت: راهکارهای برون رفت از بحران زیست محیطی خلیج گرگان به زودی اعلام می شود.
حجت الاسلام سید مصطفی حقی در خصوص مصوبات این نشست اظهار کرد: ساماندهی حریم رودخانه های استان از دیگر مصوبات جلسه امروز شورای بیت المال استان بود.
به گزارش ایرنا خلیج گرگان به عنوان تنها خلیج دریای خزر واقع در محدوده جغرافیایی ایران و استان گلستان به دلیل پسروی زیاد آب و ناتوانی در اجرای طرح های مناسب و کارشناسی، فاصله چندانی با خشکی کامل ندارد.
این خلیج در سال 1354 به همراه تالاب میانکاله و لپوی زاغمرز (در استانهای گلستان و مازندران) به‌ عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر به ثبت رسید تا ثابت شود نه فقط این خلیج، بلکه نواحی اطراف آن شامل شبه جزیره میانکاله (پناهگاه حیات‌وحش) و تالاب بین‌المللی گُمیشان یک مجموعه ارزشمند زیست‌محیطی است.
خلیج چهار هزارهکتاری گرگان، یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر است و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگ‌ترین دریاچه زمین به اتصال این خلیج با دریا وابسته است؛ خلیجی که حالا با مشکلات متعدد دست ‌و پنجه نرم می‌کند و فعالان و مسئولان محیط ‌زیست معتقدند که با ادامه روند کنونی تبدیل به نسخه دیگری از دریاچه ارومیه می شود.
عمق خلیج گرگان که در برخی نقاط به حداکثر سه متر می‌رسید، اینک در اثر رسوب‌گذاری به 1,5 متر کاهش پیدا کرده است و به‌همین ‌دلیل به‌سرعت به سمت نابودی پیش می‌رود.
خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و در حوزه شهرستان های بندرترکمن ، بندرگز ، نوکنده و بهشهر واقع است و از 60 کیلومتر طول و حداکثر 12 کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی – غربی است.
این خلیج از لحاظ اقتصادی و اکولوژیکی دارای اهمیت بالا و به عنوان مرکزی تفریحی و شیلاتی مورد استفاده ساکنان منطقه بوده و در بخش های تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و ماهیان غضروفی و جذب پرندگان مهاجرزمستانی نقش مهمی دارد.
1648
تنظیم و انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.